פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20609 הודעות
16901 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

אני בעלת משקל עודף. מידי פעם הפנים שלי מתמלאות חצ'קונים.. לרוב אני משתמשת בתחליב לאקנה של פייס איט אבל חברה אמרה לי שיש גם סוגי מזון שעושים חצ'קונים, היא דברה על שוקולד, ופיצוחים. האם זה נכון? ואם זה נכון, איך יודעים איזה סוג מזון עושה אצלי את הפצעים, האם יש אפשרות לשנות את התזונה כדי שלא יהיו לי פצעונים?

23/11/2010 | 06:45 | מאת: טובה בר-שאן

נופר שלום אין ספק שהתזונה יכולה לגרום ולעודד צמיחה של פצעים על הפנים התזונה היא גורם חשוב מאוד להורדת הפצעים יש מקום ללכת לדיאטנית קלינית טבעית שתבדוק מה את אוכלת ותתן לך תפריט מתאים שימנע וישמור על הפנים שלך בברכה והצלחה טובה בר- שאן

21/11/2010 | 23:14 | מאת: אלעד

.זה נכון שצריך להוסיף משהו חומצי לסלט כמו לימון או חומץ תפוחים כדי להגביר את הספיגה של המינרלים? 2.מה המינון של מגה גלופלקס לאדם ששוקל 84 קילו ויש לו שחיקה בסחוס? והאם התוסף יכול לעזור פה?והאם יש משהו אחר שגם יכול לעזור

22/11/2010 | 08:43 | מאת: צביקה קורן

אלעל שלום, לא "צריך", אפשר ורצוי להוסיף לימון כדי לשפר את ספיגת הסידן. אני לא מתמצא ולא מתעסק במינונים של תרופות טבעיות. התוסף הזה שנוי מאד במחלוקת בימים האחרונים בעקבות מחקר גדול שהוכיח שאין לו ערך. אני מאמין שתזונה בסיסית והימנעות ממזונות חומציים יכולה להפחית את שחיקת הסחוס. פנה ליעוץ אישי ואל תסתפק בתשובות בפורום. בהצלחה צביקה קורן

21/11/2010 | 22:54 | מאת: שואלת

B-REST ו GABA. אני לוקחת אותן כבר שבוע והתחילו לי כאבי בטן לפני כמה ימים וגם היום. רציתי לדעת אם זה קשור לצריכתן?

22/11/2010 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, יכול להיות שזה קשור לתוספים שלקחת, אבל מתברר שמסתובב בארץ וירוס שגורם לכאבי בטן. נסי להפסיק לכמה ימים ותראי איך זה משפיע. כרגיל, אני ממליץ לטפל בבעיות ובתופעות שונות באמצעות תזונה טבעית ואורח חיים בריא ולא ב"תרופות טבעיות" בהצלחה צביקה קורן

22/11/2010 | 15:20 | מאת: שואלת

למה אתה מתנגד לנטילתן? אני לוקחת אותן במקום תרופות פסיכיאטריות. הסבירו לי בחנות שהן נוגדות דיכאון וחרדה. איך תזונה טבעית תפסיק לי דיכאון וחרדה?. נשמע לא הגיוני. מה זו תזונה טבעית? אני אוכלת בשר.

אני מעוניינת לתת לבני בן ה4 לאכול לחם ללא סוכר-גם בגן וגם בבית בכדי לא להצית את ההיפראקטיביות שלו שגורמת לו לבעיות בגן בעיקר,, א. האם יש לחם שכזה ללא סוכר אך סביר בטעמו ובמרקמו,בכדי שהוא יסכים לאכלו? ב.האם בלחם קל{מקמח מלא כמובן,,} יש סוכר? ג. במידה ובלחם קל אין סוכר,האם הוא עדיין בריא? יחסית ללחם המלא,,?

שושי שלום, אני לא מכיר לחם ללא תוספת סוכר. קחי בחשבון שהקמח הוא רב סוכר שהופך לסוכר. נסי לח שיפון של דר' מרק, או קרקרים ללא תוספת סוכר. אני לא מתלהב מלחם קל. עדיף לאכול לחם מלא, במיוחד אם את נותנת את זה לילד בן ארבע. בהצלחה צביקה קורן

22/11/2010 | 11:17 | מאת: שושי

מצאתי היום בסופר לחם שיפון ללא סוכר. הרכיבים הרשומים בו: קמח שיפון מלא,גלוטן,שמרים, מים,מחמצת שיפון טבעית,מלח, לתת שעורה,חומר מתחלב E472, עמילן תירס,מעכב חימצוןE300, קמח סויה,אנזימים לאפייה. האם לדעתך זהו לחם מתאים למטרה שלי?

22/11/2010 | 11:17 | מאת: שושי

מצאתי היום בסופר לחם שיפון ללא סוכר. הרכיבים הרשומים בו: קמח שיפון מלא,גלוטן,שמרים, מים,מחמצת שיפון טבעית,מלח, לתת שעורה,חומר מתחלב E472, עמילן תירס,מעכב חימצוןE300, קמח סויה,אנזימים לאפייה. האם לדעתך זהו לחם מתאים למטרה שלי?

22/12/2010 | 22:42 | מאת: גבי

בכל הלחמים ה"קלאסיים" (תחשבו על לחם צרפתי או איטלקי טוב), אין טיפת סוכר. אם בלחם תעשייתי מוסיפים סוכר- הגיע הזמן ללמוד להכין לחם לבד (מנסיון- זו ממש לא בעיה!)

