אקנה- דחוף ביותר

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/08/2006 | 23:20 | מאת: בן 18

שלום רב, אני סובל מאקנה בינונית מגיל 14. כיום אני בן 18 במשך כל 4 השנים הרופא רשם לי סבונים משחות אנטיביוטיות בלי סוף. לקחתי מינוציקלין רוקסו ומינוצין במשך 5 חודשים ושום שיפור. הרופא המליץ לי לקחת ראקוטן. יש לציין כי אני מתגייס בעוד 3 חודשים כך שטיפול זה לא מתאים מכיוון שהוא מחליש בצורה קיצונית את הגוף (ואני מתגייס ליחידה קרבית) וכמו כן לעיתים הטיפול עלול להימשך עד לחצי שנה. רופא יקר\ה אני כבר לא יודע מה לעשות, אני חושש שבמשך השירות הצבאי האקנה תחמיר פי כמה וכמה בגלל הליכלוך והזעה. אני מיואש. האם ישנם טיפולים נוספים מלבד ראוקוטן או שיש סיכוי שהאקנה הארורה תעבור מעצמה בשלושה החודשים? עם כל הרפואה המודרנית האם עלי לסבול את הרעה הזאת ללא תרופה??? בתודה מראש

26/08/2006 | 23:29 | מאת: היי

תפנה ךפורום נטורופתיה באתר זה או באתר www.naturemed.co.il תקבל מידע בצד שמאל על המחלה "אקנה" הטיפול אינו כולל אנטיביוטיקה,אלא צמחי מרפט שינוי תזונתי וכמובן תוספי תזונה מומלץ מאוד כל בריאות שלמה

31/08/2006 | 18:17 | מאת:

שלום לך, אני מבינה את התסכול, אקנה מפושט יכול להוות בעיה רפואית עם השלכות על התפקוד החברתי הבינאישי ועוד תחומים. אם לא היתה תגובה לטיפול במשחות ובכדורי אנטיביוטיקה, הטיפול המתאים הוא רואקוטן. לגבי השירות הצבאי, אתה יכול לדחות אותו עד סיום הטיפול. כמו כן למיטב ידיעתי רואקוטן הוא טיפול שנותנים גם בצה'ל אז אולי בכלל אין בעיה. לחכות עד שהאקנה תעבור? לעיתים זה ממשיך עד גיל 20, לעיתים עד גיל 25 ולעיתים גם מעבר לך. לשיקולך. בברכה, דר' פנינה שמש מומחית ברפואת עור ומין.