הלבנת שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

09/10/2011 | 11:09 | מאת: יעל

שלום רב אני מעוניינת לעשות הלבנת שיניים ויש כל כך הרבה שיטות שאני לא יודעת מה מומלץ אשמח אם תמליצו על השיטוה העדיפה. רופא השניים שלי ממכבי אמר שהוא לא יכול לעשות לי הלבנה שעושים אצלהם במרפאה כי השיניים שלי מוכתמות מידי וההלבנה שהם עושים לא תועיל לי... אני קראתי על 2 שיטות 1. ציפויי חרסינה 2. לייזר איזה שיטה עדיפה? מה אחוזי ההצלחה של השיטות? והאם יש עוד שיטות שאתם מכירים וממליצים לי? תודה

09/10/2011 | 18:30 | מאת:

הלבנת שיניים או יותר נכון הבהרת שיניים הינו תהליך בו באמעצות חומר ושמו מי חמצן (זה החומר היחיד ואין אחר) מבהירים צבע של השן הטבעית. הבדלי שיטות הן רק בתהליך שבו מי חמצן באים במגע עם השן ופועלים עליה וגם בריכוז החומר הפעיל (מי חמצן). ככל שריכוז גבוה יותר יש לבצע את התהליך בהשגחת רופא שיניים ז"א במרפאה. אם רוצים לבצע את התהליך לא במרפאה, בית , עבודה וכו' אז משתמשים בריכוז מי חמצן נמוך מזה שבמרפאה. ברור שככל שהריכוז יורד כך יורדת גם היעילות המיידית ונדרש יותר זמן ע"מ לראות תוצאות. לייזר או מקור אור אחר מאיץ את פעילות החומר המבהיר (המלבין) ציפוי חרסינה כשמו כן הוא - ציפוי. חלק שנדבק על השיניים המטופלת. חסרון - ברוב המקרים יש להסיר שכבת שן חיצונית דקה. היתרון - יפה ביותר וגם ניתן לבצע שינוי צורה ולא רק צבע