המשך לייזר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

18/10/2011 | 23:20 | מאת: טאיה

תודה רבה על תשובותיך! 1)הלייזר מאדה את הריקמה העששתית. האם הקירור ע''י המים לא מפריע לתהליך? 2) קראתי שהחיסרון של לייזר הוא שגם המטופל וגם הרופא צריכים להרכיב משקפי הגנה כהות וזה פוגע באיכות הראיה של המקום המטופל וכך עלול לפגוע באיכות הטיפול.האם כל לייזר מחייב הרכבת משקפיים לרופא?או שישנם היום סוגי לייזרים שלא פוגעים בראייתו של הרופא והוא יכול לטפל בלי משקפי הגנה? 3)האם ניתן לשנות את העובי של קרן לייזר (שהלייזר יקדח איזור גדול יותר או להיפך שהקרן תהיה מרוכזת,כדי שזה יתאים לחור קטן) כמו שהרופא משנה במקדחה אם הוא צריך לקדוח בחור עששתי קטן או גדול? והאם ניתן לשנות מהירויות או עוצמה?

20/10/2011 | 07:30 | מאת:

1. המים הכרחיים לתהליך. 2. הקמצנים והסופר שמרנים שבין רופאי השיניים ימציאו סיפורים ללא סוף אך לא נולד עדיין רופא שיניים שיעצור את התקדמות המקצוע. הסיפור על ראיה נחותה מצוץ מן האצבע. 3. השליטה על קרן לייזר הינה אלקטרונית ולא ידנית או רגלית כמו במקדח. ניתן לשנות קוטר קרן. אנרגיה, מספר פולסים בשניה, משך כל פולס, כמות מים וכמות אויר ואפילו לחמם את המים . קוטר קרן מ200 מיקרון עד 1300 מקרון.