פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20593 הודעות
16884 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

03/04/2011 | 21:15 | מאת: דנה

אני בת 18 , 1.76 שוקלת סביב ה-65 אפילו יותר... אני אוכלת מאוד מאוד מסודר ולא חורגת אפילו בקלוריה ,יש לי תפריט מסודר של שש ארוחות כולן בריאות וכוללות את אבות המזון (דרך אגב אני לא אוכלת ממתקים, בצקים מטוגנים ואת כל הדברים הלא בריאים). אני עושה פעילות גופנית בדרך כלל שלוש פעמים בשבוע במכון כושר ,האימון כולל פעילות אירובית ופעילות כוח. כל שבוע אני עושה ספורט. בעבר עשיתי דיאטות יויו וכעת הגוף שלי האט את חילוף החומרים באופן דרסטי ונכנס למצב סטרס אני אוכלת מסודר כבר למעלה משנה ועדיין לא יורדת במשקל (לפני הדיאטות אכלתי 2500 על מנת לשמור על משקלי כיום הרבה פחות סביב ה-1500 ולמרות זאת אין שום ירידה ולו קטנה ביותר ). בבקשה עזרו לי ,תנו לי עצה ,כיצד אוכל לרדת במשקל ,אני כל כך מיואשת ואני זקוקה לעצה ,לעזרה ,לטיפ... אני בסך הכול רוצה לרדת סביב החמש קילו ...בבקשה עזרההה :( (יתקבלו גם הצעות לתוספים שיכולים לעזור אם יש כאלו או כל הצעה אחרת שיש לכם)...

04/04/2011 | 10:35 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, משקלך תקין וסביר תמיד יהיו "רק עוד שני קילו" להוריד. נסי להגביר תדירות ומשך הפעילות הגופנית. תוודאי שאת שותה מספיק מים ולא שותה קפה ומשקאות "דיאט". תוסיפי אצות ים לתזונה. בהצלחה צביקה

03/04/2011 | 19:55 | מאת: אורלי

3 כפות פתיתי שיבולת שועל שטופים ומבושלים במים 2 כפיות דבש, מעט קינמון בחלב שקדים. האם המנה מספיק מזינה כארוחת בוקר ואם יש אפשרות לתת גם לפעוטות.

04/04/2011 | 10:31 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, המנה מזינה אם היא משביעה אותך. לי זה נראה מעט מדי לאדם מבוגר. הייתי שם כפית דבש אחת ולא שתים. אפשר לתת לתינוקות מעל גיל שנה. אפשר לשלב פרי בשל ורך כמו: בננה, תות או אגס. בהצלחה צביקה קורן

03/04/2011 | 16:23 | מאת: אמיר

שלום רב, בן 35 עם מחלקת לב ברקע + השמנת יתר. מעוניין לדעת אם יש תועלת בעשיית צום מיצים ל- יומיים בלבד. תודה רבה אמיר

04/04/2011 | 10:28 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, על איזו "תועלת" אתה מדבר? הצום מיועד לניקוי, מנוחה והתנתקות ואת זה ניתן להשיג בשלושה ימים לפחות. הצום לא מיועד להרזייה. באתר שלי תמצא מידע נוסף על צום המיצים. בהצלחה צביקה קורן

03/04/2011 | 15:34 | מאת: מוריה

שלום רב! אני בעלת שחלות פוליציסטיות ורופאת הפוריות המליצה לי להמעיט בפחמימות (אני בחורה רזה). שאלתי היא מה אפשר לנשנש שכן הצלחתי לוותר על מרבית הלחם במהלך היום וכן על הפחמימות בארוחת הצהריים, אך עדיין חסרים לי דברים בין לבין (בוטנים? קשיו?). תודה!

04/04/2011 | 16:58 | מאת: עדי מילר

שלום מוריה בהחלט שאין צורך להימנע מפחמימות !!! כן יש להקפיד על הפחתת פחמימות פשוטות לטובת מורכבות וחלוקה של הפחמימות באופן מואזן לאורך כל היום. בנוסף מומלץ להקפיד על פעילות גופנית בת 40 דקות לפחות 3 פעמיים בשבוע, צריכת מזון דל בכולסטרול ובשומנים רווים (בגלל העלייה ברמת הטריגליצרידים וה-LDL) ועל תפריט עשיר בסיבים שיכלול 14 גרם לכל 1000 קק"ל או 25 גרם ליום. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

04/04/2011 | 16:59 | מאת: עדי מילר

שלום מוריה בהחלט שאין צורך להימנע מפחמימות !!! כן יש להקפיד על הפחתת פחמימות פשוטות לטובת מורכבות וחלוקה של הפחמימות באופן מואזן לאורך כל היום. בנוסף מומלץ להקפיד על פעילות גופנית בת 40 דקות לפחות 3 פעמיים בשבוע, צריכת מזון דל בכולסטרול ובשומנים רווים (בגלל העלייה ברמת הטריגליצרידים וה-LDL) ועל תפריט עשיר בסיבים שיכלול 14 גרם לכל 1000 קק"ל או 25 גרם ליום. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

03/04/2011 | 15:04 | מאת: שמוליק

שלום רב, מחפש מידע אודות חרשוף בר. 1. האם נקרא במרוקאית : גרנינה ?? 2. האם חרשוף בר מותר לאכילה ?? 3. האם מותר לאכילה בצורה חיה {בשייק} ?? 4. איזה ויטמינים וכ'ו מכיל ? 5. לאיזה ענייני בריאות מועיל ? בתודה מראש ובברכה.

05/04/2011 | 11:25 | מאת: יערה

את עלים לאחר ניקוי הקוצים.

11/04/2020 | 20:46 | מאת: גרנינה

מהי גרנינה? האם זה העלים של הקוציץ סורי? אשמח לדעת.

03/04/2011 | 14:08 | מאת: יפה

האם חלב סויה גורם לגזים עם רעש מאוד גבוה בבטן? ובאם כן מה ניתן לעשות. אשמח מאוד לקבל תשובה

04/04/2011 | 10:20 | מאת: צביקה קורן

יפה שלום, חלב סויה יכול לגרום לגזים, אבל ישנם מזונות נוספים שיכולים לגרום לתופעה. תעשי הפסקה של כמה ימים ותבדקי. תעשי חיפוש בפורום על המילה "גזים" ותמצאי כמה התייחסויות לנושא. בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 19:46 | מאת: דנה

שלום מהם ההבדלים בין קווקר שלם לקווקר שבור-טחון? תודה

03/04/2011 | 10:52 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, את מתכוונת כנראה לשיבולת שועל ולא ל"קווקר" שזה מותג מסחרי. שיבולת שועל מקורית נראית כמו חיטה ושעורה ואפשר לבשל אותה ולאכול. פתיתי שיבולת שועל גסים קלים יותר לבישול ולעיכול. אין הבדל גדול בערכים התזונתיים אני ממליץ להימנע ממוצרי שיבולת שועל "אינסטנט" בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 18:30 | מאת: ש

שלום רב, הבנתי ש - שוקו עושה שוק למערכת, מכיוון שקקאו הוא חומר רעיל, הגורם לנזק לכלי הדם, הכבד ועוד. מכיל חומר רעיל הקרוי תאוברומין. השאלה : האם אבקת חרובים כן טובה ?

