למפומה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

02/08/2006 | 21:14 | מאת: עינת

שלום! אבחנו אצל אמא שלי למפומה של העור בשלב די התחלתי היא שמה משחה על כתמים אדומים בעור וזה מעלים לה אותם בינתיים כלומר נאמר לה שזה שלב התחלתי ושזה אוטואימוני. אציין כי אימי גם סובלת מקוליטיס (האם יש קשר..) האם תוכלו לתת לי פרוגנוזה לסיפור הזה ואתרים שיש בהם מידע מקצועי על הנושא מודאגת מאוד הבת שלה

02/08/2006 | 22:15 | מאת: שמש פנינה

התיאור שלך מתאים ל MYCOSIS FUNGOIDES, לימפומה מסוג T של העור. המהלך מאוד איטי, פרוגנוזה טובה מאוד אם מדובר בשלב התחלתי של כתמים patch stage. בשלב זה מטפלים במשחות בלבד או בפוטותרפיה - טיפול על ידי מנורות UV במרכז רפואי. כל אתר רפואי יכול להכיל חומר בנושא זה. אפשר לקבל גם פרטים אצל הרופא המטפל.