חשש מטיפול שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

27/07/2007 | 23:41 | מאת: אורן

דוקטור שלום, אני חייל בשירות חובה ומתגורר באזור המרכז. קיימת אצלי חסימה באף המאפשרת לי לנשום רק מהפה. בעת טיפול ניקוי אבן שן (רגיל, ללא לייזר) התקשתי בנשימה עקב הצורך "לבלוע" את המים והרוק שנגרמים בטיפול - וכתוצאה מכך הפסקת הטיפול בכל מספר דקות (ופציעות בחניכיים) האם טיפול בלייזר מקטין את תופעות אלו? מעבר לכך - מהם עלויות הטיפול בלייזר? האם הם יקרות יותר מטיפול רגיל? פרסמת כתבה שבה כתבת שיש רק 3 רופאים המחזיקים ציוד חדיש בתחום רפואת הלייזר - מי אלו ואיך ניתן לאתרם? היכן ניתן לבצע בדיקה של רופא שיניים מומחה בלייזר ולקבל הצעת מחיר? באמריקן לייזר מוצע טיפול כולל ביום אחד לכלל בעיות השיניים (שלא חסרות לי) תחת הרדמה כללית. האם טיפול זה מומלץ? אודה על תשובתך אורן

28/07/2007 | 11:49 | מאת:

כן, חסימה באף וחוסר יכולת לנשום דרכו אכן מהווה בעיה בטיפול שיניים. גם טיפול לייזר מלווה במים. עלויות הטיפול בלייזר לא גבוהות יותר ולפעמים אף זולות יותר מאשר ללא לייזר (לדוגמא: אם מצליחים למנוע טיפול שורש ולכן גם הטיפול היקר הבא בעקבות כך). לא ניתן לפרסם שמות וכתובות של רופאים במדור זה. הרדמה כללית היא פתרון טוב לאלה שלא מצליחים לבצע טיפול שיניים בכל דרך אחרת .