לייזר והשתלה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

18/08/2007 | 18:50 | מאת: אורי

למה משמש הלייזר בזמן ניתוח ההשתלה? א. האם רק בעת ה"טיפול" בחניכיים? או ב. האם גם לצורך הקידוח בעצם לפני החדרת השתל? אם ב'... האם אין סכנה לחימום יתר של העצם? תודה

22/08/2007 | 07:18 | מאת:

שלום אורי. לייזר יכול להחליף גם את המקדח וגם את הסכין וזה גם מה שהוא עושה בידיים מיומנות של הרופא. עדיין אין אפשרות להכין מקום מדויק בעצם עבור שתל אבל בהחלט ניתן לבצע חלק משלבי הכנת המקום בעצם באמצעות קרן לייזר. סכנת חימום עצם קיימת גם בפעולה המכנית של קידוח ע"י מקדח וגם בפעולה עם לייזר. שימוש במים מפחית עד למינימום את הסכנה הזאת. יש מחקרים המעידים על ריפוי טוב יותר של העצם אחרי לזירה מאשר אחרי קידוח

29/08/2007 | 16:37 | מאת: קרן אור

המקום והתפקיד של לייזר בהשתלות מסוכם בקישור הבא : http://www.motichoor.com/images/Tantra%20-%20Zero%201.jpg