פורום בריאות העין

הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. יינתנו תשובות ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות חשובות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע טלפוני, חייגו: 1-700-706-222.
15691 הודעות
15221 תשובות מומחה

מנהלי פורום בריאות העין

גולשים יקרים: לא יפוענחו בדיקות במסגרת הפורום הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. לציבור הגולשים יינתנו תשובות, תוך פרק זמן של 48-72 שעות, ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע: 3122*
07/09/2006 | 14:29 | מאת: גיל

שלום, על אף הכותרת המשעשעת משהו, התופעה מרגיזה ומסיבה לי עוגמת נפש. לעיתים לא נדירות, כשאני מתעטש, או נושף בעוצמה (למשל בעת ניפוח של בלון), אני מבחין בקוים זעירים, שמהבהבים (משנים את צבעם בתדירות גבוהה) בין שחור ולבן. אני "רואה" אותם בשתי העיניים. הם פרושים על כל שדה הראייה שלי, וזזים בתנועה איטית אך אקראית. העניין נמשך כ 10 עד 15 שניות. האם התופעה מוכרת? מה ניתן לעשות כדי להמנע מזה? תודה.

גיל שלום רב, מדובר בהתנזלות של הזגוגית שאין לנו פתרון אליה.

07/09/2006 | 13:43 | מאת: ריבה

לד"ר לוינגר שלום, אמא שלי ביקרה אצל רופא עיניים והרופא בדק את העיניים ומצא שיש לה פסיודופקיה בעין ימין. הרופא ביצע בעין יאג קפסולוטומיה. ולאחר הטיפול אין שיפור במצב הראיה. ברצוני לדעת מהם המושגים הנ"ל והאם יש בעיה רצינית בעין והאם אפשר לטפל בבעיה. ברצוני לציין כי לפני כ-10 שנים אמא שלי עברה ניתוח קטרקט בעין ימין ומאז ראייתה מדרדרת בעית ימין . אבקש את חוות דעתך ותודה מראש ריבה

שלום רב, פסיודופקיה - משמעותו ניתוח השתלת עדשה תוך עיינית אחרי ניתוח קטרקטץ יאג קפסולוטומי - חיתוך קופסית אחורית של העדשה עקב קטרקט מישני. יתכן והירידה בראייה מקורה אינו בניתוח הקטרקט אלא מסיבה אחרת כגון ניוון של הרשתית.

07/09/2006 | 10:35 | מאת: איתן

אני סובל מיובש בעיניים משתמש לעיתים רחוקות בתחליף דמעות. מזה תקופה ממושכת אני "בוכה" מזיל דמעות מכל התרגשות קלה האם יש קשר בין הדברים והאם ניתן לטפל בזה

איתן שלום רב, קרוב לודאי שמדובר בדמעות על רקע של יובש או איכות דמעות לא מספיק טובה, דבר הגורם לדמעות יתר ולצריבה. שימוש בתחליפי דמעות יטפל בבעיה.

07/09/2006 | 02:37 | מאת: דוד

שלום רב! מה ההבדל בין leukoma לבין adherent leukoma והאם הן שונות במראה. כמו כן, האם צלקת שנגרמה מ- leukoma יכולה לזוז באופן משמעותי על פני שנים? בתודה מראש...

דוד שלום רב, באיזה מקום בעין מדובר? בקרנית? מה הסיבה ל- LEUKOMA?

06/09/2006 | 15:38 | מאת: חיים

שלום. אורטופטיקים בוקים וממליצים על טיפול של תרגילי עיניים בבעיות של קשיים שונים בראייה, עייפות, מיקוד וכו'. האם רפואת העיניים המודרנית סבורה שתרגילי העיניים יעילים ומועילים או שישנן הסתייגויות. תודה

חיים שלום רב, תרגול עיניים, בעיקר לחיזוק שרירי העיניים, יכולים לסייע במקרים רבים והרפואה המודרנית משתמשת בהם. יש כמובן להתאים את התרגול באופן ספציפי לבעייה.

06/09/2006 | 08:17 | מאת: בן

ד"ר לוינגר שלום. לפני 6 שנים ביצעתי ניתוח לאסיק, ואחריו תיקון נוסף בעיין שמאל. כרגע יש לי שתי תופעות שונות בשתי העיניים. שמאל - צלקות על הקרנית - ראיה כפולה (אני רואה הכל פעמיים) ימין- קרטוקונוס, אני מצליח להרכיב עדשה יעודית למספר שעות קטן ביום. איכות הראיה שלי נמוכה גם בהרכבת עדשת מגע. אני מרגיש דיי מתוסכל ולא מוצא פתרון אצל אף אחד מהרופאים שפניתי אליו. האם ניתן לתקן ?

בן שלום רב, בנוגע לצלקת- אם מדובר בעכירות שנוצרה על פני הקרנית, ניתן להסירה ולהשתמש בתרופות שמונעות הצטלקות מסוג מטומצין. לגבי התפתחות קרטוקונוס- כיום הטיפול המומלץ לקרטוקונוס קל ובינוני בוא השתלת טבעות, שמטרתן עצירת עליית המספר וגם הסרתו.

05/09/2006 | 21:12 | מאת: דנה

לד"ר שלום רב ! אימי בגיל 74 לפני כחצי שנה אובחן בעין שמאל ניוון מקולה וקטרט , לאחר שלושה טיפולי PTT נגרמה לה ירידה חדה בראיה ,רופא עיניים אמר כי לא ניתן לטפל בניוון . לעומת זאת בעין ימין יש לה קטרט והומלץ לה לעבור ניתוח. האם ניתן לטפל בעזרת וויטמנים כלשהם בבעית ניוון המקולה? לתשובתך אודה.

דנה שלום רב, נהוג להשתמש בוויטמינים למניעת היווצרות ניוון במקולה, אולם כאשר הניוון כבר נוצר, לשימוש בוויטמינים ישנה חשיבות משנית.

23/09/2006 | 15:48 | מאת: רותי מהודר

אחותי חלתה במחלה ניוון מקולה הרישתית, אני רוצה לדעת אם יש סיכויים שתצא מהמחלה ותראה יותר טוב. ואם הויטמינים שהמליצו לה עוזרים להקלה במחלה. תודה רבה ושנה טובה ובריאה

05/09/2006 | 16:12 | מאת: מורן

שלום רב, לבתי בת החודשיים יש מאז גיל חודש הפרשות מעין ימין, זה קורה בעיקר כשהיא קמה משינה אך לאו דוקא, מדובר על הפרשות ירוקות בכמות גדולה. הייהו אצל רופא ילדים שנתן לנו טיפות עיניים (דאתאמיצין) לשים במשך 3 ימים 3 פעמים ביום, שמנו, וזה עזר לאותם ימים בלבד, ואז חזר. שאלתי היא- מה זה? האם צריך לפנות לרופא עיניים כדי שיאבחן מה זה או שזה דבר טבעי אצל תינוקות שאין מה לעשות איתו? והאם מומלץ לעסות לה את אזור פנים העין?תודה.

מורן שלום רב, קרוב לודאי שמדובר בחסימה מלאה או חלקית של דרכי הניקוז בצד ימין- מומלץ לעסות את שק הדמעות באיזור האף. במקרה של דלקת, יש להשתמש באנטיביוטיקה. במידה וזה לא עוזר, מומלץ לבצע פתיחה של דרכי הדמעות, לאחר שימלאו לביתך 6 חודשים.

05/09/2006 | 06:08 | מאת: donna

Hello, How AND with what can I use to remove makeup from my eyes as everything gives me alergy , can I use baby oil? plus what can I do with dark circels under the eyes AND tierd eyes? please recomend things that I can get in the USA as I'm living there at the moment. Thank you

דונה שלום רב, אני ממליץ להשתמש ב- Lid Care לניקוי העפעף.