21/11/2010 | 17:03 | מאת: דנית

עדי שלום,אני בת 17 גובה 1.62 שוקלת 57. ניסיתי המון סוגי תפריטים שבניתי,ניסיתי תפריט דרך דיאטנית ואני פשוט ל-א מצליחה לעמוד בהם. אני בשבוע-שבועיים הראשונים מתמידה,ופתאום מגיעה יום (בעיקר לפני מחזור) שאני פשוט אוכלת ואוכלת ולא מפסיקה,כאילו שאינ לא שובעת רק שאני לא אוכלת אוכל,אני אוכלת מתוקים. אני לא עושה ספורט מכיוון שאני משתמשת ברואקוטן והבנתי שאסור לעשות עם זה ספורט (?) אז הייתי רוצה לדעת א' כל,ממה נובעים התקפי הרעב האלה? ב' אם תוכלי לייעץ לי איך לשמור על ה"דיאטה" לאורך זמן. תודה מראש!

23/11/2010 | 17:11 | מאת: עדי מילר

שלום דנית ראשית עלי לציין שמשקלך נמצא בטווח התקין. דרך טובה להבטיח או לעלות את סיכויי השמירה על התפריט, היא לבחור בתכנית אכילה שהינה מתונה, מתאימה לסדר יומך באופן אישי, שכוללת את כל רכיבי התזונה ומשלבת מזון מגוון בתפריט, כולל מאכלים שהם אולי עתירי קלוריות, אך מאוד אהובים עלייך. בצורה כזו תוכלי להתמיד בצורת האכילה החדשה כל הזמן. בנוסף, מומלץ לשלב טיפול התנהגותי, שיזהה את הנקודות החלשות שלך (למשל את הגורם לזלילה, כפי שתיארת) ויעזור לך להתמודד ולתקן את דרך המחשבה וההתנהגות בנקודות אלו. אגב, למיטב ידעתי אין איסור על ביצוע פע"ג בזמן השימוש ברואקטון, אך כמובן שיש להתייעץ על כך עם רופא המשפחה. בהצלחה רבה, עדי מילר דיאטנית קלינית

האם אני יכולה לבשל 2 מנות ואחת להשאיר במקרר ואח"כ לחמם אותה?

22/11/2010 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

אפשר לשמור 1-2 ימים

20/11/2010 | 19:14 | מאת: קני

בגדול אני יודע שלאכול מקופסאות שימורים אינו בריא!השאלה מה עם לאכול דברים בריאים כמו סרדינים וטונה מקופסאות -האם זה בריא?האם אתם ממליצים על חברה מסוימת?כמו כן קראתי שלדג הרינג יש הרבה סידן. ראיתי בהיפר קופסאות של הרינג ברוטב עגבניות -אבל בכיתוביות על הקופסא הרבה שמות של מרכיבים שאיני יודע מהם .האם לקנות או לא לקנות משמע האם הלא בריא עולה פה על היתרונות ,על הבריא?

21/11/2010 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

קני שלום, אני ממליץ להימנע משימורים, גם אם יש בתוכם מזון "בריא". כל השימורים מכילים כמות רבה של נתרן (מלח), חומר משמר ושאריות פח שהשמן או המים סופחים מהקופסה. לדעתי נזקם עולה על תועלתם! אפשר לקנות טונה וסרדינים בחנות דגים. בהצלחה צביקה קורן

24/11/2010 | 09:32 | מאת: אלי

צביקה שלום, האם תוכל להציע אלטרנטיבה למי שממש אינו אוהב טונה וסרדינים טריים, וגם לא דגי ים צפוני, אך כן אוהב סרדינים וטונה משומרים, וגם דג מלוח, כאשר בין הדגים האחרים הדג היחידי שביכולתי לאכול הוא שפמנון (כמובן גם דג ממולא)? בברכה, אלי

אני לוקח ויטמין D וסידן באופן קבוע. אבל, אני צריך לקחת פעם ביום גם מגנזיום. האם יש סתירה בין התוספים? האם אפשר לקחת אותם במועדים סמוכים? איך בכל זאת אפשר לקחת גם את זה וגם את זה? תודה.

נתן שלום, מומלץ מאד לקחת סידן עם מגנזיום!! יש תוסף שנקרא קאל-מאג-בורון - תשאל בחנות טבע. בהצלחה צביקה קורן

19/11/2010 | 16:21 | מאת: נועה

נכדי בן 11.5 משלקו 29 ק"ג , גובהו 144 והBMI שלו 13.9 הייתי מבקשת לדעת אם מדד כזה של BMI יכול להוות בעיה ומה יש לעשות על מנת להעלותו . אני סבתא דואגת ואשמח לתשובתך נועה

20/11/2010 | 06:42 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, את השתמשת כנראה בטבלת BMI של מבוגרים וזאת שגיאה. ה BMI האמיתי שלו הוא 15 שזה מעט נמוך, אבל הוא לא בתת משקל. כדאי שימשיך לקבל תזונה טבעית, מאוזנת ומגוונת והא יגדל להיות ילד בריא ובעל משקל מאוזן. הסירי דאגה מלבך. בהצלחה צביקה קורן

19/11/2010 | 12:29 | מאת: תהילה

שלום, אני מעוניינת לצרוך פחות מזון מן החי. הבעיה היא שאני רגילה לארוחת ערב של סלט, פרוסת לחם עם ממרח(כמו חומוס או טחינה) ולצד זה או גבינה קשה או פסטרמה או ביצה. במה ניתן להחליף את התוספות האלה?