03/04/2011 | 10:49 | מאת: צביקה קורן

ש שלום, קקאו מזיק, אבל יש לו כמה יתרונות תיאוברמין זה נגזרת של קפאין והוא דומה לו בתכונות באבקת חרובים אין קפאין וחומרים מזיקים אחרים שנמצאים בשוקולד. בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 17:26 | מאת: עידן

צביקה וטובה שלום רב, מבקש את חוות דעתכם לגבי דילמת הפירות. אני שומע הרבה כי פירות זהו מזון טוב וטבעי בתזונת האדם. מצד שני אני יודע כי חשוב להמעיט בצריכת סוכר ופירות מכילים הרבה סוכר. קראתי שאם משלבים פירות במזון אחר (כמו אגוזים) הספיגה של הסוכר איטית יותר וזה דבר חיובי (?). מצד שלישי אני יודע כי פירות מומלץ לצרוך על בטן ריקה, בנפרד ממזון אחר למניעת תסיסה בקיבה. אז כמו שאתם רואים הגעתי למבוי סתום :) אשמח לחוות דעתכם בנושא תודה וכל טוב

03/04/2011 | 10:47 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, פירות זה מזון טבעי, איכותי ומומלץ. כמו בכל דבר חשוב לא להגזים בכמות. אין צורך להימנע לחלוטין מסוכר, יש לו תפקידים חשובים בתהליכי האנרגיה בגוף. יחד עם סוכר הפירות אתה מקבל ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, אנזימי עיכול ועוד. זה שונה לגמרי מסוכר לבן, או מקמח לבן. כפי שציינת, חשוב לאכול פירות כארוחה נפרדת ולא כקינוח ורצוי לשלב עם שקדים, אגוזים או זרעים טחונים. בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 10:54 | מאת: דניאל

שלום יש לי שאלה לגבי תחליף לסיבים תזונתיים בפסח. כל יום בשעות הבוקר אני אוכלת בננה + 2 תפוחים פעמיים ביום סלט סה"כ זה 2 מלפפונים 2 עגבניות ו 2 פלפלים בצבעים שונים ובנוסף 2 פרוסות לחם דגנים שיש בהם 5 גרם סיבים ואחרי הצהריים מעדן אקטיביה+20 גרם של פייבר1 ו 10 גרם ברנפלקס עכשיו אם אני לא אוכלת את כל מה שציינתי ושותה מספיק מים בהתאם 2-2.5 ליטר ליום אין לי יציאות. בעבר הייתי תלויה בטיפות יובסלקס בשביל היציאות וכיום אני עושה הכול על מנת שאמשיך להיכנס כל יום להתפנות ובכך אני אוכלת הרבה סיבים תזונתייים. חג הפסח הולך ומתקרב וכמובן אסור לאכול לחם או קורנפלקס ואני לא יודעת מה לעשות נכנסתי לבעיה כי אני חוששת שלא אוכל להתפנות כל יום אם לא אוכל את הקורנפלקס חשבתי על תחליף לסיבים המצויים בלחם ובקורנפלקס להוסיף בנפייבר לאוכל האם הדבר יעיל? ואם כן מהי הכמות שאני אקח שתחליף את כמות הסיבים התזונתיים בקורנפלקס ובלחם? תודה ויום טוב (:

02/04/2011 | 22:08 | מאת: עדי מילר

שלום דניאל ראשית, כיום מוכרים בשווקים מצות מועשרות בסיבים תזונתיים שבהחלט עשויים לעזור לך. מעבר לכך כדי לסייע לפעילות מעיים מומלץ להעשיר את התפריט בשמנים בריאים כמובן כגון שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזים וכו'... לא ציינת את גילך אבל בכול אופן הכמות המומלצת של בנפייבר הינה 1 עד 2 כפות ביום מעל גיל 12. חג שמח עדי מילר דיאטנית קלינית

03/04/2011 | 10:53 | מאת: דניאל

היי עדי תודה שענית לי, אני בת 17 לגבי המצות האם הן לא גורמות לעצירות? ואני אוכלת כל יום 2 כפות טחינה לפעמים כף אבוקדו בכריך איך אני אדע מהי הכמות שאני צריכה להוסיף מהבנפייבר שתחליף את כמות הסיבים שיש בקורנפלקס? ועוד שאלה אין הבדל בין הסיבים שיש בבנפייבר לבין אלה שיש בקורנפלקס? הבנתי שיש 2 סוגים של סיבים מסיסים ולא מסיסים ומה שיש בבנפייבר זה לא סיבים כאלה? אחרת למה אומרים שלא צריך לשתות מים עם הוספת הסיבים מהבנפייבר? סליחה על כל השאלות ושוב תודה לך על העזרה (:

אני אחרי הורדה של 40 קג חלא אוכלת לא פירות ולא ירקות טריים ולא בשר מרגישה עייפה הבדיקות מראות חוסר ויטמינים אבל לא יכולה לבלוע כדורים איזה ויטמינים בנוזל שבו אוכל להשלים את החוסר

הלן שלום זו תסמונת נפוצה שלאחר ניתוח הצרת קיבה או קיצור קיבה נוצרים חסרים תזונתיים רבים מאוד במיוחד של ויטמינים כמו ויטמיני B לסוגיהם ובמיוחד B12 וויטמינים נמסים בשומן כמו ויטמין D המלצתי החמה לגשת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה לך תוכנית איך לאכל ואיזה ויטמינים ומינרלים עלייך לקחת כיוון שחסרים גורמים בסופו של דבר להיווצרות של מחלות רבות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אני לא בטוח שהגעתי למקום הנון אבל אשמח לעזרה או להפנייה לפורום המתאים. יש לי ידידה שהחליטה להמנע בקמאות מאכילת גלוטן. שאלתי אותה אם היא סובלת מצליאק, והיא ענתה שלא. שאלתי אותה מדוע היא מסרבת לאכול כל מאכל שיש בו גלוטן, והיא ענתה לי שגלוטן זה לא בריא. היא סיפרה לי שהיא שמעה ששאם מערבבים גלוטן עם מים יותא דבק נגרים. קראתי את זה באיזה פירסום בעיתון למכון גמילה. רציתי לשאול אם גלוטן הוא חומר עד כדי כך לא בריא? אני לא מתכוון עבור חוליי צליאק אלא עבור אנשים בריאים. מצד אחד אני מבין שהוא יכול לגרום לתופעות שליליות בשימוש מופרז. אך מצד שני, זהו חומר שהאנושות צורכת כבר 5000 אם לא 10,000 שנה. אם גלוטן הוא כ"כ מזיק, כיצד עדיין חיים בני אדם. אשמח להסברים והבהרות (או להפנייה לפורום המתאים). שבת שלום

02/04/2011 | 07:29 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום אכן חברתך צודקת אכן אנו משתמשים בחיטה כ5000 אלפים שנה אך לא במינון ובסוגים שיש היום פעם חיטת האם כוסמיןהכילה כמויות קטנות מאוד של גלוטן והאדם אכל קמח מלא כך שריכוז הגלוטן היה נמוך מאוד. היום אנו אוכלים קמח מזוקק עם ריכוז גלוטן גבוה. מעבר לצליאק שלא כל אחד חולה בו לאנשים יש רגישויות רבות לגלוטן כמו מגרנה ,מעי רגיש, דכאון, וסכיזופרניה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/04/2011 | 09:45 | מאת: רבקה

PLAVIX זו תרופה למניעת קרישי דם לסובלים ממחלות לב, ארועים מוחיים (שבץ) , היצרות עורקים וכלי דם. איני מכירה את הרכב התרופה. שאלתי לגבי חולה הנוטלת תרופה כנ"ל: ברצוני לשלב גרעיני צ'יה, גרעיני חרדל-האם יש ניגוד או איסור כלשהו בעת נטילת PLAVIX?