04/09/2006 | 21:11 | מאת: ממושקף

אני בן 44, ומאז גיל הנעורים עם משקפי ראייה לרחוק. נכון להיום המספר שלי 2.5 בכל אחת מהעיניים, ובעין ימין יש גם צילינדר 1. בזמן האחרון שמתי לב שקשה לי לקרוא חומר כתוב כאשר המשקפיים עלי, ולעיתים גם מול מחשב אני צריך להתאמץ. האופטומוטריסט אמר שזה מסימני הגיל, והמליץ על משקפי מולטיפוקל. כידוע - אם עושים עדשות מהדור המתקדם, מדובר בהוצאה של אלפי ש"ח. השאלה היא - עד כמה הדבר חיוני? כלומר - האם מבחינת התפתחות הראייה ובריאות העין (בהנחה שביפוקל או שימוש בשני סוגי משקפיים אינם באים בחשבון) לא לעשות משקפי מולטיפוקל עכשיו זה הרסני? תודה.

שלום רב, משקפי מולטיפוקל אינן דבר הרסני- אלא משפרות את איכות החיים. אולם עלייך לדעת שבגיל 44 המס' לרחוק עדיין יכול להשתנות ולגדול בהדרגה , עד גיל 50 שנה ולעתים אף יותר. לכן משקפי מולטיפוקל שיתאימו לך היום לאו דווקא יתאימו לך בעוד שנה.

03/09/2006 | 18:50 | מאת: קסי

שלום, אני כבת 57 וסובלת מזה כ- 5 שנים מדלקות כרוניות בעין ימין, שמופיעות בתדירות גבוהה למשך מס' חודשים. הדלקות מתאפיינות בהפרשות, אדמומיות, עייפות מתמדת ולעיתים גם נפיחות סביב העין ובאיזור האוזן (כולל כאבים).האיבחון של הרופא היה שאני סובלת מהרפס. לפני כשנה כשסבלתי מדלקות בעיניים טופלתי בכדורי אנטיביוטיקה וסטרואידים (דוקסילין-לא עזר, אוגמנטין-עזר) ובכדורים נגד אלרגיה (לורסטין-לא עזר). לפני כשלושה חודשים התפתחה דלקת בשתי העיניים עם הפרשות תמידיות. האיבחון של הרופא היה שלא מדובר בהרפס. קיבלתי טיפול שכלל טיפות עיניים עם סטרואידים (אולטרהקורטינול וסוג נוסף), שני סוגי טיפות אנטיביוטיות במקביל ושטיפת איקון. הטיפול לא הועיל והוחלף בטיפול אחר (סוג אחר של סטרואידים וטיפות אנטיביוטיות) שלא שיפר את המצב. שאלותיי הן: 1. האם המצב הינו סימפטום לבעיה אחרת שקיימת בגוף ובאה לידי ביטוי כדלקת בעיניים? 2. איזה טיפול/בדיקות כדאי לי לבצע/לקחת? 3. לאיזה תחום ברפואה הבעיה שייכת (כי התייאשתי מרופאי עיניים - החלפתי מס' רופאים). בתודה מראש, קסי.

קסי שלום רב, קשה לי לענות של שאלתך בצורה מקצועית ומדוייקת. הנתונים שמסרת לי אינם מספיקים. בד"כ הרפס מופיע רק בעין אחת, אולם נתקלתי גם בהרפס ב-2 העיניים. זוהי מחלה המלווה בכאב וסימפטומים מסוימים. הייתי ממליץ לך לפנות למומחה עיניים בתחום הקרנית, לטיפול בבעייתך.

03/09/2006 | 18:42 | מאת: אירית קרן

תודה על תגובתך. אני בת 33.5. כפי שציינתי אני סובלת מהבעיה כבר שנים רבות. רק בשנת 2000, חברה שלי שהינה אופטמיטריסטית עלתה על הבעיה (עד אז היתה פעם עם ופעם בלי משקפים שלא עזרו בכלום). פניתי לרופא עיניים ומשם לתרגילי עיניים. התרגילים גוזלים זמן רב וכן מאוד מעייפים. אז נפתרה הבעיה ועכשיו חזרה והרבה יותר גרוע. שאלתי למי לפנות? אין פתרון מלבד תרגילי עיניים? תודה על עזרתך.

אירית שלום רב, קשה לי לענות על שאלתך מבלי לדעת בפירוט מהי בעייתך.

03/09/2006 | 16:38 | מאת: שרון

אני בת 24. לפני כ-3 שנים סבלתי ממחלת הגרבס בבלוטת התריס (היפר) קיבלתי טיפול רדיואקטיבי ואיך שהו המצב של הבלוטה התאזן. אך לאחר הטיפול התחיל לי גם גרבס בעיניים, שמלווה בנפיחות וכאבים,שעם הזמן ללא טיפול עבר מעצמו. מה שכן זה הקשה עלי בראייה. לפני כחודש שוב התחילו נפיחויות בעניים המלווים בכאבי ראש חזקים וכאבים מסביב לעיניים ומסתבר שבלוטת התריס במצב היפו- עובדת לאט מהרגיל. כרגע אני מקבלת טיפול באלטרוקסין, אך הכאבים בעניים ובראש ממשיכים ומאוד מפריעים לי בתיפקוד היומיומי. פניתי לרופא עיניים שהביא לי רק טיפות ליובש שלא ממש מקלות עלי. שאלתי היא- האם אין טיפול לבעייה שיש לי בעיניים? האם זה קשור ישירות לבלוטת התריס? למי אני אמורה לפנות במצב כזה? תודה...

שרון שלום רב, בדר"כ בלט של העין וחשיפת הקרנית למחלת גרבס, אכן עלול לגרום ליובש של הקרנית. תופעות נוספות למחלה זו הם- עיבויי שרירי העיניים, הגבלה בתנועת העין וראייה כפולה. לגבי היובש בקרנית- יש צורך בשימוש בדמעות מלאכותיות ולוברקנטים. לגבי עיבוי שרירי גלגל העין-הטיפול בסטרואידים סיסטמיים בשלב החריף, עוזר בחלק מן המקרים.

03/09/2006 | 14:05 | מאת: קובי

אני בן 27 ובעל קוצר ראיה גבוה שנובע ממבנה אליפטי של גלגל העין ומרכיב משקפיים עם מינוס 29 כמו כן, אני מרכיב משקפיים מגיל 4 שם התחלתי עם מספר של מינוס 8. להורים שלי, לסבים שלי ולסב סבים שלי אין היסטוריה של משקפיים. קראתי המון מחקרים שהוכיחו שאין קשר גנטי למיופיה. http://www.preventmyopia.org/validation.html שטוען : This is conclusive proof that the inherited myopia theory is a myth. עוד שניים: http://www.healthatoz.com/healthatoz/Atoz/ency/myopia.jsp http://www.optometric.com/article.aspx?article=71464 ואפילו http://en.wikipedia.org/wiki/Myopia חשוב לציין שנולדתי בלידת וואקום - שם ניסו למשוך אותי פעמיים החוצה ( אני עקשן ) בפעם הראשונה הניחו את המכשיר בצורה לא תקינה ובפעם השנייה הצליחו למשוך אותי החוצה. כל רופא עינים שהייתי אצלו במשך השנים שאל מייד כשהסתכל על המקרה שלי באיזו לידה נולדתי, ברגע שציינתי את הוואקום הם הנידו בראשם ועיקמו את האף, כמו כן אף רופא לא היה מוכן לחתום על מסמך שמציין כי הבעיה בעיני נגרמה עקב לידת הוואקום שהיא כנראה הגורם לקוצר הראייה הקיצוני שלי כיוון שחשש שאשתמש במסמך שכזה לתבוע את בית החולים. כיום איני יכול לתבוע ואין בכוונתי לעשות זאת. לא הצלחתי למצוא ברחבי הרשת מקרה שדומה למקרה שלי - שמיופה כה גבוהה שנגרמת עקה עיוות של גלג העין נגרמה עקב לידת במכשיר וואקום, אבל מצאתי כתבה ב NRG http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/420/052.html שם לידת וואקום גרמה לפגיעה חמורה המוחו של תינוק. מעבר לכך ההיסטוריה הוכיחה כבר שלידות שנעשה בהן שימוש במכשיר וואקום גרמו לפגיעות אפילו במוח וחמורות ולכן הופסק השימוש במכשיר בשנות ה 70 ונמנעים מלבצע לידות כאלה מאז. הסיבה שאני פונה הינה חברה שלי ( שאגב אנחנו לפני חתונה ), היא רוצה לדעת בראש שקט שלגנטיקה אין קשר והסיכוי שהבעיה שלי נגרמה עקב לידת הוואקום ולא עקב בעיה גנטית, כמו כן, היא נמוכה מהנורמה גם אביה ואחיה , אני יודע שקומה נמוכה היא בוודאות גנטית, האם גם קוצר ראיה קיצוני ובמקרה מיוחד כמו שלי יכול לנבוע מגן פגום? אשמח לקבל תגובה למאמרים ולאמיתות הדברים. אם כבר אזרתי אומץ ואני כותב כאן, אם מישהו מכיר רופא עם ידע בינלאומי שנתקל בבעיה כמו שלי או דומה וחושב שיכול לעזור לי אשמח לקבל פרטים או שהוא יצור עימי קשר במייל לשליחת דואר אלקטרוני תודה על העזרה

