Striae -מאד עצוב

דיון מתוך פורום  רפואת עור

15/08/2006 | 13:50 | מאת: רוזלי

בתי בת 14 ובריאה היא במשקל נורמלי לחלוטין בתחום עליון של הנורמה היא לא השמינה בפתאומיות ובכל זאת הופיעה אצלה בשנה האחרונה Striae באיזור מותניים וירכיים מאד מכוער והיא מאד סובלת ולא הולכת לים ולבריכה ולא יכולה ללבוש חצאית קצרה אין בעיה הורמונאלית ואין Cushing האם קיים לזה טיפול?האם לייזר יכול לשפר?

21/08/2006 | 22:56 | מאת:

סטריה בגיל ההתבגרות הם תופעה מוכרת אצל בנות ובנים. הם נובעים ממתיחה של שכבת העור הפנימית בגלל הגדילה המהירה באיזורים מסויימים, ירכיים, ישבן, חזה ועוד. ניתן לטפל על ידי משחה המכילה רטין A שיכולה לשפר את המצב. קיימים בשוק לייזרים שמיועדים לטיפול בסטריה אך התוצאות לא מבטיחות, ניתן להגיע לשיפור קל. מציעה לפנות פעם אחת לרופא עור כדי לקבל את המשחה ולנסות למספר שבועות. כמו כן מציעה להרגיע את הבת, לרוב זה משתפר במהלך הזמן, משהו כמו חצי שנה עד שנה ואם היא לא רוצה להראות את זה בים ובבריכה אז שלא תראה היא לא חייבת.