01/04/2011 | 11:55 | מאת: צביקה קורן

רבקה שלום, בנושא זה כדאי לפנות לרופא המטפל, או לפורום רפואי לי לא נראה שיש בעה עם המזונות שציינת. כדאי להגביל שימוש במזונות מדללי דם כמו: שום, בצל, ג'ינג'ר, ושמן דגים. בהצלחה צביקה קורן

31/03/2011 | 22:18 | מאת: דונה

יש לי בעיה אני בת 16.6 גובהי הוא 170 ושוקלת 117 ק"ג אני כל הזמן מנסה לעשוץ דיאטה לפני שלוש שנים הורדתי 30 קילו אך במשך הזמן עליתי את הכל כרגע כל פעם שאני מתחילה דיאטה אני רוצה שזה יהיה מהר כמו הפעם הקודמת וכשאני רואה שזה לא באותו הקצב אני מתיאשת ומפסיקה בנוסף אני נישקלת כל בוקר וערב ואני מאוד מפחדת לשתות מים כייוון שאני מפחדת לראות עלייה במשקל מן הבוקר לערב והבעיה ה3 שלי היא הארוחות צוהריים הדשנות או היותר מידי "בריאות" אשמח לתשובה

01/04/2011 | 11:53 | מאת: צביקה קורן

דונה שלום, הבעיה שלך לא תיפתר בפורום זה או אחר כדאי שתפני ב ה ק ד ם לתזונאית שתיתן לך הדרכה וליווי, או לקבוצת תמיכה מתמשכת כמו "שומרי משקל" או "דיאט קלאב". מים לא גורמים להשמנה! הם מדכאים תיאבון ועוזרים לאיזון המשקל. בהצלחה צביקה קורן

31/03/2011 | 10:43 | מאת: אבי

מה הם היתרונות והחסרונות של שימוש במיקרוגל ? תודה אבי

01/04/2011 | 11:49 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, המיקרוגל הוא מכשיר מזיק ומסוכן וכדאי לזרוק אותו מהבית. הוא הורס את המזון ופוגע בערכים התזונתיים שבו בצורה המשפיעה לרעה על תאי הדם. יש הרבה חומר בנושא ברשת האינטרנט להלן שתי דוגמאות: מאמר בעברית: http://www.davidsadeh.com/91435/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%9C-%D7%9E%D7%96%D7%99%D7%A7-- מאמר באנגלית: http://www.relfe.com/microwave.html בהצלחה צביקה קורן

31/03/2011 | 10:01 | מאת: אבי

בוקר טוב אני מעוניין במידע, על דרכים להגדלת כמות הסרוטונין במוח ללא תרופות. תודה ויום טוב אבי

01/04/2011 | 11:42 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, קיימים מזונות שצריכתם עשויה להעלות את רמת הסרוטונין כמו:פחמימות מורכות (אורז מלא, כוסמת, דוחן, שיבולת שועל, לחם מלא, תפוחי אדמה ובטטות, אבוקדו, בננות ועוד. בהצלחה צביקה קורן http://www.starmed.co.il/forum-102/msg-1354022#ixzz1IG7QWBYx

30/03/2011 | 18:53 | מאת: נמצ'ו

שלום, אני בחודש השלישי ונוטלת, גם פוריק היריון, שיש בו 100 מ"ג ברזל וגם פרנטל, שבו יש 6.75 מ"ג ברזל. האם עלי להפסיק עם פוריק היריון? אני עוברת את הצריכה המומלצת, אך כך הנחתה אותי התזונאית. תודה ובברכה, נמצ'ו

31/03/2011 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

נמצ'ו שלום, מדוע את חושב שאני יכול לסתור את דברי התזונאית שמכירה אותך? מציע שתפני לרופא המטפל בנושא זה. בכל מקרה, כדאי שתבדקי שהתזונה שלך מאוזנת ואיכותית ושאת לא מסתמכת רק על "כדורים" כאלה או אחרים. גם בדיקות הדם שתבצעי בקרוב יוכיחו אם את בעודף. אגב, במולסה יש הרבה ברזל זמין ללא תופעות הלוואי של הברזל בכדורים. בהצלחה צביקה קורן

30/03/2011 | 15:43 | מאת: מיה

שלום בבתי הטבע כל תחליפי החלב מכילים חומרים נוספים לא בריאים. האם אתה מכיר מתכון להכנת תחליף חלב (אורז, שיבולת שועל וכו') או אבקת חלב טבעית? תודה

31/03/2011 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום. את יכולה לעשות תחליב משקדים או משומשום, או לקחת ממרח "שקדיה" או טחינה גולמית ולעשות "חלב" אם לא תמצאי את "המתכון" תשאלי שוב ואסביר לך בהצלחה צביקה קורן

03/04/2011 | 01:04 | מאת: מעוניינת

30/03/2011 | 13:05 | מאת: ליאת

שלום רב, יש לי שתי שאלות בבקשה. האחת לגבי אומגה שלוש-עד היום השתמשתי בקפסולות של שמן זרעי פשתן פעמיים ביום. נאמר לי ששמן דגים עדיף,אז רציתי לדעת האם נכון ואם כן מה הערכים היותר חשובים ה-EPA או ה-DHA מאחר וישנן חברות שנותנות ערך גבוה של EPA ומאוד נמוך של DHA אך יש חברות שערכים גבוהים לשניהם והם מאוד יקרים.מה חשוב באמת וכמה לקחת ביום למצב נפשי וקוגנטיבי ירוד. שאלה שניה. הייתי אצל נטורופט אחד שאמר לי שבדיקות הדם שלי תקינות ונתן לי צמחי מרפא בטינקטורה. לאחר מכן דרך קופ"ח נטורופט אחר ביקש שלא אגע יותר בסוכרים,שום דבר שעשוי מקמח חיטה רק משיפון או כוסמין.ושאוכל כל יום 100 גרם בשר אדום.-אני סובלת מדיכאון ופיברומיאלגיה הכוללת עייפות כרונית ומטפלת גם בתרופות קונבנציונליות. הוא גם אמר שהוא רואה בבדיקות הדם שלי מה שרופא לא רואה וגם מה שנטורופת אחר לא רואה. מה דעתכם?

31/03/2011 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, ראשית כדאי שתדעי ש"אומגה-3" זו לא תרופה וחבל שאת מתייחסת אליה ככזאת. מדובר בשמן דגים שמכיל חומצות שומן חיוניות (EPA וDHA ) בריכוזים כאלה או אחרים. עם זאת, ישנם כמה מחקרים שמצאו השפעה חיובית של אומגה-3 על מצבים נפשיים. זה נכון שישנן חברות שמשנות את הריכוזים. אני ממליץ לצרוך מוצר שבו יש שליש DHA ושני שליש EPA. רק השילוב של שתיהן מניב תוצאות טובות בקשר לשאלה השנייה, אני לא ראיתי את בדיקות הדם שלך ולא ראיינתי אותך ולכן קשה לי לקבוע מי צודק. חשוב מאד שיהיה אמון במטפל. אם אין אמון, צריך לחפש מטפל אחר וללכת איתו עד הסוף. האמונה במטפל ובשיטת הטיפול מהווה 50% מההצלחה...!! בהצלחה צביקה קורן

31/03/2011 | 12:08 | מאת: ליאת

שלום שוב, לא ענית לי לגבי כמוסות שמן הפשתן,האם הם תחליף לשמן דגים?כמו כן מה הערכים הרצויים? יש כאלה שהערכים שלהם הם הגבוהים ביותר אז האם זה מה שקובע?או מינון קטן ולקחת פעמיים ביום. בכל מקרה לא ראיתי שיש חלוקה של שני שליש ושליש.אז את השאר לא לקנות? כמו כן לגבי שמן הפשתן.