06/09/2006 | 13:04 | מאת: קובי

פרט חשוב ביותר נוסף שהוא בעצם הגורם לבעיה בעיניים הינו אורך גלגל העין אורך עין שמאל 34 מ"מ אורך עין ימין 32 מ"מ אורך עין נורמלי הוא כ 22 מ"מ ממה יכול להגרם עיוות כזה במבנה העין? האם זה יכול להיות תורשתי למרות ש-3 דורות אחורה אין זכר לבעיות עיניים? האם לידת הוואקום יכולה להיות הגורם לבעיה? האם קיים טיפול כלשהו לשיפור הראיה? לייזר ? השתלה/החלפת עדשות? האם לטכנולוגיה של היום יש פתרון לבעיה שלי?

קובי שלום רב, לא ידוע לי על קשר בין לידת וואקום לקוצר ראייה גבוה. יצויין כי אצל פגים, שעוברים טיפול הקפאה של הרשתית, מתפתח קוצר ראייה בינוני ואף גבוה. לגבי גנטיקה- אתה וחברתך יכולים לפנות למרפאות גנטיקה רבות לצורך יעוץ גנטי בנושא זה.

02/09/2006 | 22:22 | מאת: אהרון

שלום, אני בן 16 ולפני 8 חודשים קיבלתי דלקת בעין והרופא אסר את השימוש בעדשות ל8 חודשים. אני רוצה להתחיל להשתמש בעדשות שוב אבל בתנאי שהעדשות לא יגרמו לדלקת נוספת או יכולות לפגוע לי בעין באופן אחר. האם זה יפגע לי בעין כלשהו אחרי שחזרתי מדלקת של 8 חודשים? תודה.

אהרון שלום רב, הייתי שמח לדעת באיזה סוג עדשות אתה משתמש, האם הן עדשות קשות או רכות? במידה ואלו עדשות רכות, הייתי ממליץ לעבור לעדשות קשות.

26/02/2007 | 19:44 | מאת: אודליה

שלום רב, אני מרכיבה עדשות מגע כבר עשר שנים. לפני כשלושה חודשים נהייתה לי דלקת בקרנית שנגרמה, ע"פ הרופא מיובש בעיניים. הרופא נתן לי טיפות אנטיביוטיות למשך שבוע ולאחר מכן אמר כי אפשר להרכיב עדשות שוב (עדשות רכות). הכל קרה אגב לאחר שניסיתי סוג מסויים של עדשות FOCUS, חשבתי שאולי יש קשר ולכן קניתי סוג אחר. כל הסיפור כמו כן קרה באריזונה בארה"ב וכיוון שזהו איזור מדברי ויבש, חשבתי וכך אמר גם הרופא כי הדבר נוצר מיובש וכי אני צריכה להיות פחות שעות עם העדשות וכמו כן לשתות הרבה יותר מים. חזרתי לארץ לפני חודשיים שלוש, אני משתמשת בעדשות הרכות החדשות שקניתי בארה"ב והכל היה בסדר, למשך מספר ימים ניסיתי את העדשות החודשיות של FOCUS ושוב נהייתה לי דלקת מהיובש (כך אמר הרופא) ונתן לי טיפות ומשחה ואמר כי לא אוכל להרכיב יותר עדשות רכות!!! אם אני כן ארכיב אותן לאחר הטיפול אך לפרקי זמן קצרים הרבה יותר, האם יש נזק לעייני? כיוון שאני לא ממש רוצה לקנות עדשות קשות. אודליה.

02/09/2006 | 00:11 | מאת: ניר

שלום, האם צילינדר לא מתאים עשוי לגרום לחור ברשתית. הצלינדר שיש לי +1 ואני צריך +0.75. הוברר בבדיקה אחרונה למרות שבמשך שנים הסתובבתי עם צלינדר +1. בשבוע האחרון נמצא אצלי חור ברשתית. להתיחסותך אודה,ניר

ניר שלום רב, אין כל קשר בין רפרקציה במשקפיים לחור ברשתית.

01/09/2006 | 21:17 | מאת: אני

ד.נ., אמא שלי בת 83. עברה בחודש דצמבר ניתוח קטרקט שהצליח, אך עדיין היא לא רואה כלום, באותה העין שהיה הניתוח. הרופא אמר שיש ניוון של הרשתית וזה תוצאה של גיל. השאלה שלי היא עומדת לפני ניתוח נוסף בעין שנייה, שהיא טוענת כי לא רואה בה כלום. יש לציין כי בבדיקת צילום עין שמאל וימין עם הזרקה תוך ורידית של חומר ניגוד פלורסצאין 10% 5CC נמצא כי בשתי העיניים יש שינויי RPE ודרוזן מקולריים, ללא עדות לדלף או CNV. האם הניתוח עלול להחמיר את המצב ? אשמח להערותיך / הארותיך ודעתך לגבי המצב. תודה.

שלום רב, ניתוח קטרקט מטרתו שיפור הראייה. לעתים, עקב ניוון הרשתית, התוצאות שלאחר הניתוח אינן דרמטיות אך עדיין עוזרות ומשפרות את הראייה ואיכות הראייה. לעתים גם לשיפור של הראייה ההיקפית יש משמעות ביכולות היום-יומיות של המטופל. צילום הפלורסצאין מעודד ומציין שאין דלף, כך שקרוב לודאי שאין תהליך אקטיבי וסיכויי הניתוח לשפר את הראייה טובים. ידוע כי ניתוח קטרקט יכול לעורר תהליך של AMD (ניוון רשתית), בכ- 10% מהמקרים.

01/09/2006 | 19:34 | מאת: דימה

שלום, ד"ר לוינגר אני בן 23, סובל מזה חודשיים + מטשטוש הולך וגובר בעין שמאל. האבחנה האחרונה הייתה חסימת וריד ראשי של העין- CRVO. אני מטופל בפרדניזון (בהתחלה זה היה 20, עכשיו זה 40 מ"ג), מיקרופירין וטיפות COSOPT. אבל הטיפול ממש לא עוזר, אפילו לא עוצר התפתחות של הבצקת. אני עושה בינתים בדיקת CTA, בדיקות לקרישת דם. והראיה יורדת מיום ליום. אני כמעט לא רואה בעין הזאת! איזה עוד טיפול קיים נגד CRVO? מה עושים כאשר טיפול בכדורים לא עוזר? מה הסיבות להיווצרות החסימה הזאת? זה יכול להעיד על משהו רציני שלא קשור לעיניים? תודה רבה על התייחסותך!

דימה שלום רב, הופעת CRVO בגיל צעיר הינה דבר נדיר ביותר ויש לברר האם הגורם לחסימה של הוריד הוא מקומי או סיסטמי. אני בטוח שנשלחת לבדיקות דם מקיפות- מאד קריטי לבדוק את תפקוד זרימת הדם. יש חשיבות לאבחון גורם המחלה על מנת למנוע תופעה דומה בעין השנייה- ניתן להשתמש במדללי דם. לגבי טיפול מקומי, לפי השימוש בסטרואידם סיסטמיים אני מניח שקיים חשד שמדובר בווסקוליטיס, דבר היכול להסביר את הופעת המחלה בגילך הצעיר. כיום קיימים טיפולים נוספים כגון הזרקת אוויסטן לזגוגית, או ניתוח לשחרור החסימה של הוריד המרכזי ע"י לייזר מסוג ארגון. כל טיפול ניתן לגופו של ענין בהתאם לממצאים.

