הלבנת שיניים בלייזר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

27/07/2011 | 16:29 | מאת: אריק

ד"ר ליטבק שלום רב, יש לי נסיגת חניכיים. אני מקפיד להיות מטופל אצל שיננית פעם בחצי שנה. היא סיפרה לי שבעלה למד רפואת שיניים בארהב,שם הוא התמחה בלייזר לרפואת שיניים. הבנתי ממנה שניתן לעשות טיפולים וניקוי חניכיים באמצעות לייזר. האם היית ממליץ לי לעבור טיפול כזה?והם יש יתרון מהטיפול והניקוי הקונבנציונאלי? אם כן, איזה סוג לייזר כדיוהאם הינך מבצע טיפולים כאלו?

29/07/2011 | 17:41 | מאת:

29/07/2011 | 17:48 | מאת:

ניתן לבצע באמצעות לייז כמעט כל טיפול ברפואת שיניים ואת זה אני עושה מאז שנת 2000 כל טיפול שיניים באמצעות לייזר עדיף על טיפול שיניים באמצעות מקדחה או כל כלי מכאני אחר לא שמעתי על התמחות בלייזר לרפואת שיניים אבל בהחלט יש מוסדות בארה"ב ובאירופה התומכים ומאפשרים לימוד של נושא ויישום לייזר ברפואת שיניים וגם את זה עשיתי לפני כ6 שנים סוג הלייזר אשר יכול לתת מירב הפתרונות הינו ER:YAG באורך גל 2940 נ"מ של חברת Fotona בין היתרונות "הציבוריים" הבולט ביותר הינו הסרת הצורך בזריקת אלחוש להרדמה מקומית ברוב הטיפולים ורמה רגישות (כאב) מינימלית ובד"כ בכלל לא.