30/03/2011 | 12:11 | מאת: אלעד

אם אני משאיר את הירקות והפירות בתוך שקיות הניילון במקרר זה בעייתי בגלל בעיית האסטרוגן שמופרש מהשקית? ואם כן איפה היית ממליצה לאכסן את הירקות? כי שמתי לב אם זה נמצא במגירות של הירקות ללא השקית אז זה נשמר פחות זמן להבדיל מהשקית ששומרת על הטריות יותר.. השאלה היא אם זה לא מזיק

31/03/2011 | 08:32 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, השקיות לא מפרישות אסטרוגן. ישנם כימיכלים וחומרי הדברה שיש להם השפעה אסטרוגנית. אתה יכול לנסות לשמור בשקיות נייר, או ללא אריזה, או להמשיך בשקיות. לא כדאי להיות יותר מדי מחמיר ו"אדוק".. בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 17:15 | מאת: עודד

גם אני משתדל להמנע מפלסטיק באוכל. אני קונה ירקות ופירות בשקיות בד - זה שומר על הטריות במקרר אפילו יותר מאשר שקיות ניילון - זה בתנאי שהבד עבה. אם יש לך שקיות בד דקות תשתמש בשתיים. ככה גם מרווחים יותר טריות וגם נמנעים מהאסטרוגן של הפלסטיק. הבעיה מתחילה כשאתה קונה בשר - זה כמעט תמיד מגיע בפלסטיק. מה שעדיף לדעתי זה לקנות דגים בקרטון או לאכול ביצים או קטניות. כנ"ל גם מוצרי חלב בפלסטיק - ממליץ לך להמנע. הטסטוסטרון בסכנה :)

30/03/2011 | 09:02 | מאת: סאלי קוריצונר

לאחרונה אני מרגישה שהקיבה שלי מאוד חומצתית.. אני סובלת מצרבות וכל הזמן יש לי דחף לאכול קרח..כנראה בכדי להרגיע.. מה עלי לעשות בכדי לנטרל את חומצתיות היתר

31/03/2011 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

סאלי שלום, את צריכה לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית שיכלול תשאול יסודי והמלצה על תיקונים בתזונה. לא ניתן ואנחנו לא נוהגים לתת ייעוץ אישי בפורום. אם עוד לא התחלת לקחת סותרי חומצה, לא כדאי שתתחילי. בינתיים תשתדלי להימנע מקפאין, סוכרים, מטוגן, עודף מלח, אלכוהול ועישון. בהצלחה צביקה קורן

28/03/2011 | 17:05 | מאת: שושי

שלום יש לי לחץ דם נמוך כמעט תמיד (בערך 90-60) ואף פעם לא התייחסתי לאזהרות לגבי מלח. אני נוהגת להמליח כל דבר והרבה. יכול להיות שהגוף שלי דורש מלח ואני עושה נכון? או שעלי להגביל את עצמי כי מלח זה לא בריא בלי קשר ללחץ דם? בהזדמנות זו אשמח גם לדעת מה הם הסכנות בלחץ דם נמוך, כי בכל המאמרים אני קוראת רק על המצב ההפוך.... תודה ויום נפלא

28/03/2011 | 21:35 | מאת: ירוק

אם יהיה לך כאבים בפרקים זה בעקבות המלח ז"א המלח גורם לכאבי פרקים אצל אנשים שרגישים למלח

29/03/2011 | 09:40 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, המלח מזיק ומיותר לרוב האנשים. כדי להתקיים צריך רק 1,000 מ"ג (גרם אחד) של נתרן ביממה ואת זה מקבלים מתזונה מאוזנת. אנשים עם לחץ דם נמוך יכולים להוסיף מ ע ט מלח לתפריט, אבל הפתרון ללחץ דם נמוך הוא לא בצריכת מלח או קפאין. לחץ דם נמוך לא מסוכן כמו לחץ דם גבוה ולכן פחות שומעים על כך. אין ממש סכנה בריאותית למעט מקרים קיצוניים ולא נראה לי שאת ביניהם. בהצלחה צביקה קורן

29/03/2011 | 14:40 | מאת: ליאת

שלום שושי, ללחץ דם נמוך הכי מועילה פעילות גופנית קבועה ומעט פירות יבשים.

28/03/2011 | 16:41 | מאת: טובה

האם אכילת ירקות בצורה מופרזת יכולה להסב איזשהו נזק/השמנה? מופרזת הכוונה לקילו או שניים ביום לפחות (בנוסף לפחמימות שומנים ותזונה יומיומית כמובן) תודה

29/03/2011 | 09:42 | מאת: צביקה קורן

טובה שלום, צריכת ירקות חיים לא גורמת להשמנה. עם זאת אין להגזים עם שום מזון. קילו ירקות במהלך היום זה לא מוגזם בעיני ואפילו חיובי. בהצלחה צביקה קורן

28/03/2011 | 04:12 | מאת: לימור

שלום האם ברוקולי מאבד את ערכיו התזונתיים כשמבשלים אותו מעט? האם זה בסדר לאכול פתיתי שיבולת שועל לא מבושלים? (כתוספת לקורנפלקס למשל)

28/03/2011 | 06:12 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, בישול או אידוי של ברוקולי עד חמש דגות לא פוגע בערכו התזונתי כמעט. אפשר לאכול פתיתי שיבולת שועל, אבל רצוי לבשל. מדובר בדגן ודגנים אנחנו נוהגים לבשל. (מלבד "דגני בוקר" שזה מזון פסול בעיני). בהצלחה צביקה קורן

27/03/2011 | 22:27 | מאת: ליאור

שמעתי כי בדיאטה נטולת גלוטן וסוכר ניתן לאכול ללא הגבלה, בשרים, גבינות, ביצים,פירות, אגוזים וכ'ו. האם נכון הדבר? ואם כן האם לא יכול לגרום להעלאת כולסטרול ושומנים?

28/03/2011 | 06:15 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אני לא שמעתי על כך. אין שום מזון שאפשר לאכול ללא הגבלה. קח בחשבון שגלוטן זה חלבון צמחי ואם אין רגישות מיוחדת, אין סיבה להימנע. מדובר בעוד "אופנה תזונתית". מסוכרים כדאי להימנע בכל מקרה. בהצלחה צביקה קורן

27/03/2011 | 20:19 | מאת: דווה

שלום רב, ברצוני לשאול על תןסף מזון שנקרא מונה וי. המשווקים אומרים כי במונה וי המורכב מ- 18 מיצויים של פירות ונכיל את הרכיבים האנטי מחמצנים הטובים ביותר, ומסייע למגוון רחב של תופעות. האם אתם מכירים תוסף זה והאם הוא באמת כל כך בריא ויעיל. (חוץ מאשר למשווקים...) בתודה, דווה

28/03/2011 | 06:20 | מאת: צביקה קורן

דווה שלום, אני יכול לתת לך רשימה של עוד 15 תוספים, מיצויים וצמחי פלא הנמכרים כיום, שעושים בדיוק אותו דבר ואפילו יותר. חלקם אפילו מגובה במחקרים (מורינגה, מאקה ועוד). כדאי לזכור שאין תחליף לתזונה טבעית מאוזנת ומגוונת ולשמירה על אורח חיים בריא. לא צריך לרוץ ולבזבז כסף על "תרופות טבעיות", למרות שמילדות הוררגלנו להשתמש בתרופות. אם יש לך עודף כסף אפשר להוציא אותו על כל מיני "להיטים תזונתיים". אגב, לפעמים אם יש יותר מידי רכיבים במוצר (כמו באינטרה למשל) הם סותרים אחד את השני. בהצלחה צביקה קורן

27/03/2011 | 13:15 | מאת: שיר

הייתי היום בחנות טבע בעל החנות אמר לי שבקמח כוסמין יש גלוטן אבל לא פעיל וחולי צליאק יכולים לאכול קמח כוסמין האם זה נכון ?