05/03/2009 | 16:03 | מאת: אורן

האם יש טיפול חדשני מוכח למחלת ה-CRVO ומה % ההצלחה. האם קיימת סבנות ותופעות לוואי? גילי מעל 70 ואני סובל בעין שמאל בלבד. הזרקת אווסטין לא הועילה כעת קיבלתי זריקת הלוסנטיס והתוצאות בבדיקה. מה הסכנה לעין ימין.

01/09/2006 | 16:54 | מאת: yoeln

היי נולדתי עם ירוד, עברתי ניתוחים וכרגע יש לי ברקית מטופל באלפאגן, קוסופט ולומיגאן. לאחרונה ומידי פעם יש לי בעין ימין מעין "צמר גפן" עושים כמה עיפעופים והוא נעלם...... מה זה יכול להיות? האם מהווה נזק לעין? אשמח לתשובה!

שלום רב, כאשר מדובר בקטרקט מולד דו צדדי או חד צדדי, לעתים קרובות הוא מופיע יחד עם גלאוקומה (ברקית). התלונה שציינת, שהינך רואה צמר גפן שזז עם המצמוץ, נשמעת מתאימה לעכירות בזגוגית, אשר זזה עם תנועות העין. האם עברת טיפול YAG LASER? זהו טיפול בקטרקט מישני, אשר מטפל בשרידי הקופסית האחורית בזגוגית.

03/09/2006 | 20:11 | מאת: yoeln

היי לא עברתי שום ניתוח לייזר היות ויש לי ניסטגנוס ובכלל עדיף לא להתעסק בניתוחים מפאת שיש יותר סיכון מסיכוי....... האם ה"צמר גפן" יכול להעיד על יובש? אלרגיה? והאם יש מה לדאוג......

31/08/2006 | 22:52 | מאת: י.צורף

שלום רב, עברתי 2 תאונת דרכים ונפגעתי בצוואר,גב+גב תחתון,ברכיים .בתאונה הראשונה חבשתי קסדה אך בכל זאת עפתי על הכביש ויתכן שהיה זעזוע מוח כפי שטענו בשיקום . סבלתי סחרחורות,כאבי ראש הן מהצוואר והן מכיוון העיניים והרקות ומשהו מציק לי מכיוון האוזניים אך במה שקשור לעיניים נבדקתי ע"י רופא אחד שהתוצאה הייתה 6/6 .פניתי לרופא נוסף ושוב יצא כך. לאחרונה הופנתי ע"י רופא פה ולסת לפיזיוטרפיה של הפנים הלסת והצוואר.איני יכול ליישר את הצוואר אחורה וכל האזור של הצוואר כואב לכיוון הראש ולכיוון הכתפיים. נאמר לי כי יש לי גם בעיה בלסתות ואני נועל כנראה שיניים בלילה בגלל חרדה . הפיזיוטרפיה החזירה לי חזרה את כאבי העיניים בעוצמה רבה עד שרופאת המשפחה המליצה להפסיק את הפיזיוטרפיה.פניתי שוב לרופא עיניים ושוב יצא 6/6 אך הפעם הופנתי לבדיקת ראיה ממוחשבת ונמצא פגיעה בשדה הראיה בשתי העיניים.לדברי הרופא זה בכלל קשור למוח ואיני זוכר אם הוא אמר שזה בוודאות עקב התאונה או שיכולה להיות סיבה נוספת. שאלה ראשונה האם יכולה להיות סיבה אחרת לפגיעה בשדה הראיה ומדוע לא ניתן לטפל בבעיה הזו? לגבי הצוואר עברתי המון טיפולים כולל פיזיוטרפיה+כירופרקטיקה+דיקור סיני +הידרוטרפיה אך הצוואר עדיין תפוס.הפיזיוטרפיסט היה אומר כל הזמן שחרר את הצוואר למרות שזה לא בשליטתי אולם כאשר הוא היה מזיז את הצוואר בידייו הוא היה מצליח להזיז את צווארי לצדדים במידה שאני איני יכול עקב הכאבים אך מצד שני הוא הגביר שוב את הכאבים לרמה כזו שהרגשתי כאבים חדים ותחושה של התעלפות . האם יתכן שהעובדה שהצוואר תפוס נגרם בגלל תגובה מכוונת של הצוואר על מנת לא להגיע לרמת הכאבים שקרה לי בגלל פעולת הפיזיוטרפיסט? תודה

שלום רב, לפי דעתי אין קשר בין הבעיה בצוואר לפגיעה בשדה הראייה. הפגיעה בשדה הראייה יכולה להצביע על מקור הבעיה- אם מדובר בשדה ראיה ב-2 העיניים, שנראה סימטרי, אזי קרוב לודאי שהגורם הוא מרכזי, ממסלול עצב הראייה, או מרכז הראייה למוח. סיבה נוספת לפגיעה בשדה הראייה יכולה להיות- גלאוקומה (לחץ תוך-עיני).

31/08/2006 | 20:14 | מאת: מירי

מזה כשנה יש לי בעין שמאל כאשר אני מביטה שמאלה בחשיכה מין סהר בצבע מוזהב בבדיקה אצל רופא עיניים לא גילו דבר לאחר מספר בדיקות ראו חור קטנטן בהקייף הרשתית אשר טופל בליזר. אולם התופעה לא חלפה ולאחרונה אף החריפה. לדברי רופא העיניים לא כל כך מבין על מה אני מדברת ולא גילו דבר. כמו כן בבדיקה אצל נוירואופטמולוג במפ . נעשה גם שדה ראיה שהיה תקין . בעברי הפרדות הזגוגית בשתי העיניים וכן המון גופים צפים מזה שנים רבות . איני מרכיבה משקפים אלה לאחרונה רק לקריאה במספר נמוך [בת 53] אני מאוד מודאגת לא יודעת למי לפנות על מנת לאתר הבעיה[ לפני כשנה עשיתי mri בגלל צפצוף באוזן היה תקין] אשמח לשמוע מה דעתך ... תודה מראש .

מירי שלום רב, ראיית סהרונים מוזהבים או הבזקי אור בחושך במבט לצד, נגרם ממשיכה של הזגוגית על פני הרשתית. זו תופעה ידועה ושכיחה הנגרמת במקרים של הפרדות זגוגית. בכל פעם שהזגוגית מושכת את הרשתית, נוצר גירוי המתבטא בראיית הבזקים ואורות.

18/03/2008 | 08:12 | מאת: היאם

שלום רב הנני חולת סכרת שאינה מאוזנת...מטופלת ע"י אינסולין וכדורים...גם בכדורים לכוליסטרול. לאחרונה עברתי בדיקת EMG ונמצא כי יש פגיעה בעצבים ברגליים. הרופאה הנירולוגית הפנתה אותי לבדיקה אצל ניורואופטומולוג....מה האבחנה של הנוירואופטומולוג יכולה להיות? יש לציין שהראיה אצלי היא בירידה מתמידה...כל פעם שאני עוברת בדיקה אצל רופא עיניים כבקורת בגלל הסכרת...הוא מציין שיש לחץ בעיניים! אני אשמח אם תשיב לי מה האבחנה הקשה ביותר שיכולה להיות ע"י הנוירואופטמולוג. אני אודה לך מאד אם תשובתך תהיה לאימייל בכבוד רב

30/08/2006 | 02:04 | מאת: סולי

האם אובאיטיס מזה מספר שנים נחשב לנכות בביטוח לאומי? יש לציין שיש לי תת פעילות של בלוטת התריס

סולי שלום רב, אובאיטיס כרוני, ללא פגיעה בראייה או בשדה הראייה, אינו נחשב לנכות בביטוח לאומי.

03/09/2006 | 18:50 | מאת: uveitis

מצב לינק המפרט זכאות לאחוזי נכות במקרה של דלקת הענביה uveitis http://work-gsob.haifa.ac.il/shil2/jsp/general/Article.jsp?aid=1179&cid=374 65. דלקת הענבית (Uveitis) (תיקון: תש"ן, תש"ס) (א) שנה לפחות אחרי הדלקת, בלי התקפים חוזרים 1% 2% (ב) מצב עד שנה לאחר הדלקת הראשונה או יותר משנה עם התקפים חוזרים נדירים 10% 20% (ג) התקף ראשון של הדלקת או דלקות חוזרות תכופות או דלקת מתמשכת 15% 30%

16/11/2006 | 23:06 | מאת: זהר שורץ

אני בן 38 ,מטופל במרפאת אובאיטיס, נשלחתי לבדיקות מיפוי גליום, בפלג גוף עליון, כי הרופא המטפל, חושד שיש לי משהו בריאות. מה הוא חושד שיש לי ?

