לייזר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

16/10/2011 | 14:53 | מאת: טאיה

שלום.אודה אם תוכלו לענות בבקשה לשאלותי.אני אף פעם לא טופלתי בלייזר וקראתי שבטיפול הוא יכול לשמר יותר רקמות בריאות. א)איך עובד הלייזר? הוא קודח את הרקמות הנגועות בעששת כמו מקדחה או שהוא מאדה את הרקמות העששתיות?או שיש שני סוגי לייזרים אחד שקודח וסוג שני מאדה? פשוט במקום אחד קראתי שלייזר קודח ובמקום שני שהוא מאדה. ב)מה החיסרונות שיש לטיפול בעששת בלייזר? ג) למה לא ממליצים לאנשים שיש להם גידולים או סרטן לעבור טיפולי שיניים בלייזר?יש הגבלה כזאת שמפרסמים.זה יכול להמריץ את המחלה? ד)מהי כמות הקרינה בטיפול שן בודדת בלייזר בהשוואה לצילום רנטגן של השיניים.זה יותר מצילום שיניים או פחות? ה) קראתי שלפני זמן מה הלייזר חיממם מאוד את השן וכעת פתרו את זה עם קירור. בכל לייזר הקירור מתבצע ע''י המים? או שיש לייזרים עם קירור אחר? בכבוד רב.

18/10/2011 | 05:44 | מאת:

קרן לייזר מאדה . נקודה. שימוש במילה קידוח נובע מהרגל . שני סוגי לייזר בלבד עושים עבודה בשן: er:yag שהוא הלייזר העדיף והסוג הנוסף er:ysgg שתכונותיו הטכנולוגיות והקליניות נמוכות בהרבה אין חסרונות בטיפול לייזר למיטב ידיעתי אין קשר בין גידול סרטני לבין טיפול שיניים באמצעות לייזר לייזר אינו פולט קרינה. אין קרינה. קרן לייזר מורכבת מאותם החלקיקים שמהם מורכבת כל קרן אור אחרת. לייזר מייצר אור ולא קרינה. אין כל קשר בין לייזר לרנטגן בעבר הרחוק היו ניסוים רבים ע"י סוגי לייזר שונים. er:yag לייזר באורך גל 2940 ננומטר בתוספת מים מחמם פחות בהרבה מאשר המקדחה