הגבהה עם חומר קומפוזיט או עם תוסף קרמי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

14/01/2012 | 14:25 | מאת: עמית

שיני הקדמיות שחוקות,אך ללא כאבים או רגישיות, לפני 3 שנים,רופא הגביה לי את השיניים הקדמיות תחתונות(ללא ביצוע השחזה או הכנה) ב1-2מ"מ עם חומר קומפוזיט וזה מחזיק מעמד יפה. כיום מתוכנן לבצע הרמה כנ"ל לשיניים הקדמיות עליונות, בניגוד להגבהה הקודמת ,הפעם הרופא מאוד מסוייג ןאןמר שבשיניים עליונות זה אחרת?יש סיכוי גדול שזה יפול. האם שימוש בחומר קרמי(הכנה אצל טכנאי)יגביר את החוזק של החיבור ןיאפשר ביטחון גדול יותר בטיב החיבור??

17/01/2012 | 18:39 | מאת:

נכון ששיניים עליונות שונות מתחתונות אבל הציפוי הקראמי שמכינים במעבדה גם יכול להשבר. לדעתי כדאי להתחיל עם קומפוזיט עבה שעוטף את להב השן. יהיה קצת לו נוח בצד הלשון אך יהיה יותר חזק