בבקשה, עזרה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

23/08/2006 | 22:37 | מאת: לולה

שלום רב דוקטור. אני בת 30 וכבר כמה שנים שאני סובלת מפצעים איומים בעור הישבן. הפצעים כואבים, גדולים, מוגלתיים ומאוד לא אסתטיים. (ולאחר זמן מה הם לעיתים הופכים להיות פשוט כתמים גדולים וכהים שנעלמים לאחר שבוע - שבועיים). לדעתי הלא מקצועית זה אקנה עמוק. לא הצלחתי לזהות משהו ספיציפי שמגביר את הבעייה או מקל. (גלולות, זמני מחזור וכיו'ב). הם מופיעים באופן רציף ועקבי ללא הפוגה. מעולם לא סבלתי מפצעים בשום איזור אחר, גם לא בגיל ההתבגרות והעור שלי מלבד לאיזור זה בריא ודי חלק. אני לא משתמשת בשום תכשיר לחות משום סוג. שני רופאים שפניתי אליהם טענו כי מדובר באלרגיה לבדים סינטטיים ושעלי ללבוש רק כותנה 100% - ניסיתי - לא שיפר את המצב. וגם לא משחות שקיבלתי. אני מעשנת - אולי יש קשר? אני לא לוקחת שום תרופות. ובאופן כללי אני בריאה. בבקשה בבקשה עזרי לי - מה גורם לזה? מה אני יכולה לעשות כדי לפתור את זה? כל רעיון יתקבל בברכה. תודה רבה לך. ל.

27/08/2006 | 01:28 | מאת:

שלום לך, אני מניחה לפי התיאור שמדובר בפרונקולים או משהו דומה. לעיתים במצבים כאלה הפתרון הוא כדורי אנטיביוטיקה לתקופה ממושכת כמו שמטפלים באקנה. ניתן לשלב עם משחה המכילה חומצה רטינואית. הבעיה נובעת ממבנה של העור וזקיקי השיער הזעירים שיש שם בתוספת של זיהום חיידקי, להערכתי ניתן לטפל בבעיה שלך. בברכה, דר' פנינה שמש מומחית ברפואת עור ומין