28/03/2011 | 06:22 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, אני לא יודע מה זה גלוטן לא פעיל. אם קיימת אלרגיה לגלוטן, היא קיימת לכל צורה שהיא. לכן, כדאי לברר קודם להימנעות מדגנים אם אכן קיימת בעיה הדגן הוא מזון בסיסי וחיוני ביותר לבריאות ולאיזון התזונה. בהצלחה צביקה קורן

27/03/2011 | 07:31 | מאת: מרצה

שלום רב! אני נוהגת לתת הרצאות בשעות הערב המאוחרות כשהריכוז והחשיבה שלי אינם במיטבם, בלשון המעטה. אם וכאשר אני שותה קפה לפני העבודה אני צולחת את ההרצאה בצורה אופטימלית. המלים קולחות, אני מוצאת תמיד את המילה הנכונה, החשיבה והריכוז מצויינים וכו'. אלא שקפה דופק לי את השינה לאחר מכן ולכן הורדתי אותו מזמן כאופציה. ניסיתי לאכול פחמימות מורכבות כשעה שעתיים לפני העבודה אלא שאלה מתעכבות אצלי זמן רב בבטן, כמו גם החלבונים וגורמים לי לתחושת כובד, גאזים וכאבי בטן. פחמימות ריקות לעומתם, עושות את העבודה מצויין, המוח מקבל את הסוכר מיד ונמנעים ממני תחושת הכובד והכאב בבטן. אלא שאליה וקוץ בה, כידוע הפחמימות הריקות כמו שהן מזינות את המוח בסוכר מיידי כך הן יורדות במהירות מהדם ולאחריהן תחושת הבלבול אפילו גדולה יותר (קורה כשההרצאה מתארכת או מתעכבת) כמו כן פחמימות ריקות במהירות יתישבו אצלי כצמיגים שומניים בכל מיני מקומות בגוף, מה שאינני רוצה. האם יש לכם טיפים טובים עבורי? סליחה על השאלה הארוכה ותודה על התשובה.

27/03/2011 | 10:27 | מאת: טובה בר-שאן

מרצה שלום 1. חשוב מאוד לנוח בצהרים עם מתאפשר לך, יעזור לריכוז בערב. 2. ארוחות קטנות המכילות ירקות.ודג יתנו לך הרגשה קלילה יותר. 3. לשים בכוס מים שני מזלפים של תמצית הנקראת OLIVE של פרחי באך. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

25/03/2011 | 16:52 | מאת: מירב

שלום לאחרונה אני סובלת מדלקת בדרכי השתן שאיננה מרפה ממני האם ישנה תזונה מומלצת לטיפול ומניעה? תודה

26/03/2011 | 14:51 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, מזונות הגורמים לדלקת: סוכרים, קמח לבן, שומן רווי, שומן מוקשה (מרגרינה), מזון מטוגן מאד. מזונות נוגדי דלקת: ירקות חיים ומבושלים, מיץ ירקות, פירות, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים, קיטניות, שמן זית, אומגה-3 ועוד. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

24/03/2011 | 23:03 | מאת: מאורי

עברתי ניתוח וכימיוטרפיה מצבי מוגדר כקשה מאוד, אני מבקש כל עזרה אפשרי שיעזור לי להמשיך לחיות, אני מעונין בטיפול טיבעוני ובעצם כל מה שיכול לעזור לי. אני בקשתי מידידה לכתוב כי אין לי ראש לכתוב בעברית, לכן מבקש לקבל תשובה בכתובת שלי: [email protected] בכבוד רב מאורי

25/03/2011 | 11:24 | מאת: צביקה קורן

מאורי שלום, לא תמצא תשובה לבעייתך הקשה בפורום זה או אחר. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגוריך. אתה יכול לפנות אלי במייל ואכוון אותך למטפלים המתמחים בסרטן [email protected] רפואה שלמה צביקה

24/03/2011 | 12:26 | מאת: ריטה

האם sos spray של ויטלי מתאים לשימוש בחלל הפה? האם הוא יעיל לטיפול בפימפיגוס וולגרי?

25/03/2011 | 11:26 | מאת: צביקה קורן

ריטה שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה. כדאי לקרוא את העלון המצורף, או לשאול את הרוקח, או הרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

24/03/2011 | 12:11 | מאת: עדי

שלום רב,מזה חודשיים שאובחן אצלי שבר מאמץ במסרק כף הרגל.בצילומים נמצא כי השבר אינו מתאחה,אם כי הכאבים בהטבה.אני סובלת מאוסטופניה ומטופלת כראוי.איזה מזון עשוי להועיל ולעזור לאיחוי השבר ? לתשובתך אודה בתודה עדי

25/03/2011 | 11:29 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, אני מציע לך להימנע ממזונות מזיקים המפריעים לספיגת סידן בגוף ולצרוך מזונות מועילים לצורך זה. היות והנושא עלה רבות בפורום, אני מציע לבצע חיפוש בפורום על המילה "בריחת סידן, או "סידן", או אוסטיאופורוזיס". בהצלחה ורפואה שלמה צביקה קורן

24/03/2011 | 02:15 | מאת: מאיה

שלום אני מקפידה במשך שנה על תזונה טבעית ורק עכשיו שמתי לב שבמלח שולחני שאני משתמשת יש חומרים משמרים e-500 ועוד איזה שניים שלא זכורים לי. האם זה נורא? מה אתה ממליץ? תודה

25/03/2011 | 11:21 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, החומר הזה נקרא סודיום קרבונט והוא נחשב לא מזיק על ידי הרשויות. חלק מסוגי המלח מולבנים באמצעות כלור ולכן אני מציע לך לצרוך מלח אטלנטי, שהוא אמור להיות ללא תוספים. בכל מקרה כדאי להקטין את כמות הנתרן היומית. בהצלחה צביקה קורן

23/03/2011 | 10:43 | מאת: נילי

שלום רב, יש לי ילד בן שנה ו-9 הסובל מאסטמה של העור. הוא מטופל בכל התכשירים הנכונים ולרוב אני מצליחה לשלוט ולמנוע את התפרצות המחלה. לאחרונה שמתי לב שהוא נמנע מלאכול ביצים (דבר חדש) ושיש לו כל הזמן פריחה מסביב לפה ובסנטר. הייתי מעוניינת להוריד לו מהתפריט את הביצה לתקופה לשם בדיקה. אשמח לדעת מה אני יכולה לתת לו בארוחת ערב במקום ביצה 1. תודה מראש, נילי.

23/03/2011 | 12:07 | מאת: צביקה קורן

נילי שלום, לא כתבת אם הוא אוכל מוצרי חלב, דגים ובשר. כל אחד מאלה מהווה תחליף לביצים. גם שילוב של דגנים מלאים וקיטניות (לדוגמה: מג'דרה) מספק חלבון מלא. כמובן שכדאי להעשיר את התזונה גם בשקדים, אגוזים וזרעים כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

23/03/2011 | 14:03 | מאת: נילי

שלום רב, בני אוכל מוצרי חלב אבל לאחר בדיקה אצל ארגולוג נמצא שהוא אלרגי לבוטנים, שומשום, שקדים ואגוזים. כך שגם את הדברים האלה אני לא יכולה להוסיף לתפריט השבועי שלו. האם דגים או בשר או מוצרי חלב לבדם יכולים להחליף את הביצה. תודה נילי.

22/03/2011 | 17:11 | מאת: רוי

שלום, רציתי לדעת האם טיגון בחמאה או טיגון בשמן קוקוס הוא מזיק מכיוון שידוע ששמן רווי לא מתחמצן בחום אז שאלתי היא עם זה בכל זאת נחשב טיגון לא בריא?

