ציפוי / הלבנה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

13/02/2007 | 10:31 | מאת: שי

ד"ר שלום, אודות ציפוי ברצוני לשאול האם יש פורום (קבוצה) מסויים של רופאים המתמחים בנושא זה? האם הוא ציפוי קבוע או צריך לחדשו אחת לכמה שנים? הסיבה שאני שוקל את הכיוון הוא עקב רצון ליישור מושלם של השיניים (שכמובן לא רחוקים מכך במציאות) והלבנה משום שיש לי כתמים לבנים בהירים על השיניים. אודה להתייחסותך. שי

14/02/2007 | 18:49 | מאת:

שלום שי. הלבנה (הבהרה) היא שינוי בצבע בדרך כימית (חומרי הלבנה) או מכאנית (שחיקה) . עדיף כמובן דרך כימית שהיא לא פוגעת בשן. ציפוי (ע"י חרסינה בד"כ) זה תוספת לשן , עם או בלי הכנה של השן עצמה לקבלת התוספת (כל מקרה לגופו). אורך חיים של ציפוי הוא כ 10 שנים בממוצע. הטיפול עצמו לא מסובך אך דורש מיומנות,ודיוק מירביים.כמו כל טיפולי האסטטיקה גם טיפול זה הוא יקר יחסית. בהצלחה