שורש שן סדוקה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

21/09/2011 | 00:20 | מאת: קרן

שלום רב.לפני כ6 שנים עברתי בשן הקידמית שחזור טיפול שורש עם מיקרוסקופ.והחליפו לי את הכתר.לפני כחודש וחצי הרגשתי כאבים ומן גוש בחניכיים מעל הכתר.קיבלתי אנטיביוטיקה והכאב עבר.אך נותרה נפיחות שהפרישה מוגלה .היום הלכתי לרופא מומחה לטיפולי שורש ונאמר לי שאאלץ לעשות ניתוח ושיש לי סדק בשורש השן.מכיוון שזאת שן קידמית אני פשוט מבוהלת מהמחשב שיעקרו אותה.אציין שאני חרדה ולא ממש מצליחה לתת לרופא לטפל בי.האם טיפול בלייזר יכול לעזור בבעיה שלי? אני פשוט מבוהלת מכל הסיפור.אשמח לתשובתך במהרה.תודה .קרן

22/09/2011 | 06:23 | מאת:

אם אכן יש סדק בשורש יש 2 אפשרויות טיפול בלבד: 1. עקירה 2. טיפול להלחמת הסדק באמצעות לייזר er:yag . לא כל סדק ניתן לטיפול בלייזר. צריך לראות צילום רנטגן קודם כל. ברור גם שזה לא טיפול לכל החיים.