23/03/2011 | 12:04 | מאת: צביקה קורן

רוי שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לטגן את האוכל. אם "חייבים" כדאי לטגן עם שמן שטמפרטורת הרתיחה שלו גבוהה כמו שמן קוקוס או שמן קנולה. בהצלחה צביקה קורן

22/03/2011 | 13:08 | מאת: הייי

שלום צביקה רציתי בבקשה לדעת קצת פרטים על זרעי צ'יה זה נכון מה שכותבים על זה גרעיני צ'יה הם בעלי יתרונות תזונתיים רבים, וטובים במיוחד לבני הגיל השלישי, לילדים ולספורטאים: זאת, בשל אחוז גבוה של חומצות שומן החיוניות לגוף, מקור צמחי מעולה לאומגה 3 , חלבונים, סיבים תזונתיים מסיסים, שפע אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), פיתונטרואנטים (Phytonutrients) ויטמינים ומינראליים, אספקת אנרגיה חשובה לגוף. פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמון פי 3 יותר ברזל מתרד פי 15 יותר מגנזיום מברוקולי פי 6 יותר סידן מחלב פי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולות יותר סיבים תזונתיים מזרעי פשתן יותר חלבונים מסויה

22/03/2011 | 14:03 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אין לי הרבה מה להוסיף, רק כמה הערות: א. בזרעי צ'יה יש הרבה יותר זרחן מסידן, דבר ההופך אותם למקור נחות לספיגת סידן. (זאת טענה שהושמעה בעבר כלפי מוצרי החלב, עד שבדקתי וראיתי שבחלב יש אותה כמות של זרחן כמו סידן). ב. לזרעי פשתן יש ערכים תזוניים דומים ולפעמים אף עולים על זרעי הצ'יה, אך בהיותם "להיט תזונתי", מרשים לעצמם המשווקים לקחת פי שלוש במחיר. אני ממליץ להימנע מ"להיטים תזונתיים" ולצרוך מזון טבעי מגוון ומאוזן. ג. אני מבקש להימנע מהצגת שאלות עם פרסומת סמויה. בהצלחה צביקה קורן

22/03/2011 | 13:01 | מאת: שני

כמה כפיות שבולת שועל וכמה כפיות סובין מותר ביום בסך הכל?אין לזה חסרונות כמו נפיחות בבטן?תודה מראש.

23/03/2011 | 10:27 | מאת: עדי מילר

שלום שני אין הנחיות ספציפיות לגבי צריכת סובין, זה כמובן תלוי בתזונה שלך באופן כללי... ככלל מומלץ לצרוך כ-25-30 גרם סיביים תזונתיים ביום וכידוע, סובין ושבולת שועל עשירים בסיביים תזונתיים. אולי יעזור לך לדעת שכ-3 כפות שבולת שועל שוות ערך למנת פחמימה (לדוגמא פרוסת לחם). לגבי הנפיחות הבטנית שוב זה מאוד אינדיבידואליי. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

22/03/2011 | 12:58 | מאת: שרה

בחמאת בוטנים כתוב שקלויה קליה איטת? האם גם מכילה חומרים מסוכנים כמו הבוטנים ולא לאכול אותה? מה עם שאר הפיצוחיפ אגוזים שקדים קשיו,לא מכילים חומרים מסוכנים?הם גדלים אחרת?

22/03/2011 | 14:07 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, משום מה השאלה על בוטנים מסרבת לרדת מהאג'נדה בפורום הזה. באופן עקרוני אנחנו ממליצים לא לאכול אגוזים, שקדים וזרעים קלויים ומלוחים. הקלייה הורסת את השמן הצמחי, האיכותי הנמצא בהם. בוטנים שייכים למשפחה זאת וחמאת בוטנים עשוייה מבוטנים. בהצלחה צביקה קורן

24/03/2011 | 17:29 | מאת: רחל

א.נ. האם ניתן להבין מדבריך שאגוזים/שקדים/בוטנים שאינם קלויים/מלוחים הם כן מזונות מומלצים, מבחינתך? רחל

אני מטופלת שנים בתת תרסיות קשה **לא טעות 300 מיקרוגרם ליום** על פי ייעוץ אנדוקריני מבית חולים כרמל דר' ברדיצ'ב. אם מורידים לי חצי כדור תוך זמן קצר האיזון בבדיקות יורד מיד. שאלתי אילו מזונות ידועים כמעקבים ואו גורמים לתת תרסיות בחסר. אני רוצה לעבוד לחלוטין למזון צמחוני, (כולל טיפול אנדוקרינולוגי כנ"ל בפיקוח רופא, האם יש תחליפים/ או כאלה שיכולים להפחית כדורים ביוד? דגים גורמים לי לרגישות, אצות לא ניסתי מעולם-ולא יודעת איזה לצרוך, ואם מותר,האם יש עוד מזונות/תחליפים אחרים? שרמת היוד תאוזן אצלי? תודה

22/03/2011 | 14:27 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ראשית אני לא בטוח שתוכלי להימנע מהטיפול התרופתי, אבל אולי להוריד מינון. מבחינת התזונה כדאי להוריד מזונות גויטרוגנים (כמו: לפת, חרדל, פולי סויה, מיסו, בוטנים, צנוברים, דוחן, תירס,בטטות), המאטים את פעילות בלוטת התריס. במקביל כדאי להעשיר את התזונה בדגי ים ובאצות העשירות ביוד (כמו: קומבו, ארמה, ואקמה, נורי, היזיקי). תזונה טבעית מאוזנת ומגוונת הכוללת ירקות חיים ומבושלים, אגוזים, דגנים מלאים, קיטניות ועוד עשויה להועיל מאד. ממליץ לך לא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר ולפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

אני רוצה לעשות דיאטה בצמחונות. שאלתי מהו חלבון מלא, מהו חלבון חסר. אם קטניות מכילות חלבון-איזה שילובים לעשות לדיאטה עם ירק פרי, בקטניות או אגוזים, (במקום ביצה בשר לסוגיו). איך מקבלים השלמה למגנזיום -ואבץ למה הם חשובים בגוף תודה על כל תשובה-אני לומדת מתשובותיך הרבה לשיפור הבריאות.

שלום רוב מקורות החלבון מן החי כמו בשר, עופות , דגים, ביצים, גבינות וחלב, מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות ולכן, הם נקראים חלבון מלא. מכאן שחלב לבדו מכיל חלבון מלא ללא תוספת האגוזים. החלבון מן הצומח (דגנים, קטניות, אגוזים וזרעים) הוא לרוב אינו מכיל את אחת או יותר מחומצות האמינו החיוניות, ולכן, הוא נקרא חלבון לא מלא. חשוב לציין כי אנו יכולים לשלב שני מקורות לא מלאים של חלבון כדי לקבל חלבון איכותי ומלא. לדוגמא שילוב של דגנים וקטניות. המגנזיום הכרחי לתפקודו התקין של הגוף, הוא נקשר בגוף לאנזימים שונים בתהליכי הפירוק והבנייה המתבצעים כל העת בגוף. הוא קשור בפעילות השרירים. חוסר במגנזיום עשוי להביא לבלבול, רעד שרירי בעיקר בגפיים, שלשול, עצירות, בחילות וכו'. המגנזיום נמצא בירקות כהים, אגוזים, גרעינים, קטניות, מוצרי סויה, בעיקר קמח סויה וטופו, שקדים, אגוזי פקאן, ערמונים, אגוזי קשיו ואגוזי ברזיל, דגנים מלאים, סובין, נבט חיטה, דוחן, אורז חום, אבוקדו, מישמש מיובש ועוד. לאבץ תפקיד חשוב בחלוקת תאים, בתהליך הגדילה, בריפוי פצעים, במערכת החיסונית ובשמירה על מאזן חומציות נכון. אבץ נמצא במזונות צמחיים רבים, ובעיקר בזרעים, באגוזים, בקטניות ובדגנים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

מזה גלוטן ולמה מזיק? מהיא רשימת קטניות בלאה (בלי וכו' בבקשה) מהי חומצה פולית למה חשובה בגוף למה משמש מגנזים בגוף -למי מתאים תודה על כל התשובות-לומדים המון מתשובתייך.