16/12/2006 | 10:01 | מאת: איציק כהן

אני סובל מאובאיטיס כבר שנה וחצי מקבל פרדינזון ומטרארקסט בכל פעם שאני מתחיל להוריד במינון של הפרדינזון ישנה ירידה בראיה האם ישנם תרופות נוספות המתאימות לטפל במחלה ? האם זו מחלה שניתן לרפא ? האםישנה סכנה למצב עיוורון ? אולי רפואה אלטרנטיבית ? לפי השאלות ניתן להבין כי זו בעיה מציקה מאוד

09/09/2007 | 15:40 | מאת: ש

שלום ד"ר אני סובלת מהמחלה כבר 8 שנים אני לוקחת טיפול עברתי ניתוח בעין שמאל עקב קאטרט כתוצאה מהאובאיטיס הראיה השתפרה קצת אבל אני עדיין לא רואה טוב הרופאה אומרת שזה נזק בלתי הפיך. אני מאוד מפוחדת, שאני יאבד את הראיה שלי גם בעין ימין שגם בעין זאות אני צריכה לעבור ניתוח קאטרט. אני מאוד צעירה לגילי לעבור בגיל כזה מחלה שכזאות אני בת 27 ואני רוצה ילדים אבל בגלל טיפול תרופתי ממושך כנראה שזה לא יתאפשר. שאלתי היא כזאות האם אפשר לכנס להריון עקב מחלה זאות האם יש כדורים אחרים שלא יסכנו את העובר. והאם כדי לי להביא ילדים כי הסיכון הוא שאני לא יראה אותם. בבקשה אני רוצה תשובה מחולה חרדה ומפוחדת ש.

09/09/2007 | 15:42 | מאת: ש

שלום ד"ר אני סובלת מהמחלה כבר 8 שנים אני לוקחת טיפול עברתי ניתוח בעין שמאל עקב קאטרט כתוצאה מהאובאיטיס הראיה השתפרה קצת אבל אני עדיין לא רואה טוב הרופאה אומרת שזה נזק בלתי הפיך. אני מאוד מפוחדת, שאני יאבד את הראיה שלי גם בעין ימין שגם בעין זאות אני צריכה לעבור ניתוח קאטרט. אני מאוד צעירה לגילי לעבור בגיל כזה מחלה שכזאות אני בת 27 ואני רוצה ילדים אבל בגלל טיפול תרופתי ממושך כנראה שזה לא יתאפשר. שאלתי היא כזאות האם אפשר לכנס להריון עקב מחלה זאות האם יש כדורים אחרים שלא יסכנו את העובר. והאם כדי לי להביא ילדים כי הסיכון הוא שאני לא יראה אותם. בבקשה אני רוצה תשובה מחולה חרדה ומפוחדת ש.

19/12/2007 | 14:05 | מאת: שרון

יש לי אחיין שהתגלתה אצלו אובאיטיס וההורים נמצאם בחוסר אונים. אשמח לדעת על המחלה ומה התופעות שלה. מה המרפא שלה ואילו תרופות מטפלות בבעיה ומה תופעות הלוואי של התרופות. תודה רבה

29/08/2006 | 19:46 | מאת: רונה

ברצוני לקבל מידע על המחלה הנ"ל. מהי המחלה ממה היא נובעת וכיצד ניתן לטפל בה? כמו כן ברצוני לברר האם כאבים בעין נובעים מהמחלה או שישנה סיבה אחרת? ממתינה לתשובה תודה

רונה שלום רב, מדובר בממברנה הנוצרת לפני הרשתית וגורמת למשיכה של הרשתית באיזור המקולה ולשינוי פני שטח הרשתית. ממברנה זאת יכולה לגרום לירידה בראייה, לדלף במקולה ועיוות התמונה והכתוב. ממברנה זאת יכולה להיגרם לאחר ניתוח תוך-עיני, חבלה או בעין או מסיבה לא ברורה. לעתים רק ניתוח להסרת הממברנה יכול לשפר את הראייה. למשך התהליך יש חשיבות בהצלחת הטיפול.

29/08/2006 | 14:56 | מאת: יעל

אני בת 28, קצרת רואי, מרכיבה משקפיים מגיל צעיר מאוד, והמספר גדל ללא עצירה. כרגע אני עם 9.5- בשתי העיניים עם צילינדרים גבוהים. מעולם לא הרכבתי עדשות. בבדיקה לקראת ניתוח לייזר שערכתי נאמר לי שהקרנית שלי נראית "כאילו שאני מרכיבה עדשות בדרך כלל" ושהיא משתנה עדיין. איזו השפעה יש לעדשות על הקרנית, ואיך השפעה כזו יכולה להתרחש מבלי להרכיב עדשות?

יעל שלום רב, עדשות מגע, בעיקר קשות, יכולות לגרום לשינויים במבנה הקרנית והסדירות שלה. שימוש ממושך ללא בקרה, יכול לגרום להשטחה ועיוות הקרנית. לדעתי, התיאור שציינת בפני, של עלייה מתמשכת במספר מלווה בצילינדר גבוה, יכול להיגרם מתהליכים שונים, אחד מהם הוא קרטוקונוס, גלוי או סמוי, ורק לאחר ביצוע צילומי עיניים ובדיקות נוספות, ניתן לתת אבחנה.

29/08/2006 | 12:04 | מאת: מילי

שלום לך ד"ר לוינגר לפני מס' ימים פנתה בתי לבדיקת עיניים (אצל אופטומטירס באופטיקה הלפרין) והוא אמר לה שיש לה חשד לקרטקונוס. יש לציין שלפני מס' חודשים בתי החלה להרכיב עדשות מגע (גם מאותה חברה) ואז לא נאמר לה שישנה בעיה כלשהיא בעין. הייתי רוצה לדעת בבקשה האם זה נגרם כתוצאה מהרכבת עדשות? ואם לא אז ממה? כמה הדבר עלול להיות חמור? והאם כדאי ולהמשיך בהרכבת עדשות? אשמח לקבל תשובתך

מילי שלום רב, לא ידוע לי שעדשות מגע יכולות לגרום לקרטוקונוס. שימוש ממושך ולא מבוקר של עדשות מגע יכול לגרום לשינוי של מבנה הקרנית, אך לאחר שמפסיקים את הרכבתן- הדבר חולף.

29/08/2006 | 01:16 | מאת: איציק

לפני כשנתיים ניפגעתי בעיני מכדור טניס באמצע מישחק. הפגיעה היתה די חזקה ובמיון אובחנה בצקת במקולה שחלפה אך לאחר מספר ימים החלו הבקי אור בעין. בבדיקה אצל רופא עור הוסבר לי על היפרדות הזגוגית ולאחר בדיקה בהמשך התברר שאין קרע ברישתית. גם היום הנני סובל מהבזקי אור בעין ונמצא במעקב אצל הרופא. שאלתי היא: האם כיוון שעדיין יש לי הבזקי אור זה אומר שהפרדות הזגוגית לא הושלמה או שזה חלק מהמצב החדש לאחר ההיפרדות? כעבור איזו תקופה, אם בכלל, ניתן לומר שלא ניגרם נזק לטווח ארוך לעין? תודה

איציק שלום רב, הבזקי האור מציינים משיכה של הרשתית ע"י הזגוגית. כל עוד הזגוגית לא תהיה מופרדת לחלוטין מהרשתית, הבזקי האור עלולים להימשך. החשש הוא שמשיכה של הזגוגית על פני הרשתית יכולה לגרום לקרע של הרשתית ולהיפרדות רשתית.

