שן בינה כלואה חלקית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

26/12/2006 | 18:35 | מאת: מיכל

יש לי שן בינה למטה מימין שלא מצליחה לבקוע עד הסוף כי נאמר לי ש"אין לה מספיק מקום". כל כמה חודשים יש לי כאבים עזים ממנה, ובצילום רואים כיס גדול של דלקת שנוצרה במקום. הבהירו לי שהאופציה שלי היא עקירה, כי השן בוקעת בזוית "לא נחמדה". מכיוון שהשן ממש כמעט בחוץ, והבשר כולא אותה, רציתי לשאול האם יש אפשרות להסיר את מעט הבשר שכולא את השן בצד אחד וע"י כך לשחרר את השן ולסלק את סיבת הדלקת?

28/12/2006 | 22:02 | מאת:

מיכל שלום. את מתארת בעיה מוכרת ונפוצה. עקרונית ניתן להסיר את הרקמה סביב שן בינה. זה אחד הטיפולים שעדיף לבצע בעזרת לייזר אך כמובן שיש צורך לבדוק קלינית האם במקרה שלך הטיפול מתאים ויפתור את הבעיה.