20/11/2010 | 06:35 | מאת: צביקה קורן

תהילה שלום, לחם מלא עם חומוס מספק חלבון מלא. בתוספת סלט זאת ארוחה מושלמת. עם זאת כדאי שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית, כדי לוודא שלא נוצרים חוסרים תזונתיים. לא מומלץ להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

21/11/2010 | 01:37 | מאת: תהילה

שלום צביקה, תודה על תשובתך. אני מודעת לכך שזו ארוחה מושלמת אך אני מחפשת תחליף לביצה או לפסטרמה כי אני רגילה שיש לי תוספת, זה לא מספיק לי סלט ולחם. יש לך רעיונות?

19/11/2010 | 09:51 | מאת: פולינה

שלום הייתה לי דלקת בדרכי השתן שעברה. מתי מותר לי לחזור לקיים יחסי מין? בברכה פולינה

20/11/2010 | 06:33 | מאת: צביקה קורן

פולינה שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית. אנא פני לפורום רפואי או מיני, או לרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

19/11/2010 | 05:39 | מאת: זוהר

רציתי לברר באם שימוש בשמן קנולה בהכנת בצק "פילו" הופך לשומן טרנס לאחר הקפאה וחימום לפני השימוש. בכלל, האם כל שמן הופך לשומן טרנס כאשר עובר תהליך הקפאה וחימום מחדש. בתודה מראש, זוהר

20/11/2010 | 06:32 | מאת: צביקה קורן

זוהר שלום, כדי להפוך שמן צמחי לשומן טרנס צריך לחמם אותו לטמפרטורה גבוהה מאד ולהוסיף ניקל ואלומיניות. כך מייצרים מרגרינה. אני לא יודע מה זה בצק "פילו", אבל זה לא נראה לי משהו טוב. בהצלחה צביקה קורן

18/11/2010 | 13:17 | מאת: דליה

לגבי שקדים הבנתי שיש לקלף. לגבי זרעים -פשתן,שומשום ,דלעת ,חמניות-אני שואלת שנית כי קראתי שניתן לשמור במקרר מספר ימים אם טחנתי ושמתי בפריזר או במקרר ניתן לשמור מספר חודשים והחיוניות נשמרת? בתוך קופסה פלסטיק שקופה.הבנתי נכון?כי אני נוהגת לטחון הרבה ואחרי שבועיים אני זורקת.תודה על ההבהרה.המדובר בזרעים שלא עברו טיגון.

18/11/2010 | 19:06 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, לגבי שקדים, לא חייבים - רצוי. בקליפה יש גם נוגדי חימצון, כך שלא נורא אם מידי פעם אוכלים עם הקליפה. לגבי זרעים: אם הם שלמים אפשר לשמור במקרר או במקפיא לכמה חודשים. אם הם טחונים אפשר במקרר כמה שבועות ובמקפיא כמה חודשים. רצוי לשמור בצנצנת זכוכית ולא בפלסטיק, אבל לא חייבים. בהצלחה צביקה קורן

17/11/2010 | 21:47 | מאת: שוש

שלום. אני סובלת מבעיה הפוכה מרוב העולם- אני רזה מאוד ומחפשת דרכים לעליה במשקל. לאחר לידות והנקה, אני יורדת עוד וכבר הגעתי לתת משקל. מה שהרופאים והתזונאים הרגילים יודעים לומר לי זה לאכול יותר ולאכול אוכל משמין. הענין הוא שאני אוכלת בסדר גמור, כמויות יפות ונורמליות.לאחרונה עברתי לתזונה יותר בריאה וטבעית. עברתי לאכול הכל מלא, הוספתי לתפריט הרבה ירקות ופירות, פחות מטוגן . אני כן אוכלת הרבה דברים כמו: אבוקדו, שמן זית, טונה, אגוזים וכדו' שידועים כמשמינים אך בריאים. אבל אני לא מפסיקה לרדת. האם יש לכם מה להמליץ לי? (*נשלחתי כבר לכל הבדיקות שהרופאה שלי הצליחה לחשוב עליהם כדי לראות אפ יש משהו לא תקין...). בתודה על תגובתכם.

18/11/2010 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

שוש שלום לאחר לידות והנקות יש שינוי בחילוף חומרים .אם אכן הכל מצויין ואין למשל יתר פעילות של בלוטת התריס .יש פשוט צורך לבדוק אם אכן אין לך חסרים בחלבון, שומן חיוני. אני כמו כל התזונאים היית ממליצה לך ללכת לתזונאית טבעית שתבנה אתך תפריט לאוכל מאוזן שמכיל את כל המרכיבים למשל ויטמינים שונים שבחסרונם יש ירידה גדולה במשקל.וכן לבדוק את צורת האכילה שלך, כמה את אוכלת ומה את אוכלת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/11/2010 | 01:40 | מאת: תהילה

גם אני סבלתי מהבעיה הזו. מה שעזר לי מעבר לתזונה נכונה זו התעמלות של מכשירים לבניית שרירים בחדר כושר. זה בונה שרירים ומייד אחרי ההתעמלות לשבת לאכול ארוחה הכוללת הרבה חלבון.

24/11/2010 | 22:41 | מאת: שוש

שלום לך תהילה. קודם כל טוב לשמוע שיש עוד כמוני... וחוץ מזה רציתי לבקש שתפרטי לי באילו מכשירי כושר מדובר\ או איזה תרגילים הם התרגילים המסויימים שכדאי לעשות. אם תרצי לספר לי עוד על התהליך שעברת וכמה הצלחת לשנות אשמח לשמוע. תודה רבה על השיתוף והעצה.

17/11/2010 | 18:51 | מאת: א

ממה שהבנתי ראיתי שבאוכל שרוף אין הרבה קלוריות. בשבועות האחרונים התחלתי לאכול פופקורן (מגרעיני תירס) שרוף כי זה משביע וגיליתי שזה גם טעים. מה שמוזר זה שאחרי שאני אוכלת הבטן שלי מתנפחת וכל הזמן הצואה שלי יוצאת בצבע שחור ומתפרקת. מה זה אומר?

