שן סדוקה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

02/08/2011 | 09:19 | מאת: ענת

שלום, שן מס' 47 בחך תחתון צד ימין עברה טיפול שורש + מבנה + כתר לפני 6 שנים. בצילום סטטוס לא נראתה השן סדוקה ולא נראתה דלקת אך בשל כאבים חזקים התחלתי אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום למשך שבוע. יש רגישות למגע וכן כאב שהגיע עד לאוזן עם הרגשת דופק. הרופא הכניס מעין מחט כ-7 מ"מ עומק ואמר שיש קצת תזוזה של השן וכנראה היא נסדקה. 1. האם טיפול בלייזר יעיל כדי להציל את השן מעקירה? 2. האם היית ממליץ לנסות אנדודנט כדי לטפל בבעיה? 3. אני מאיזור חיפה האם יש רופא שאתה ממליץ ושאפשר לסמוך עליו בנוגע להשתלה ולייזר? 4. האם כל רופא יכול לעשות השתלה או שזה מחייב איש מקצוע מיוחד לנושא? 5. האם אפשר לחכות עם עקירה או שזה עלול לפגוע גם בעצם עד כדי ספיגתה ואז תהיה בעיה בטיפול ההשתלה? 5. איפה מרפאתך ממומקמת? אשמח לשמוע את דעתך.....

09/08/2011 | 20:07 | מאת:

במקרה של סדק בשן יש שתי פתרונות בלבד: 1. עקירה 2. ניסיון ואני מדגיש ניסיון לבצע הלחמת הסדק באמצעות לייזר. אנדודונט לא יכול לעזור במקרה של סדק. לא מתפקידי להמליץ כי אני בטוח שיש מאות רבות של רופאים שיעשו את העבודה מצוין (השתלה לא לייזר). כל רופא שיניים יכול לבצע השתלת שתל. אין צורך במומחים. אם אכן יש סדק והוא נרחב אז כדאי להזדרז. סביב סדק נוצרת דלקת אשר סופגת עצם מסביב. התהליך הינו איטי ברמה של חודשים מרפאתי בקרית אונו