בעיית חניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

16/08/2011 | 10:47 | מאת: שלי

בת 45 עם בעיות חניכיים תמידיים, נפיחות ואדמומיות וכמובן רגישות ובעת ציחצוח יש דימום. רופא השיניים אמר שיש לי בעיית חניכיים כמו לילדים קטנים. (יש מינוח רפואי שאני לא זוכרת) כיצד ניתן לטפל ?

17/08/2011 | 07:54 | מאת:

כל בעיות החניכיים הן תוצאה משולבת של גנטיקה וחיידקים. גנטיקה בשלב זה לא ניתן לשנות. מצב החיידקים כן. מחלת חניכיים הינה מחלה כרונית ולכן טיפול חניכיים הוא חתונה עם הרופא. זה טיפול מתמשך וקפדני שמשלב טיפול ביתי עם טיפול מקצועי. אין לזה תחליף אין קיצורי דרך. טיפול בחיידקים צריך להיות משולב: ססטמי (תרופות) ומקומי (חיסול חיידקים במקום המצאותם). ע"מ להמליץ על תרופה צריך לבדוק אותך קלינית. בקטע השני אין יותר טוב מטיפולים באמצעות לייזר בהצלחה