טיפול שורש או סתימה?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

01/07/2008 | 22:20 | מאת: עינת

ד"ר שלום לאחרונה ביצעתי שתי סתימות בשיניים אמצעיות אבל לאחר כחודש התברר כי הרגישות בשיניים עדיין לא פחתה, לטענת רופא השיניים שלי זהו מצב די שכיח ואין כאן רשלנות מצידו מכיוון שהוא "ניסה להציל את השן" ולא לגשת ישר לטיפול שורש. מה דעתך על מצב זה וכיצד היית נוהג במצב דומה? יש לציין שהרגישות הינה לקור, חום ומאכלים קשים.

06/07/2008 | 23:57 | מאת:

שלום עינת. קורה מדי פעם שרופא שיניים עומד בפני השאלה הזאת: האם להתחיל טיפול שורש או לנסות ובכל זאת לבצע טיפול שמרני ללא טיפול שורש. שתי הגישות מוצדקות ומקובלות. אם נבצע טיפול שורש לא נידע האם היה ניתן לא לבצע. לעומת זאת אם לא נעשה וננסה "להציל " את השן נהיה חשופים לטענות מסוג שאת מעלה. לדעתי הרופא שלך נהג בדרך נכונה (יש רופאים שיחלקו עלי) ועליך לכבד את החלטו כי הרי היא לטובתך.