18/11/2010 | 05:29 | מאת: טובה בר-שאן

א. שלום את פשוט אוכלת פחם הגוף לא יכול לעכל את זה והבטן מתנפחת . כן אנו יודעים שמזונות שרופים מסרטנים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/11/2010 | 11:38 | מאת: דליה

נאמר לי שעדיף לשמור פתן שומשום,גרעיני חמניות ודלעת טחונים בפריזר. השאלה לכמה זמן זה יעיל? אם במרה שמתי במקרר לכמה זמן?ניתן לטחון שקדים עם קליפה? תודה מראש.

17/11/2010 | 15:59 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, אפשר לשמור זרעים, אגוזים ושקדים במקרר לכמה חודשים ובמקפיא לתקופה ארוכה יותר. אפשר לטחון שקדים עם הקליפה, אבל לא רצוי כדאי להשרות במים למשך 4-8 שעות ואז לקלף את הקליפה, לאכול או לטחון בבלנדר עם מים ופרי. בהצלחה צביקה קורן

16/11/2010 | 23:21 | מאת: אלעד

לדעתך תוסף של MSM טוב בהקשר של כאבי מחזור וכאבי גב על בסיס של סיאטיקה במצב אקוטי? יש את התוסף של נוטרלייף שמכיל 1125 מ"ג.. אשמח לשמוע את דעתך בנושא,טו תוסף אחר היעיל במצב ה"נל

17/11/2010 | 15:56 | מאת: צביקה קורן

אל על שלום, אני חושב שזאת שגיאה חמורה לייחס לתוספי מזון תכונות של תרופות. התוספים מיועדים לשימוש ממושך למניעת מחלות ולשיפור הבריאות. במצבים אקוטיים לוקחים תרופות לתקופה קצרה, או פונים לטיפולים משלימים, בהתאם לאופי הבעיה. בהצלחה צביקה קורן

16/11/2010 | 13:14 | מאת: אבי

אומרים שלהוסיף סוכר לבישול זה מוריד מערכו?האם נכון?כי אני מוסיף כף סוכר חום. ואם מוסיפים סילאן זה עדיף?תודה

17/11/2010 | 15:55 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, השאלה לא ברורה. מה אתה מבשל? אני לא ממליץ להוסיף סוכר לבישול, לכן כדאי שתשאל את אלה ש"אומרים". בהצלחה צביקה קורן

16/11/2010 | 10:21 | מאת: מיכל

בהיפרים יש שמן מזוכך איתו אני מבשלת.רק פעם אחת מצאתי בכבישה קרה.לא מובן לי נושא השמנים האם מותר לבשל עם שמן קנולה זית?מה עם שמן שומשום האם רק לסלטים?מה עם סויה ותירס.כל הבישולים מבוססים על הוספת שמן.מה מותר ואסור שיש לו חומר רעיל בבישול?יש מאמר שמסביר?אני כבר מבובלבלת. תודה רבה.

17/11/2010 | 15:53 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, קצת קשה לתת הסבר מפורט במסגרת הפורם. להלן כמה משפטים שיועילו לך. 1. לא מומלץ להשתמש בשמן מזוכך משום סוג שהוא, אלא אם כן את מטגנת. הטיגון פסול מאד בגישת התזונה הטבעית, אבל "חייבים לתת לילדים ציפס ופלאפל"... 2. לא מומלץ לחמם שמן. החימום הורס אותו. 3. כדאי להשתמש בשמן זית מכבישה קרה מסוג "כתית מעולה", 1% חומציות ומטה. 4. אפשר להשתמש בשמן שומשום, חמניות, קנולה וכד' מכבישה קרה. 5. שמן מתקלקל בחום, באור ובאוויר ולכן כדאי לקנות בבקבוק כהה ולשמור בארון סגור. לא מומלץ לקנות בפחים גדולים "במבצע". בהצלחה צביקה קורן

15/11/2010 | 19:01 | מאת: אלעד

האם זה כזה קריטי שאני אוכל את השקד עם קליפתו?כי הטענה אומרת שצריך להשרות אותו ולקלף את הקליפה בגלל שהיא מכילה ציאניד,למי יש כח כל פעם להשרות ולקלף..האם זה נכון או שאפשר לדלג על עינין ההשריה והקילוף ולאוכלו כמו שהוא?

16/11/2010 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום בשתי מילים אכן כן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/11/2010 | 15:44 | מאת: מור

תודה על התגובה. מדובר על אפייה קצרה יחסית בגריל, בערך 20-30 דקות. אני גם מכינה כך אורז מלא, מבשלת בישול מלא על הגז ושמה בגריל עם 3-4 כפות שמן זית כדאי שיהיה קריספי, כי אם לא זה לא יהיה לי טעים ולכן הכל אני מכינה בתנור. זה ממש גרוע, צלייה בזמן כזה של שמן זית או שומשום?

15/11/2010 | 17:45 | מאת: צביקה קורן

שום דבר לא גרוע! אם זה טעים לך ומתאים לך זה בסדר. לא צריך להיות קיצוני, אבל צריך להבין את המשמעויות ר צ ו י לא לחמם שמן... אני לא אוהב את המילים "אסור", "חייבים" ו"הכי בריא"....

15/11/2010 | 14:31 | מאת: פנינה

קיבלנו תשובה של שקיעת דם53 לילדה בת 16 אין לה שום דלקת והיא עשתה את הבדיקה כשהיא בריאה לפני כשלושה חודשים שוב עשינו שקיעה וגם יצאה 50 האם צריך לדאוג מה עלי לעשות? תודה פנינה

15/11/2010 | 17:47 | מאת: צביקה קורן

פנינה שלום, זה נושא רפואי שצריך להפנות לפורום רפואי, או לרופא המשפחה. אחרי שיהיה איבחון, אולי נוכל לעזור בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

15/11/2010 | 06:34 | מאת: שי משי

האם לאכול יוגורט ביוגורט(יו גו למשל)שרשום בשלט1.8 אחוז שומן עם פירות יער,גרנולה ופקאו מרוסק נראה לך כארוחת ערב בריאה ומזינה או שמדובר במוצר עתיר קלוריות. לא מדבר על אורח קבע אלא על כפעמיים בשבוע.

15/11/2010 | 11:36 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, "יוגורט פירות" זה ממש לא מזון בריאות בעיני עדיף לאכול יוגורט טבעי או "ביו" ולהוסיף לו פירות חיים. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2010 | 23:15 | מאת: אלי

צביקה שלום, קראתי באתר העוסק בערכים תזונתיים, אותו ציינת, שאגוזי מלך הם inflammatory. זה ממש מבלבל, כי איך זה מתיישב עם העובדה שכלולות באגוזים אלה כמויות נכבדות של חומצות שומן אומגה 3, שהן נוגדות חמצון? אשמח להסברך. בברכה, אלי

15/11/2010 | 11:38 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, אני לא יודע לאיזה אתר אתה מתכוון, בכל אופן לא ידוע לי שלאגוזים יש השפעה כמעוררי דלקת. יתכן והדבר נובע מכך שהם מעט חומציים בניגוד לשקדים שהם בסיסיים לגמרי. בעיני אגוזים שייכים לקבוצת המזונות השומניים העשירים בשומן איכותי, ויטמינים, מינרלים ומעט חלבון. בהצלחה צביקה קורן

15/11/2010 | 23:37 | מאת: אלי

צביקה שלום, האתר המייחס לאגוזי מלך השפעה דלקתית ממשית (באמצעות מדד כמותי) הוא nutritiondata.self.com, המוכר לך. אשמח אם על רקע זה תוסיף/תשנה/תעדכן את תשובתך הקודמת בנדון, ככל שתמצא לנכון. בברכה, אלי

14/11/2010 | 19:46 | מאת: סימון

שלום רב, שמעתי שטוב לשתות על הבוקר כוס מים פושרים שנסחטו לתוכו לימון אחד. מצד שני שמעתי דעה נוגדת שזה מכביד על הכיבה ולא עושה לה טוב. מה דעתך? בתודה. סימון

15/11/2010 | 11:40 | מאת: צביקה קורן

סימון שלום, אני ממליץ לשתות בבוקר כוס מים עם כמה ט י פ ו ת לימון, בהחלט לא לימון חמוץ שעלול לגרום לגירוי יתר של הקיבה. בכל מקרה לא רצוי להתבסס על "תרופות טבעיות", אלא על תזונה טבעית ומאוזנת. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2010 | 17:13 | מאת: אלעד

איזה אגוזים היית ממליצה לאכול?ואיזה הם פחות טובים או שלא כדאי לאוכלם אם יש דבר כזה?כמו המקדמיה(יכול להיות שאני טועה) ואיך את ממליצה לאכול את האגוזים או יותר נכון מה השילוב האידיאלי

15/11/2010 | 11:43 | מאת: צביקה קורן

אל עד שלום, אגוזים זה מזון איכותי, בריא ומבריא. לא ידוע לי על אגוזים שכדאי להימנע מאכילתם. כדאי מאד להגביל את הכמות ולא להגשים. כל מזון שומני לא מומלץ בעודף. אפשר לאכול 2-5 אגוזים ביום אגוז ברזיל: 1-2 ביום. כדאי להעדיף שקדים מושרים שבהם היחס בין חלבון לשומן נוטה לטובת החלבון. בנוסף, כדאי לגוון עם זרעונים טחונים כמו: פשתן, שומשום, חמניות ודלעת. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2010 | 15:00 | מאת: דני

אני בן 30 1.75 114 ק"ג אני צריך להוריד משקל רב כדי להגיע למשקל תקין מה היית ממליץ לי לעשות ?

15/11/2010 | 11:44 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ אישי וליווי של תזונאי/ת טבעי. לא כדאי להסתמך על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2010 | 14:24 | מאת: מור

1. איזה שמן הכי בריא לאפייה שאינו מאד יקר? 2. האם מותר לאכול שיבולת שועל גסה שנאפית בתנור עם שמן צימוקים, אגוזים וכו' בלי שהתבשלה על הגז לפני? מן הסתם היא תישאר קשה.

15/11/2010 | 11:46 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, אפשר להשתמש בזמן שומשום. קחי בחשבון שכל חימום של שמן טבעי הורס אותו והופך אותו לחומר רעיל. לגבי חימום שיבולת שועל עם זמן, זה אפשרי אבל שוב השמן נהרס. לכן גם "גרנולה" ו"דגני בוקר" זה לא מזון בריאות בעיני. בהצלחה צביקה קורן

13/11/2010 | 22:25 | מאת: שושי

שלום, רציתי לדעת האם ירקות קפואים של סנפרוסט הם אלטרנטיבה טובה לאכילת ירקות במקום שטויות,כשמאד רעבים ולא מספיקים להכין אוכל מראש?

15/11/2010 | 11:47 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, בהחלט כן, אם כי בירקות מוקפאים חסרה הויטליות שקיימת בירקות חיים. בהצלחה צביקה קורן

שלום, אני טוחנת כל יום כף זרעי פשתן ומוסיפה לסלט או לדייסת קוואקר. יצא לי לאכול ב"ארומה" סלט שהוסיפו לו זרעי פשתן שלמים-וזה היה לי ממש טעים,הרבה יותר מאשר שהם טחונים. השאלה היא, האם כשאני אוכלת אותם שלמים-אני לא נהנת מכל הערכים התזונתיים לעומת כשאני טוחנת....? בברכה.

שושי שלום, בזרעי פשתן יש קליפה קשה שלא מתעכלת, אם לא טוחנים אותם או לועסים היטב. יכול להיות שבארומה הם טעימים, כי הם קלויים, דבר שממש לא מומלץ. בהצלחה צביקה קורן

13/11/2010 | 15:22 | מאת: לי

טובה, ראיתי ששאלו אותך על מיץ סלק. רציתי לשאול: האם בכוס מיץ סלק אין כמות גדולה מידי של סוכר?? הרי בשביל להגיע לכוס, צריך לקחת יותר מ1-2 סלק. אז האם מומלץ לסחוט 1-2 אבל לא להגיע לכוס מלאה? או לערבב עם ירקות אחרים. לי

15/11/2010 | 11:51 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, את צודקת! לא מומלץ לשתות מיץ העשוי מסלק בלבד. כדאי למהול אותו עם ירקות ירוקים כמו גבעולי סלרי, קישוא ומלפפון (לא רק בגלל תכולת הסוכר...) בהצלחה צביקה קורן

13/11/2010 | 15:19 | מאת: לי

שלום, קראתי במקום אחד שכדאי להוסיף מעט שמן זית, ובמקום אחר לאכול שני אגוזי ברזיל, בשביל הספיגה כששותים מיץ ירקות. אז מה נכון? ועל מה אתם ממליצים? האם ללא התוספת הזו מומלץ גם לשתות את המיץ? המשך שבת נעימה, לי

15/11/2010 | 11:53 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, השמן (ולא משנה מה מקורו) מסייע בספיגת ויטמינים מסיסים בשמן הנמצאים במיץ הירקות כמו: בטא קרוטן ו K). לא חייבים להוסיף שמן. בהצלחה צביקה קורן

12/11/2010 | 19:41 | מאת: אבי

שלום , רציתי לדעת מה דעתך על BENE FIBRER באופן כללי . אני מתאר לעצמי שבתשובתך או בתשובה מורחבת יותר לשאלה זאת היית אומרת לי שעדיף סיבים מהמזון , אבל לי באופן אישי ישנה בעיה שלא אסביר אותה כאן אבל בגדול זה קשור לOCD קשה שיש לי ובין היתר המון מאכלים שהם קונצנזוס וכמעט כולם אוכלם בין השאר רוב הירקות אני לא אוכל ככה שאני מנסה פה ושם לנסות לשפר את התזונה שלי איפה שאני יכול ובמקרה הזה סיבים . 1)אז הייתי מעוניין לשמוע את דעתך באופן כללי על BENE FIBER ואולי גם אם הוא פחות טוב באופן משמעותי מהסיבים מהמזון? 2) בכל טרנד הבריאות ששוטף את חברות המזון למה לא שוטפים אותנו בסיבים אפילו במזונות לא בריאים אם הם חסרי טעם וניתנים להוספה בקלות ? האם זה אולי בגלל שהסיבים יקרים או משהו אחר? תודה רבה

14/11/2010 | 08:42 | מאת: עדי מילר

שלום אבי נכון שבאופן ככלי ההמלצה היא לצורך את כמות הויטמינים, מינרלים, סיביים וכו'... מהמזון ולא מתוספים כאלו או אחרים אך כאשר ישנו קושי להגיע להמלצות הרצוייות זה בהחלט בסדר ואף מומלץ להעזר בתוספים שונים. בנפיבר בהחלט מומלץ לשימוש בהם יש קושי להגיע להמלצות הרצויות לצריכת סיביים (25-30 גרם ליום), ניתן להוסיף את האבקה שלזונות רכים ואף למשקאות וכמו כן היא קלה ונעימה לצריכה ולכן מבטיחה הענות גבוהה. לגבי שאלתך השניה, אתה בהחלט צודקת תוספת הסיביים למזונות תייקר את המזונות וכמו כן כנראה שהתוספת שלהם למזונות אינה כזו פשוטה וכמובן שלצערי המודעות לצריכת הסיביים אינה מספיק רווחות בכל חברות המזון. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

12/11/2010 | 11:43 | מאת: זכריה

אני בעל חומציות יתר לפיכך אסור לי קפאין וחריף.האם חזרת מותר לי? אני אוכל קטניות כמו עדשים ,קינואה וחומוס וזאת במקום בשר. האם מעבר לבריאותם הם גורמים להשמנה?משמע בעלי ערך קלורי רב

13/11/2010 | 10:26 | מאת: טובה בר-שאן

זכריה שלום כן חזרת זה צמח שיוצר בסיסיות בגוף. הקטניות שאתה אוכל מצויינות . ולא משמינות כאשר אוכלים במינון הנכון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/11/2010 | 07:50 | מאת: אסתי

מה היא הכמות המומלצת ליום של לפת?ומה הם הסגולות שלה? תודה אסתי

13/11/2010 | 10:24 | מאת: טובה בר-שאן

אסתי שלום ברפואה העממית בארצות השונות נעשה שימוש נרחב בירק לכיוח והוצאת ליחה ובעיות בדרכי הנשימה. הלפת עשירה בויטמינים מקבוצת B וויטמין C הנהרסים בחלקם בתהליך הבישול. הלפת מכילה מינרלים חיוניים כגון ברזל, סידן, אשלגן, נחושת וזרחן. בישול הלפת מבטל את פעולת הרעלנים ניתן לאכל לפת ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, התחלתי לתת לבני בן ה4 זרעי פשתן שאני טוחנת במקום-כף אחת. בדר"כ אני שמה לו את זה בדייסת שיבולת שועל{הפתיתים השלמים}+אגוזים או גרעינים. היום חשבתי לגוון-וסחטנו מיץ תפוזים וןערבבנו את הזרעי פשתן במיץ תפוזים. האם שילוב זה אפשריומומלץ? והאם ניתן לשלב זרעי פשתן טחונים גם במיץ גזר ובמיץ עגבניות{אני פשוט מנסה לגוון לו את המזון} תודה

12/11/2010 | 05:27 | מאת: טובה בר- שאן

שושי שלום אין שום בעיה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2010 | 14:24 | מאת: שני

שלום רב,היכן קונים בניפיבר?כמה כפות מומלץ ביום שבולת שועל וסובין לאדם בן 52?האם בברגול קוסקוס מלא ואורז מלא יש הרבה סיבים?מה עם גרעינים שקדים ואגוזים?תודה.

11/11/2010 | 17:24 | מאת: עדי מילר

שלום שני ניתן לרכוש בנפייבר בבתי מרקחת, חנויות טבע וברשתות הסופר פארם השונות. איני יכולה להמליץ על מספר כפות ספצייפי של שבולת שועל אני כן יכולה להמליץ לשלב זאת כחלק מתפריט מאוזן, ההמלצה היא להגיע לכ-30-25 גרם סיבים תזונתיים ביום. לשאלתך, מזונות המכילים סיבים תזונתיים כוללים בורגול, קוסקוס ואורז מלא וגם גרעינים ואגוזים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

לפי מה שכתוב באינטרנט החומר מסוכן אפילו בכמויות קטנות אם כך, למה גבינת חלומי לדוגמה של חברה מוכרת ומובילה "חברת גד" מכילה את החומר הנ"ל? האם יש להם תו תקן והחומר הנ"ל קיים בגבינה בכמויות "בטוחות" תודה.

12/11/2010 | 05:25 | מאת: טובה בר-שאן

NA שלום יש תו תקן להכנסת חומרים אילה למזון אך גם בכמויות שהם מכניסים הוא חומר רעיל המטרה שימור והארכת חיי מדף של המוצר ולא בריאות הצרכן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2010 | 13:02 | מאת: לירון

האם יש חסרון בריאותי בלאכול אוכל מוכן אחרי ששהה במקרר?

12/11/2010 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

לירון שלום השאלה מאוד כללית יש מזונות שאין שום חיסרון ויש מזונות שלאחר זמן מאבדיפ את טעמם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2010 | 09:58 | מאת: שני

אני נוהגת לטחון גרעיני חמניות ודלעת, שומשום מלא ופשתן.כמה עלי לצרוך ביום מכל אחד וכמה זמן ניתן לאחסן במקרר?האם כדאי לטחון גם שקדים ללא קליפה?לגבי בוטנים הבנתי שצריך לקלות קודם,זה גם בגלל בעיות בשיניים שקשה לי כרגע ללעוס.תודה מראש

12/11/2010 | 05:21 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום לגבי השומשום והפשתן כף עד 2 גדושות ביום לגבי הזרעים חופן. כאשר את טוחנת עדיף שתשימי במקפיא על מנת שלא יתחמצנו. ניתן גם לטחון שקדים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/11/2010 | 22:21 | מאת: מירי

שמעתי שמיץ סלק מונע אלצהיימר מה הכמות אותה יש לשתות והאם סלק בואקום כפי שנימכר או סלק מבושל לא מאבד אצ ערכו התזונתי והחנקה שנאמר עליה שהיא המרכיב הדומיננטי -נישמרת. תודה רבה

10/11/2010 | 06:05 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום אכן מיץ סלק מצויין הבישול הורס חלק מהויטמינים וחלק מהפגמנטים החשובים אובדים למי הבישול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/11/2010 | 18:37 | מאת: מוישי

תזונתי מתבססת על המון קטניות ודגנים,שאת רובם אני מנביט קצת (מנבטט) ואז מבשל לכעשר דקות. אני קורא המון על בריאותם של הנבטים,על האנזימים והויטמינים שבהם,ואני תמה האם כל אלו מתקלקלים בבישול קצר,ובפרט האנזימים האם הם נהרסים בבישול הקצר . כמו כן,ברצוני לשאול לגבי ניבטוט התורמוס. כידוע הכנת התורמוס כוללת השריות מרובות במשך כיומיים. אלא שבטעות הסתננו לי כמה תורמוסאים לערימת הפול שהנבטתי ולהפתעי גיליתי שהתורמוס צמח במהירות ובקלות,אלא שכעת אני חושש שמא יש בו רעלים שאינם מתבטלים בהנבטה ובבישול שלאחריה,ורק סדרה ארוכה של השריות מנטרלים אותם. כמו כן אני מוצא הסתייגויות מנבטי כוסמת,האם ההסתייגות חלה גם על נבטי כוסמת שבושלו קלות. כמו כן מדוע כל כך קשה להשיג בארץ אפונה לא חצוייה .

10/11/2010 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

מוישי שלום ירק ונבטים של כוסמת מכילים פגופירין, חומר טבעי המצוי בצמח זה. אם אוכלים כמות רבה של נבטי כוסמת או ירק שלה, העור נעשה רגיש לאור השמש. זה קורה בייחוד אם שותים מיצי ירקות מכילי מיץ מעלי כוסמת. במקרים כאלו של רגישות חשוב לצמצם את הצריכה של צמח זה ובמקרים קיצוניים להפסיקה כליל. בישול לדעתי מוריד את כמות של חומר זה . לגבי תורמוס יש בו אלקלואידים מרים אולם ההנבטה גורמת לפירוקם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/11/2010 | 11:51 | מאת: תומר

יש לי גזים מסריחים מאוד במיוחד אחרי שאני אוכל הרבה מתוק כמו שוקולד,אך גם בלי קשר למתוק יש לי גזים (לא בתידורות כמו שאני אוכל שוקולד) מה מעיד הריח המסריח על הגז?האם יש לזה משמעות מסויימת? יש לציין שבמהלך היום יש לי בין 2-3 יציאות,ולא תמיד היציאות מלאות,ואני מרגיש שאחרי שאני מתרוקן יש לי שוב יציאה,ממה זה נובע?

10/11/2010 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שלום הגזים כנראה נובעים מתסיסה במעיים של המזון על ידי חיידקים ופירוק לא יעיל של המזון. יש מקום לעשות שינוי בתזונה ובטח להוריד את כמות הפחמימות הריקות כמו שוקולדים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/11/2010 | 20:26 | מאת: שלי

האם בבישול או אפייה בתנור של משהו לדוגמא תפוח אדמה כאשר יוצא עשן ולאו דווקא התפו"א נשרף האם העשן מזיק?

09/11/2010 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, כדאי לבדוק מה מקור העשן לא כדאי לאכול מזון שרוף. בהצלחה צביקה קורן

08/11/2010 | 17:31 | מאת: יניב

כמה ערכי תזונה מאבד מזון מבושל אם בכלל מאבד(יש תאוריה שאומרת שאפילו שהאוכל נשרף עד יסוד כמות הויטמנים בו לא נעלמת) למשל בישול של ירקות?? בישול על האש של בשר עוף? תודה

09/11/2010 | 09:03 | מאת: צביקה קורן

יניב שלום, כדאי להבדיל בין ויטמינים ומינרלים. המינרלים נשארים חלק מהויטמינים נעלמים, לדוגמה ויטמין C. בהצלחה צביקה קורן

08/11/2010 | 15:45 | מאת: חסוי

תראה אני רוצה להתאמן בריצה אבל אני שוקל 31 בערך ואני בן 13 ואני נראה רזה ואני מפחד להרזות יותר ואיך אני יוכל לאכול טוב יותר ? כך אומרים לי לפני חודש אני בן 13 ואני רוצה להשמין וגם לעשות ספורט איך אני עושה זאת ?

09/11/2010 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אתה לא תרזה מריצה. אתה יכול להתחיל להתעמל ולהמשיך לאכול כרגיל. חשוב שהמזון יהיה איכותי, מגוון ומאוזן וללא אוכל זבל (ממתקים, מאפים, כורים וכד'). בגילך לא כדאי להתחיל עם דיאטות השמנה או הרזייה. בהצלחה צביקה קורן

08/11/2010 | 14:25 | מאת: דלית

אני משתמשת די הרבה ברוטב סויה ורוטב צ'ילי לחזה עוף לפעמים מוסיפה מעט סוכר חוםץמשתדלת לא לשים כמות גדולה. האם זה נורא מה הכמות המומלצת?וגם ממרח עגבניות מיובשות של אוליביה.תודה מראש.

09/11/2010 | 09:08 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, רטבים, סוכר, חומץ וחזה עוף זה לא ב"מחלקה" שלי. אני עוסק בעיקר בתזונה טבעית שאין בה עוף ובשר. נסי בפורום תזונה קלינית. כל החומרים שהזכר לא מומלצים בגישת התזונה הטבעית. בהצלחה צביקה קורן

08/11/2010 | 11:07 | מאת: אסתי

האים מותר לאכול ולישתות מיץ משורש לפת?האים הלפת רעילה לא מבושלת?תודה אסתי

09/11/2010 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

אסתי שלום, אפשר לשתות מיץ מלפת, אבל למה לך? מדובר בירק חריף שכדאי למהול אותו במיץ עם ירקות אחרים כמו: מלפפון, קישוא, גבעול סלרי, גזר וכד'. לא כדאי להסתמך על "שכנה/חברה אמרה לי", או על כתבה בעיתון. בהצלחה צביקה קורן

12/11/2010 | 07:47 | מאת: אסתי

מה היא הכמות המומלצת של לפת ליום ?ומה הם התכונות של הלפת ??אודה לך מאוד אסתי

07/11/2010 | 23:18 | מאת: א

האם מישהו יודע איזה כדורי קפאין קיימים היום בשוק? ואיזה מהם באישור משרד הבריאות? וגם איפה ניתן לרכוש אותם?

08/11/2010 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

בפורום הזה אנחנו שוללים שימוש בקפאין בכל צורה שהיא ובטח בכדורים. רק אתמול התפרסמה ידיעה על בחור אנגלי שמת ממנת יתר של קפאין. זה אמנם נדיר, אבל עלול לקרות.

18/07/2011 | 09:20 | מאת: קופי ענן

אני מעונין להיגמל מקפה. האם לא כדאי להתשמש בכדורי קופאין לתקופת ביניים ? פשוט הפסקתי לשתות קפה מהיום למחר והייתי פותח כל בוקר עם קפה מבוסס אספרסו חזק.

07/11/2010 | 22:22 | מאת: בני בליטי

האם במיה טובה לעיכול או שגורמת לעצירות

08/11/2010 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

בני שלום, במיה מצויינת לבריאות ולעיכול ולא גורמת לעצירות. היא עלולה לגרום לגזים למי שרגיש אליה. בהצלחה צביקה קורן