29/08/2006 | 00:46 | מאת: כנרת

נהגתי להרכיב עדשות מגע שנים רבות ללא בעיות מיוחדות. לפני 4 חודשים חלה אצלי דלקת בעיניים..טופלתי בטיפות flm +סטרודקס למשך יותר מחודש עקב התעקשות הדלקת. לפני זה נתנו לי טיפות אחרות מאותו סגנון שלא עזרו. לבסוף הדלקת עברה סוף סוף , אך נשארתי עם עיניים יבשות מאוד, אדומות וכואבות. במיוחד עין ימין . רופא קבע שיש יובש קיצוני ובעייה של דמעות לא איכותיות. אני מטופלת בתחליף דמעות כרגע. רציתי לשאול בעצתך.זה כבר 4 חודשים שאני עם הבעייה. האם יש סיכוי שאתרפא? עדשות אני כבר לא מרכיבה מאז הדלקת, מה עוד אוכל לעשות לזרז ריפוי?

כנרת שלום רב, תהליך של יובש הוא זמני ויכול לחלוף כפי שהגיע, אם כי לעתים קרובות- גם להישאר. ישנם טיפולים רבים נוספים היכולים לעזור ליובש, כגון- פתחי ניקוז עם פלאגים זמניים או קבועים. לאחרונה הוחל שימוש בטיפות עיניים המשפרות את איכות הדמעות ומגבירות את כמות הדמעות, בשם- RESTORE. עדיין אינו קיים אישור של משרד הבריאות לייבא אותם לארץ, אך ניתן להשיגן בארה"ב

27/08/2006 | 23:42 | מאת: גל

שלום. גיליתי היום כמה שריטות במשקפי השמש שלי. לא ראיתי אותן קודם ואני בלחץ שנגרם או ייגרם נזק לעיניים שלי כתוצאה מכך. מה דעתך בנושא? תודה

גל שלום רב, לפי דעתי אין לך ממה לחשוש.

27/08/2006 | 20:43 | מאת: עדי

ד"ר לוינגר, שלום רב הנני בת 29. בגיל שנתיים עברתי ניתוח פזילה בעיניי. לאחר מכן בשנות הילדות טופלה עין שמאל בטיפולים רבים עקב פזילה של סטיית העין פנימה. במשך שנות הבגרות לא היו בעיות בעיניים. למעט העובדה שמלידה אני רחקת רואי והמספרים בעיניי כיום הם +6 בעין ימין ו+7 בעין שמאל. כיום התעוררה בעייה בעין שמאל של סטיית העין החוצה.הבעייה קיימת מספר חודשים. לא כל הזמן אלא במצבים מסויימים. אולי של מיקוד. ייתכן ומדובר בחולשת שריר? מה מומלץ לעשות? ברצוני לקבל חוות דעת ממומחה לכך. האם ניתן להמליץ על מומחה? בתודה מקרב לב

עדי שלום רב, קרוב לודאי שמדובר בחולשה של שרירי העין. בדיקות אלו מתבצעות אצל אורטופיטיסט (מומחה לתנועות שרירי העין) ורופא עיניים (במיוחד כאלו שמתמחים בפזילה).

27/08/2006 | 16:30 | מאת: תמרה

שכחתי לציין שבני עשה במשך קרוב לשנה תרגילי עיניים אצל אורתופיסטית אבל זה לא פתר את הבעייה.כמו כן הרופא המומחה שאצלו הוא נבדק אמר שאכן לוקח לעיניים שלו יותר זמן "להתכנס" אך אין לו לדעתו בעייה במיקוד .

תמרה שלום רב, ראי תשובה לשאלתך מטה.

27/08/2006 | 16:17 | מאת: תמרה

הבן שלי בן 22 לומד כל היום ועל כן קורא הרבה.בשנה האחרונה התפתחו אצלו בעיות בעיניים:כאבי ראש,איבוד היכולת להתמקד באותיות שלפניו לכמה שניות(טשטוש פתאומי)ואז המיקוד חוזר.קשה לו מאד לקרוא והוא מתקשה להמשיך להחזיק עיניים פקוחות בקריאה וסובל גם מסחרחורות.בבדיקה אצל מומחה לא נמצאה בעייה ספציפית מלבד יובש בעיניים,אבל למרות שהוא משתמש בטיפות שניתנו לו לשם כך,מצבו לא הוטב. שאלתי היא: למי אפשר לפנות?איזו מומחיות רפואית נדרשת כאן?איזה בדיקות כדאי לעשות? אני מוכנה לפנות באופן פרטי ולשלם אבל שאדע לאיזה מומחה צריך לפנות ומה לבדוק. תודה מראש על התשובה.

תמרה שלום רב, יש לשלול חולשת שרירי העין הקשורים למיקוד (קונוגנציה), או עליית מס' של המשקפיים- מה שמופיע עם ההתבגרות. ייתכן וקיים אצלו מס' + אשר מקשה על הקריאה. עליו לפנות לרופא עיניים לבדיקה מקיפה של רפרקצית העין, הכוללת הרחבת אישונים.

27/08/2006 | 12:22 | מאת: אפרת

אני מרכיבה פרוטזה בעין עקב גידול, רטינו בלסוטמה, בגיל 3. אני אמורה לעבור ניתוח להחלפת שתל בארובת העין עקב פתח שנוצר מעל השתל וגורם להפרשות וזיהומים. מה תקופת החלמה משוערת מניתוח כזה? מה המשמעויות? האם אוכל לטוס לחופשה בחו"ל כשבועיים-שלושה לאחר מכן?

אפרת שלום רב, בדר"כ החלפת שתל הינו הליך פשוט. במידה וקיים זיהום באיזור השתל, יש לטפל בזיהום באנטיביוטיקה ורק לאחר מכן להחזיר את השתל. הניתוח הינו פשוט וההחלמה היא מהירה, תוך מס' ימים. אין מניעה שתטוסי תוך 2-3 שבועות.

26/08/2006 | 20:42 | מאת: אילי

שלום רב לבתי היו בשנה האחרונה משקפים עם מספר חצי בהם היא השתמשה מעט מאוד. לאחרונה היא חשה הרעה בראייתה ולכן הלכנו לאופטימטריסט על מנת להזמין לה עדשות מגע. בבדיקה האופטימטריסטית לא הצליחה למצוא מספר בו ראייתה של בתי ממש חדה ולכן ייעצה לנו לפנות לרופא עיניים לוודא כי אין גורם כלשהוא הלוחץ על העין. הרופא אליו ניגשנו ערך בדיקה שלי אישית נראתה שיטחית ביותר-הוא הביט בעיניים עם מעין זכוכית מגדלת לשניה ורבע וזהו שלאחריהן קבע כי אין משהו שגורם ללחץ על העין. לפני כן,הוא ערך בדיקת ראיה ואף הוא לא הצליח להגיע למספר בו בתי תראה באופן חד כפי שאמור להיות. לטענתה בשלב מסוים היא רועה ריבועים במקום מספר(ולא מספר מטושטש כפי שניתן היה לצפות) מה עלי לעשות?? האם אין מה לעשות כפי שטען הרופא ופשוט ללכת להזמין לה עדשות במספר הקרוב ביותר לאופטימלי או שמא מן הראוי לערוך לה בדיקות נוספות כי יש מה לעשות בנדון??? תודה מראש אילי

אילי שלום רב, בדיקת עיניים מתחלקת ל-2: אובקטיבית- בעזרת מיכשור של הרופא הבודק: מחשב אוטומטי ורטינוסקופ. סוביקטיבית- התגובות של המטופל. לעתים יש לבקר את התלונות של הילדים מכיוון שהרצון/ אי-רצון למשקפיים עלול להשפיע. אני ממליץ לגשת לבדיקה נוספת.

25/08/2006 | 15:19 | מאת: לילי

שלום.לא מזמן התחלתי לחוש דקירות חדות בעין ימין כאשר אני מתעוררת בבוקר.הדקירות נמשכות מס' דקות ומתעצמות כאשר מופעל לחצצ על העין.כעבור מס' דקות נעלמות הדקירות כלא היו-לפנות ליטול רפואי או שזה מיותר?

ליל שלום רב, תמיד במקרים של כאבים בעיניים אני ממליץ לגשת לבדיקה אצל רופא עיניים, על מנת קבלת אבחון ומענה מתאים.