22/03/2011 | 09:06 | מאת: עדי מילר

שלום גלוטן הוא חלבון המצוי בעיקר בדגנים, כחיטה, שעורה, שיפון שיבולת שועל וכוסמין. הגלוטן מזיק אך ורק לאנשים הרגישים (אלרגים) לגלוטן כלומר הוא אינו מזיק לכלל האוכלוסייה. קטניות הן פחמימות העשירות בחלבון וכוללות אפונה, חומוס, עדשים, שעועית, מאש ואזוקי. חומצה פולית שייכת לקבוצת ויטמיני B, היא נמצאת באופן טבעי במזון וכמובן שניתן לקבלת אותה גם בעזרת תוספי מזון. התפקיד המרכזי שלה הוא ביצירה ושמירה על התאים השונים שבגופנו, ולכן חשובה ביותר בתקופת הריון וגדילה. המגנזיום הכרחי לתפקודו התקין של הגוף, הוא נקשר בגוף לאנזימים שונים בתהליכי הפירוק והבנייה המתבצעים כל העת בגוף. הוא קשור בפעילות השרירים. חוסר במגנזיום עשוי להביא לבלבול, רעד שרירי בעיקר בגפיים, שלשול, עצירות, בחילות וכו'. כול זה היה כמובן על קצה המזלג... בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

21/03/2011 | 18:45 | מאת: אירית

אני מעוניינת לדעת בקשר לאומגה 3 מדגים.. אני ומשפחתי לוקחים באופן קבוע כמה שנים .. ואני שומעת שזה לא בריא ומכיל רעלים מהים .ומצד שני כתבות ופירסומים שזה בריא ונחוץ .. אני כבר מבולבלת ולא יודעת מה לעשות..

22/03/2011 | 07:21 | מאת: טובה בר-שאן

אירית שלום אומגה 3 היא חומצת שומן הכרחית לגוף שבלעדיה הגוף לא יכול להתקיים והוא מקבלה רק מהמזון .כאשר אוכלים דג יכולים להצטבר בדג רעלים נוספים אולם כאשר קונים את תוסף המזון האומגה 3 היא נקיה מרעלים למשל כספית מכאן נובע הבלבול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2011 | 16:42 | מאת: שירה

שלום, זה עתה נודע לי שאני בהריון וקניתי חומצה פולית של GNC בעלי שתמיד אוהב להתסכל על המרכיבים באריזה הביא לתשומת ליבי שיש הרבה מרכיבים שאיננו מכירים את שימושם אודה לעזרתכם הרכיבים דיקלרציום פוספט קרוסקרמללוז סודיום חומצה סטארית מגנזיום סטארט המון תודה

22/03/2011 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום המרכיבים הנוספים 1. דיקציום פוספט נותן סידן 2. מגנזיום סטארט מוסיף לך את המינרל מגנזיום שהוא חשוב ביותר לאישה בהריון. המון תודה 3. חומצה בטארית היא חומצת שומן . בהצלחה וההרכה טובה בר- שאן

22/03/2011 | 08:02 | מאת: שירה

אז אני מבינה ממך שבטוח לקחת את התוסף? ורק עוד שאלה קטנה מהו ה: קרוסקרמללוז סודיום תודה!

21/03/2011 | 14:42 | מאת: אני

האם מומלץ לאכול בבוקר שזיפים מיובשים במים ואם אין קיבה באותו יום, אז בערב לשתות תה סנה . האם מומלץ לעשות זאת או שצריך לחכות את שיהיה פעילות קיבה בעזרת שזיפים. בתודה מראש

22/03/2011 | 08:11 | מאת: עדי מילר

שלום תה סנה הוא חומר משלשל, שבשימוש ממושך יכול לגרום גם להתמכרות ולתופעה של 'מעיים עצלות' ולכן איני ממליצה על שימושו ! יש לחכות עד שתהיה פעילות מעיים בעזרת השזיפים וכמו כן, להקפיד על צריכת סיבים תזונתיים, שתייה מרובה ופעילות גופנית. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

01/04/2011 | 18:17 | מאת: שי לי, בת 16 וחצי מחולון

שלום, שבת שלום וחג שמח! רציתי לדעת איזה משקל מתאים לגיל שלי? אני יודעת והלכתי לרופאה שלי ולדיאטנית והן אמרו לי שאני במשקל תקין ואיני צריכה לרזות. אבל אני מעוניינת ורוצה. אני יודעת ומרגישה שצריכה לשנות את מבינה הגוף שלי זה אומר הבטן. המבנה שלו. כל כך מעניין אותי לדעת מה המשקל של מלכת היופי שלנו החדשה 2011 אלה רן? אני עכשיו משקל 51 וגובה 53 אני עושה ספורט בכל יום. תוכלי לתת לי תרגילים ודיאטה נכונה בישבילי? מה מותר לאכול ומה אסור? ואיזה תרגילי ספורט? אני רוצה לדעת את דעתך. תודה רבה מקווה שתחזרי אליי בהקדם. תודה וחג שמח ושבת שלום. ואכן היום הייתי בצעדת נשים שנערך בחולון בעיר שבה אני גרה. אתמול עשיתי גולדה 4 קילומטר והיום עם הצעדה אז 5 קילומטר.4 ואיפה אפשר למצוא סיבים תזונתיים? ומה ממולץ לאכול כל יום או פעמיים ביום?

21/03/2011 | 08:58 | מאת: ארביב

שלום רב, מזה שלושה שבועות גזים במע' עיכול ולחץ בבטן תחתונה, ללא שלשולים. פרוביוטיקה IBS לא הועילה, קרבוסילן ודומיו משפרים קצת נקודתית את מצב הגזים אך לא מועילים בסה"כ בתקופה, שותה חלב ללא לקטוז ממזמן, רופא משפחה בדק בדיקה כללית לאבחן נפיחות אברים פנימיים, בדיקה תקינה. מה אפשר לעשות בתזונה ? תודה,

22/03/2011 | 07:32 | מאת: טובה בר-שאן

ארביב שלום חשוב מאוד לשלול בעיות של מערכת עיכול .כמו רגישות לגלוטן, הליקובקטרפילורי, קנדידה או דלקות כמו קרוהן וקוליטיס. בדיקה כללית לא מספיקה אם אכן הכל תקין יתכן שמדובר במעי רגיז ויש לעשות שיפור בתזונה כמו הורדת קמח לבן הורדת מטוגן הורדת סוכרים למיניהם . לפיתרון זמני ניתן לקחת אנזימי עיכול עם האוכל כמו זימקל של נוטרלייף זה מאוד ירגיע את הגזים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2011 | 08:41 | מאת: גיא

שלום , יש לי שאלה בקשר לשומן הרווי הנמצא בדגים- ידוע לי ששומן רווי מתחמצן בחום, האם זה נכון גם לגבי שומן הדגים, האם בעת חימום הדגים השומן בהם הופך לרעיל? ואם כן אז למה הם נחשבים כל כך עשירים באומגה 3 למרות שזהו כביכול שומן מחומצן? תודה

22/03/2011 | 07:34 | מאת: טובה בר-שאן

גיא שלום אומגה 3 רגישה מאוד לאור ולתהליכי חימצון. חימון מזרז את התהליך. טיגון ישיר יפגע ויהרוס את השומן חימום בתנור פחות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/03/2011 | 23:45 | מאת: פיברואית

