בטיחות הטיפול בלייזר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

02/12/2010 | 14:51 | מאת: נאור

שלום ד"ר ליטבק. רציתי לדעת מה רמת הבטיחות בטיפול שיניים בלייזר?והאם יש מחקר ע"י ועדה מוסמכת שתומך בתשובתך? עוד דבר,מראה החניכיים שלי מתחת לשן שהייתה דלקתית השתנה,ניהיה מעין גלים לבנים בחניכיים(שעכשיו זה כבר די הפך לצבע אחיד) ומתחת לשן עצמה יש אודם חזק. האם אתה יכול לומר לי מה המצב הנ"ל והאם הוא ניתן לטיפול ע"י לייזר.

02/12/2010 | 19:30 | מאת:

בטיחות קרן לייזר גבוהה בהרבה מבטחות של מקדח המסתובב במהירות 300000 סיבובים לדקה. מקדח עוצר כ 2 שניות לאחר שרופא מפסיק את פעולתו. קרן לייזר נעלמת באותו חלקיק שניה שרגל של רופא יורדת מהדוושה. אני עובד עם לייזר כבר מעל 10 שנים וי בעולם רופאי שיניים עם גדול משלי. יש להבין שקרן לייזר היא לא קרינה היא זרם של פוטונים - אותם חלקיקים שמרכיבים כל אור אחר. אביזר בטיחות יחיד שצריך הם משקפי מגן. יש בעולם מאות מחקרים קליניים המוכיחים את הבטיחות של עבודה עם לייזר בשיניים וכך גם ניסיונם האישי של אלפי רופאי שיניים בעולם