עקיצות יתוש

דיון מתוך פורום  רפואת עור

24/08/2006 | 08:47 | מאת: פיצית

בוקר טוב, בימים האחרונים נעקצתי באינטנסיביות מיתושים. תמיד הייתי רגישה יחסית לעקיצות יתוש ולפני מספר חודשים כשנעקצתי העקיצות התנפחו וגרדו בצורה יוצאת דופן, אך הפעם התופעה היא שונה. העקיצות מתפשטות על שטח גדול מאוד והופכות לאחר מספר ימים לסימן כחול כמו חבורה. הן גם לא מגרדות אלא כואבות חמות ואדומות. למעשה הרגליים נראות קצת בצקתיות מהעניין. הייתי היום אצל רופאת משפחה שהציצה בהן ורשמה לי את התרופות הבאות: prednisolone 5 mg/g genetamicin sulphate 1 mg/g cephalexin monohydrate 500 mg Ioratadine 10 mg האם כל אלו אכן חיוניות למצבי? האם עליי להגיע גם לרופא עור? אני מניקה תינוקת בת חודש וחצי, האם כדאי לי לקחת במצבי את כל התרופות האלו? באופן עקרוני אני מעדיפה לא לקחת תרופות ובוודאי לא כאשר אני מניקה. אם מדובר רק בכאבים שיחלפו זו לא בעיה מבחינתי, אך אם מדובר באיזשהי סכנה אחרת כמובן שאקח את התרופות. תודה וסליחה על השאלה הארוכה...

27/08/2006 | 01:38 | מאת:

שלום לך, הרופאה שלך נתנה לך טיפול המורכב מאנטיביוטיקה במריחה וגם לבליעה ואני מסיקה מכך שהיא חושבת שיש זיהום משני של העקיצות. גם התלונה שלך על כאבים וחום מקומי יכולה להצביע על זיהום חיידקי. האנטיביוטיקה מופרשת בחלב אך אינה מסכנת. אם אכן מדובר בזיהום משני יש צורך לקחת אנטביוטיקה. בנוסף קיבלת סטרואידים (פרדניזון) שגם מופרשים בחלב ויכולים להשפיע על התינוק, אני לרוב נמנעת מלתת סטרואידים בהנקה אם אפשר להמנע מכך. בברכת בריאות שלמה דר' פנינה שמש מומחית ברפואת עור ומין