25/08/2006 | 13:17 | מאת: דבורה

שמעתי שיש זריקה חדשה שגילו בארה"ב שמרפא או מקטין עיוורון שנגרם בעקבות מחלת maculopatia. מה שם המחלה בעברית (אם מישהו יודע)? אבא שלי בן 80 והמחלה אצלו היא במצב מתקדם. האם זה תורשתי? האם אני (בת 50) צריכה להיבדק בנושא? האם תייר מארגנטינה יכול לקבל פה בארץ טיפול או שכדאי לקנות בארץ את התרופה ולשלוח לשם? אשמח לקבל מידע בנושא ואם ידוע על אתר מסוים

דבורה שלום רב, מדובר בתרופה בשם- אויסטן. זו זריקה לטיפול בניוון המקולה, עבור בצקת במרכז הראייה. זוהי זריקה שאין בעייה להשיגה ואני בטוח שטיפול זה קיים גם בארגנטינה.

24/08/2006 | 23:45 | מאת: agate

אני משתמשת בטיפות עיניים מסוג ג'נטיל על בסיס קבוע. נאמר לי בע"פ ונכתב בפרוספקט שאסור להשתמש באותו בקבוקון מעל לחודש ימים. הייתי מעוניינת לדעת מדוע, ומה עלול לקרות במידה ואמשיך להשתמש בו מעל לחודש ימים. תודה

שלום רב, חברות התרופות נוהגות להגביל את השימוש בתרופות לחודש- כאשר הם נוקטים מקדם ביטחון מסויים. אני לא ממליץ להשתמש בהם למעלה מחודשיים. במיוחד ללא קירור.

24/08/2006 | 16:32 | מאת: שם בדוי

שלום! שמתי לב שכאשר אני קם במהירות, ולפעמים אף בלי קשר לזה, הראיה שלי מתעמעמת למס' שניות (אני עדיין רואה אך מן תחושה מוזרה כזאת למשך מס' שניות). כעבור 2-3 רגעים זה עובר... האם זה נורמלי? האם יש משהו לעשות נגד זה? האם זה נפוץ? אני בן 19 עם מינוס יחסית גדול (יותר מ3 בשתי העיניים), לא סובל מלחץ דם או סכרת.

שלום רב, תופעות אלו שאתה מתאר, יכולות לנבוע משינויי לחץ דם- לחץ דם נמוך. המעבר משכיבה לישיבה, או עמידה, יכול לשנות את לחץ הדם, מה שעלול לגרום לסחרחורות עקב רפלקס ואזו-וגל.

24/08/2006 | 09:00 | מאת: בתיה

שלום רב, בבדיקה של הרשתית נכתב באבחנה : פטמה תקינה PPA מקולה שמורה PVD בהיקף לאטיס ו S. TRACKS ובעין השניה אותו דבר רק בהבדל שהמקולה שמורה רשתית צמודה בהיקף לאטיס S. TRACKS . אודה לך אם תוכל לעזור לי ב"תרגום " האבחנה. ומה משמעות ה PVD . תודה רבה . בתיה

בתיה שלום רב, קרוב לודאי שמדובר בשינויים בזגוגית, אשר נגרמים מהיפרדות של הרשתית מהקוטב האחורי, מאיזור עצב הראייה. לאטיס- שינויים בהיקף הרשתית, ממצא שכיח לבעלי קוצר ראייה בינוני/גבוה, אך יכול להופיע גם ללא קוצר ראייה. במקרים אלו, מומלץ להיות במעקב של ביקורות כל מס' חודשים על-מנת לשלול קרע של הרשתית. עלייך להיות ערה ל-3 סימפטומים: 1. נקודות שחורות פתאומיות מרובות. 2. מסך מלא/חלקי בשדה-הראייה. 3. הבזקי אור. במידה ומופיע אחד מן הסימפטומים, יש לפנות מיידית אל רופא העיניים.

בני בן ה- 10 סובל מכאבי ראש אשר באים והחולפים מזה כ - חצי שנה, לאחרונה לקחתי אותו לרופאת המשפחה שהפנתה אותי לבדיקת ראיה ואילו הממצעים ראיה 6/6 רשתית POSTERIOR POLE NORMAL עצבי ראיה NRR שמור C/D - 0.4 D /C- 0.3 בני נשלח לבדיקה ראיה, פרט לי בבקשה האם מדובר בממצא מדאיג?

אסתר שלום רב, הממצאים בבדיקה אינם מדאיגים.

23/08/2006 | 22:22 | מאת: אירית

בשנת 2000 בהמלצת רופא עיניים הופנתי למומחה לתרגילי עיניים. התרגילים עזרו אז אבל היום הבעיה חזרה ומציקה שוב - אני רואה מצויין לרחוק ורואה מצויין לקרוב - הבעיה המעברים מרחוק לקרוב והפוך. אני סובלת מכאבי ראש , רואה מטושטש כחצי דקה במעבר מקרוב לרחוק והפוך - למשל אני עובדת במחשב ולפתע אדם נכנס לחדר - אני מרימה את הראש והכל מטושטש. שאלתי - מה עושים ? למי פונים?

אירית שלום רב, על-מנת לתת תשובה מדוייקת הייתי שמח לדעת מה גילך: ככל שאנו מתבגרים ומתקרבים לשנות ה-40 בחיינו, יכולת גמישות העדשה פוחתת. הדבר גורם לקושי במעבר מרחוק לקרוב ומחושך לאור. הייתי ממליץ להיבדק אצל רופא עיניים.

27/08/2006 | 21:02 | מאת: אירית

תודה על תגובתך. אני בת 33.5. כפי שציינתי אני סובלת מהבעיה כבר שנים רבות. רק בשנת 2000, חברה שלי שהינה אופטמיטריסטית עלתה על הבעיה (עד אז היתה פעם עם ופעם בלי משקפים שלא עזרו בכלום). פניתי לרופא עיניים ומשם לתרגילי עיניים. התרגילים גוזלים זמן רב וכן מאוד מעייפים. אז נפתרה הבעיה ועכשיו חזרה והרבה יותר גרוע. שאלתי למי לפנות? אין פתרון מלבד תרגילי עיניים? תודה על עזרתך.

23/08/2006 | 19:24 | מאת: R

שלום לך, מבקשת לדעת האם גודל העין הינו קבוע מלידה, או שהגודל משתנה עם הגדילה?

שלום רב, גודל העין אינו קבוע- הוא גודל לאורך כל שנות הגדילה. גודל ממוצע של עין הינו: 22-24 מ"מ, כאשר כל מ"מ שמתווסף לעין מעבר לכך מהווה עלייה של 3 מס' במשקפיים (בערך). העין גדלה במיוחד בגיל ההתבגרות ועל-כן להרבה אנשים המס' אף הוא גדל באותה התקופה.

23/08/2006 | 16:59 | מאת: dana

Actually , I do think my face is swoloon also but my eyes are the main problom also I use the pill aldospiron 25 every day for more than 4 yers(it helped me with acne).

דנה שלום רב, ע"פ תיאורך הייתי ממליץ על תרופת סטרואידים בשם- PREDNIZON (פרד-פורטה).

23/08/2006 | 14:18 | מאת: מירית

שלום, ברצוני לשאול לאילו מהתופעות הנ"ל מתאימה יותר הסימפטומים הבאים: אני רואה גרגר שחור שזז יחד עם גלגול העין. אני יכולה לראות אותו בראי על החל הלבן של העין - מעים כתם כהה קטן. רופאת העיניים אמרה שמדובר בתופעה פנימית, כמו שיש נקודת חן על עור - אולם לא "קראה לילד בשמו" ואני קראתי על התופעות מאוחר יותר. אנא האר את עיניי בקשר לתופעה שנראית לך רלוונטית יותר - ממה הדבר יכול להיגרם? האם קיים טיפול? האם זה חולף? תודה! מירית המוטרדת.

מירית שלום רב, ע"פ תיאורך קרוב לודאי שמדובר בנבוס בלחמית, משמע- נקודת חן בלחמית. אך ניתן לאבחן זאת רק באמצעות בדיקה.