שלום רב, אני חולה בפיברומיאלגיה מעל 3 שנים.בת 41, שוקלת 45.9, כאשר המשקל הנורמלי שלי הוא 48 ק"ג, לא מעשנת ועושה פעילות גופנית מתונה(פחות מחצי שעה כפעמיים-שלוש בשבוע) כמו מתיחות, יוגה, פילאטיס, הידרותרפיה ומעט הליכות. לפני כשנה וחצי היו לי בעיות קשות במערכת העיכול,שכללו התקפי ריפלוקס קשים, שלשולים ועצירויות, הרגשת מזון או אפילו מים "תקועים" בגרון, וירידה במשקל. אולם בבירור מקיף שכלל גאסטרוסקופיה וקולונוסקופיה לא נמצא דבר והתופעות הקשות של ריפלוקס פחתו מאוד והשלשולים והעצירויות נעלמו. למרות כל זאת, ולמרות בדיקות דם תקינות, אני יורדת במשקל ומתקשה לעלות חזרה, אף כי יש לי תאבון נורמלי ויציאות סדירות ורגילות. תזונאית של קופ"ח המליצה על אבקות קלוריות, אך כשבדקתי את תוכנן, הבנתי שהן עתירות כולסטרול ונתרן- מרכיבים שלא נראו לי בריאים, במיוחד לא לבעלת מעי רגיז כמוני. אני עדין בעלת נטיה לצרבות כל הזמן- למרות שהן הרבה פחות חמורות מבעבר, ולכן אני מקפידה שלא לאכול כל מה שעלול להגביר צרבת, כמו: מטוגן, חריף, חמוץ, גבינות שמנות, בשר אדום, תפוזים, עוגות קם, שמנת, קצפות, גלידות וכו'. מחודש לחודש אני מביטה במראה ורואה שאני מתכווצת, למרות שבעיני הרופאים אני בריאה לגמרי. כאשר אני אוכלת, אפילו ארוחה קלה כמו סלט ירקות עם קינואה למשל, אני תמיד מרגישה שהאוכל תקוע ולא מתעכל, ואני נאלצת לנוח ולעיתים נרדמת לכמה שעות אחרי ארוחת הצהרים, בתחושה של חוסר אונים, שלא לדבר על ארוחה שמכילה ביצה או בשר. יוצא שאני רעבה לא מעט, אבל לא מסוגלת להכניס לגוף הרבה, כי תמיד הארוחה הקודמת עוד לא התעכלה. בתפריט שלי כיום יש לחמים משיפון מלא או כוסמין, דג סלמון, לעיתים רחוקות עוף, מעט ביצים, הרבה ירקות ופירות, אורז לבן ( קשה לי עם האורז החום), פירות יבשים כמו תמרים, אגוזים, גרעיני חמניות, דבש, יוגורט, קוטג', חמאה, טחינה, ואני חוטאת לעיתים בשוקולד ובעוגיות- ולמרות הכל ממשיכה לרזות. מעבר לזה אני דווקא בתקופה חיובית בחיי ואנני נמצאת במתח קשה, להבדיל מתקופות בעברי. אני מאוד מאוד רוצה להעלות לפחות שני ק"ג ומבקשת עצה בריאה כדי לממש זאת. בתודה, פיברואית.

21/03/2011 | 05:28 | מאת: טובה בר-שאן

פיברואית שלום כיוון שאת מספרת שיש לך פיברומיאלגיה אני הייתי שולחת אותך למס' בדיקות נוספות כמו למשל בדיקת הליקובקטר פילורי ובדיקת קנדידה שיש לה חלק חשוב במחלה זו וכן לתיאור המצב שאת מתארת. את בדיקת הקנדידה עושים במעבדת שפי בחיפה. עצתי לך אל תסתפקי בעיצות של הפורום גשי לתזונאית קלינית טבעית שתבנה איתך תוכנית לאחר בדיקת כל הממצאים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2011 | 12:08 | מאת: פיברואית

שלום טובה, אני מאוד מעריכה את תשובתך המהירה. יש לי כמה שאלות בנוגע לכך: בעבר, דילגתי על בדיקת ההליקובקטר הפילורי כיוון שנאמר לי שהקולונוסקופיה כבר מכסה את האפשרות הזו, ואם יש חיידק- יראו אותו בבדיקת הקולונוסקופיה. 1.האם זה נכון? 2. ואם אכן יימצא חיידק, האם הטיפול הוא אנטיביוטי,כי אז אם יש קנדידה אז הרי אנטיביוטיקה מחריפה את המצב. 3.הבנתי שבמקרה של קנדידה הטיפול הוא בכמוסות שמן אורגנו במקרה הקל או בחומרים טבעיים אחרים במקרה הקשה, אשר עלולים לגרום ירידה במשקל . התחלתי לקחת כוסות שמן אורגנו בכל מקרה. תוך כמה זמן עלי לראות שיפור? 4.התפריטים המקובלים כנגד קנדידה, הם מלאי איסורים ונראה כאילו לא יוכלו לעזור לי להעלות במשקל. האם תוכלי להמליץ על מזונות שכדאי לי להוסיף לתפריט? 5.אני גרה בתל-אביב. היכן את ממליצה לבדוק הליקובקטר? בתודה, פיברואית.

20/03/2011 | 21:24 | מאת: רוית

האם אכילת בטנים לא קלויים מסוכנת לבריאות? האם אין בבוטנים לא קלויים חומר שעלול לסרטן?!!

20/03/2011 | 22:47 | מאת: רותי

אני שאלתי שאלה דומה, אך מנומקת ומפורטת, בנדון ב-18.3, ואני עדיין מחכה לתשובה. חג שמח. רותי

21/03/2011 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

רווית שלום בבוטנים יכולים להצטבר אפלטוקסינים שהם רעלני פטריות מאוד מסוכנים שיכולים לגרום לסרטן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2011 | 08:25 | מאת: אליהו

שלום רב, אפלטוקסינים אכן עלולים להתפתח בבוטנים המאוחסנים בתנאי חום ולחות. האם את ממליצה להימנע מאכילת בוטנים הנמכרים בחנויות טבע או בסופרמרקטים? קראתי שאפלטוקסינים עלולים להתפתח גם באגוזי פקאן, מלך, בפיסטוק חלבי, בחלב, בדגנים, בפולי סויה, בתבלינים, ואפילו במרבית סוגי הירקות והפירות. האם את ממליצה להימנע מכל המזונות הנ"ל? אשמח להבהרתך. בברכה, אליהו

20/03/2011 | 18:13 | מאת: יניב

האם נטילת אומגה 3 בתור כמוסות סינטטיות הגוף יכול להפיק מזה תועלת באותה מידה שאני יאכל קופסת סרדינים? האם יש סכנה בלקיחת תוספי תזונה כבסיס למשלימי תזונה כגון ויטמין E סידן וסלניום? תודה על ההתייחסות לשתי השאלות

21/03/2011 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

יניב שלום אין ספק שבתזונה הספיגה של הויטמינים טובה יותר ועדיפה. אולם כאשר יש חסרים גדולים והתזונה לא מספקת חשוב לקחת את תוספי מזון אילה. לגבי ויטמין E סידן וסלניום אם אתה בחסר קח תוסף תזונה זה לתקופה מסויימת לפי המלצת התזונאית שלך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום! שמעתי שמאוד בריא לשתות כל יום כף אחד של שמן זית בבוקר לפני האוכל. רכשתי שמן זית טרי מאוד מדרוזים בצנצנת. האם כדי להתחיל את היום מכף שמן? או בכל צורה אחרת? תודה?

21/03/2011 | 05:36 | מאת: טובה בר-שאן

viki שלום אכן כן מצוין המלצה שלי לקחת כוס מים לסחוט לתוכו לימון טרי להוסיף כפית שמן זית מכבישה קרה ולשתות. זו פורמולה נפלאה להתחיל אתה את היום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן