איך הגוף יודע מתי שערה מגיעה לגודלה?

דיון מתוך פורום  רפואת עור

10/08/2006 | 20:59 | מאת: nuj

איך הגוף יודע מתי שערה מגיעה לגודלה? שאלתי את השאלה בפורום אחר אבל קבלתי שאלה שממש לא הצלחתי להבין ממני את מה שמעניין אותי. רציתי לשאול איך שיער ידיים למשל או שיער אחר יודע מתי להפסיק לגדול כאשר הוא הגיע לאורכו? הרי אין לי אפשרות לראות מבחוץ לאיזה אורך השערה הגיעה. תודה

17/08/2006 | 17:34 | מאת:

לשערות באיזורי גוף שונים יש קצב צמיחה משלהם ואורך מקסימלי, לדוגמא ההבדל בין אורך שיער הראש לאורך השיער בידיים למשל. לכל שערה יש מחזור חיים. אורך מחזור החיים בכל איזור בגוף ידוע, אבל למה הוא כזה, לא ידוע.