23/08/2006 | 09:14 | מאת: ערן

שלום רב, עקב נקודה זעירה תחת העפעף שנוצרה לאחרונה (מעל הריסים בחלק הפנימי הפונה לעין), קבלתי אנטיביוטיקה "תרוצידין" לטיפול (7 ימים). 3 ימים לאחר סוף הטיפול חזר המצב לקדמותו. הרופאה אמרה שאמשיך בטיפול מספר ימים נוספים אך לאחר סיום טיפול זה שוב חזר המקרה. האם אפשר להמשיך באנטיוביוטיקה לתקופה ארוכה? האם זה לא פוגע בעין? (אני כרגע שם סינטומצין 5%). מה יכולה להיות הסיבה לנקודה הנ"ל? תודה מראש, ערן

ערן שלום רב, קשה לי ע"פ תיאורך לאבחן את הבעייה, יש לי הרושם שמדובר בשעורה בשולי העפעף אשר מתמלאת ומתרוקנת בעקבות האנטיביוטיקה. לעתים אין מנוס מניקוז השעורה על מנת לסיים את התהליך. לגבי הטיפול התרופתי- אין בעיה להמשיך אותו כל עוד אתה נמצא במעקב ע"י רופא.

09/02/2009 | 09:48 | מאת: סיון

שלום רב, ברצוני לדעת מה יכולה להיות הסיבה לפצעים על העפעף, אני מקווה שמתארת את זה נכון, בחלקה התחתון של העין לא היכן שהריסים נמצאים. פצע אחד היה לפני שבוע שעבר ואחד עכשיו בעין השניה. האם יכול להיות קשור למחלה זיהומית במעיים שנמצאת בברור אצלי כרגע? אודה לתשןובתך בהקדם

22/08/2006 | 23:34 | מאת: dana

i also wanted to mention that this problom happen to me only when i'm in NY (as i moved to ny AND had to fly there before every two month) maybe it has to do with the water? thank's again

דנה שלום רב, ראי תשובה לשאלתך מטה

22/08/2006 | 17:27 | מאת: dana

Hello, I'm having this problom waking up in the morning AND my eyes are very swollen .I'ts only in the morning but look very bad .all my face look swollen AND my eyes look tierd.I'm in Ny right now AND will appriciate if you can recommend me for something to use here.I'ts realy effecting me badly cause I dont like the look of it.I do want to recomend that there is no infection involve just the puffines around the eyes AND the eyelids. My boyfriend is a doctor here so maybe you can respond to him in "medical terms" . Thank you very much, I would appriciate your respond as soon as posiable as I dont have a medical innsurance here.

דנה שלום רב, קרוב לודאי שמדובר בסוג של אלרגיה, ייתכן שזה קשור למעבר לחו"ל, בעקבות שינוי מקום או הרגלי אכילה. האם גם חלקים אחרים בגוף שלך נפוחים? כגון רגליים/ידיים? האם הפנים מגרדות? קיימים מס' גורמים נוספים שיכולים לגרום לנפיחות בעיניים, כגון: תפקוד כליות חלקי או לקוי, ספיגה לבבית ועוד... הפנים והעיניים הינם רקמה רכה ונוזלים נוטים להצטבר בהם בזמן שכיבה (במהלך הלילה) ואילו ביום שאנו עומדים, הנוזלים משנים מקום. לכן, באופן כללי, יש נטייה בלילה להתנפחות עפעפיים. במידה ומדובר בגרד או אלרגיה, הייתי מטפל בבעייה בעזרת תרופות אנטי-היסטמיניות, אולם ראשית הייתי מבצע מס' בדיקות סיסטמיות לתפקוד הכליות והלב וכמובן- בדיקת עיניים מקיפה.

21/08/2006 | 00:45 | מאת: תותי

לד"ר שמואל לוינגר הנכבד שלום רב! עברתי 2 ניתוחי קטראקט. בעין אחת אינני רואה שום דבר כאשר אני עוצמת את עיני השניה בזמן קריאה. לפני כחצי שנה בערך החלפתי עדשות במשקפיים אצל אופטומטריסט. לדבריו, הוא עשה את "המקסימום" וזה כל מה שיכול היה להוציא מהעין...שאלתי היא: האם עלי לעבור תיקון יגלייזר או להחליף שוב העדשה? האם לא צריך להיות מרחק של זמן מסויים עד להחלפת עדשה? ומהו הזמן? מודה מאד על תשובתך המהירה וכל טוב.

תותי שלום רב, יש לבדוק האם מדובר במספר במשקפיים, או בראייה לקוייה בעין. במידה וקיים מס' בעין, ההבדל של המספרים בין העיניים הוא שמפריע. יש אפשרות לבצע תיקון בלייזר לאחר ניתוח קטרקט. מדובר בטיפול רגיל, לאחר בדיקת התאמה מקיפה, וכך אנו מאזנים את הרפרקציה בין שתי העיניים, כדי שנוכל להתאים משקפיים ושלא יהיה הבדל של יותר מ-2 מס'. המוח שלנו לא מסתדר עם הבדל הגדול מ-2 מס'. כמו כן ישנה אפשרות להתאים עדשות מגע בכדי לאזן את העיניים. במקרים קיצוניים אנו מחליפים את העדשה התוך-עינית.

20/08/2006 | 19:25 | מאת: דפנה

אחד התנאים לזכאות לתעודת עיוור/לקוי ראיה הוא חדות ראייה מירבית של 3/60 מ'. חדות הראיה של אימי היא 6/45 בשתי העיניים. האם היא עונה לקריטריון זה וזכאית לתעודת עיוור? בתודה לתשובתכם

דפנה שלום רב, תעודת עיוור ניתנת רק במקרים שהראייה פחותה מ- 3/60, ז"א- ספירת אצבעות מ-3 מ' בלבד. אולם ישנם גורמים נוספים בהחלטה על תעודת עיוור כגון: שדה ראייה קטן מ-10 מעלות וכו'... אמך גבולית מבחינת תעודת עיוור. איכות הראייה והיכולות שלה, הן חלק מההחלטה.

שלום לך ד"ר שמואל לוינגר! אני בת 16 וחצי ובזמן האחרון שמתי לב שיש לי פזילה בעין שמאל..זה לא ממש בולט ונראה לעין אך כשמסתכלים על העיניים ממש שמים לב שיש פזילה.. חשוב לציין שמעולם לא הייתה לי פזילה וזה קרה רק בשנה האחרונה..לפעמים גם אני רואה בעין הזאת מטושטש אבל כשאני מגרדת את העין אז הטישטוש עובר .. אני לא יודעת אם זה קשור אבל לפני שנתיים בערך מישהו הכניס לי אגרוף בעין זה היה בטעות שיחקנו בבריכה.. ומאז העין נפוחה קצת וזה לא יורד הנפיחות הזאת זה בלוטה כזאת...כאילו העין יותר בולטת מעין ימין...כשמסתכלים עליי מרחוק אז הפזילה של העין ממש בולטת!ולפני כמה חודשים הייתי בבדיקת עיניים ולא אמרו לי כלום...אבל בכל זאת אני רואה שכן יש פזילה!עוד משהו שלא הזכרתי...יש לי רווח בים בעיניים זתומרת הם יותר רחוקות מהנורמלי...שאלתי פעם אם אפשר בניתוח להקריב אותם(אולי בגלל זה הפזילה?!) ואמרו לי שיש ניתוחים מהסוג הזה..זה נכון?האם מומלץ לעבור ניתוח כזה? ממה זה קרה הפזילה(יכול להיות בגלל מחשב,טלויזיה או משהו כזה?)?ואיך אפשר לסדר את זה? תענה לי בבקשה... אני ממש מוטרדת...

דנה שלום רב, לפי דעתי, בדיקת עיניים פשוטה יכולה לאבחן האם מדובר בפזילה והאם יש בלט בעין. קיימים פתרונות רבים לבעייתך. זה לא נראה לי דחוף במיוחד, אולם פנייה בהקדם לרופא עיניים יכולה להפחית את הלחץ. בו את נתונה ולהקל עלייך.

20/08/2006 | 08:57 | מאת: בתיה

אובחן אצלי בעין אחת MYOPIA אודה על תרגום מילה זו ומשמעותה. תודה.

בתיה שלום רב, מיופיה= מדובר בקוצר ראייה . משמע שבעין זו את רואה טוב לקרוב ופחות לרחוק.