אמפטיגו

דיון מתוך פורום  רפואת עור

13/08/2006 | 12:32 | מאת: אליהו

שלום רב! לאחר ביקור אצל רופא המשפחה ולאור קיומם של פצעים באזור עצם הזנב אצל בתי התברר כי מדובר ב"אמפטיגו". אודה על קבלת תשובות לשאלות הבאות: 1. מה זה בדיוק "אמפטיגו"? 2. מה הטיפול המומלץ מעבר לאנטיביוטיקה? 3. האם זה מדבק? תודה מראש אליהו

17/08/2006 | 20:08 | מאת:

אימפטיגו הוא זיהום עורי די נפוץ הנגרם על ידי חיידקים מסוג סטפילוקוקים וסטרפטוקוקים. כן הוא מדבק, גם על העור של הילד עצמו ממקום למקום וגם לילדים אחרים. מאחר ומדובר בחיידק הטיפול הוא באנטיביוטיקה, מקומית על ידי משחה במקרים קלים מאוד או בבליעה למספר ימים, לפי המצב. חשוב לטפל באימפטיגו בגלל יכולת ההתפשטות וגם ההדבקה ובנוסף יש סיבוכים נדירים שיכולים לערב איברים פנימיים. אין טיפול טוב יותר מאנטיביוטיקה. כמובן שחשוב לרחוץ את המקום במים וסבון פעמיים ביום.

09/09/2007 | 14:36 | מאת: דגנית

ברצוני לברר האם יש קשר בין אמפטיגו לבין ארגז החול בגן הילדים ?

16/10/2007 | 00:44 | מאת: טליה

האם אמפטיגו יכול להגיע עם כאבי בטן ?כמה זמן לוקח לזה להבריא?