הלבנה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

08/12/2009 | 16:42 | מאת: ZeroTime

בת 28, לא מעשנת, לא שותה קפה, שותה הרבה תה. לאחרונה השיניים החלו להצהיב, לא משהו משמעותי, אך רואים הבדל בגוון, כמו כן, על השיניים בלסת התחתונה הופיעו מעט כתמים, שיננית לא שינתה את המצב. 1. מדוע שיטת ההלבנה הבייתית DIY אינה מומלצת ? בפארמים מוכרים את אותו חומר פעיל, אך הריכוז נמוך יותר, אבל בניגוד להלבנה מהירה/מיידית אצל רופא השיניים, שמשתמש בחמר בעל ריכוז גבוה, שחודר לדנטין מהר יותר, שימשו בחומר בעל ריכוז נמוך יתר למשל מספר שעות בלילה, אמור להשיג את אותו אפקט, לא ? 2. האם בפועל נהוג לבדוק (ע"י רופא השיניים) את מבנה השן, לפני ביצוע ההלבנה ? (לדוגמא, שן בעלת נקבוביות רבות, תהיה מועמדת טובה יותר להלבנה מיידית אצל הרובה) 3. פרט להלבנה כימית (על בסיס מי חמצן) כמתואר מעלה, ולהלבנה בלייזר, האם יש שיטות/תתי שיטות נוספות להלבנה ? 4. מה סדר גודל המחיר של כל שיטה ? והאם יש שיטה עדיפה יותר ? 5. מדוע יש צורך להחליף סתימות וכתרים לאחר ביצוע ההלבנה ? 6. בהנחה והתה הוא הגורם לבעיה, ובהנחה ולא אפסיק לשתות תה, האם סביר להניח שההצהבה תחזור ? האם יש טעם בכלל לבצע את ההלבנה ? תודה !

27/12/2009 | 21:51 | מאת:

החומר הפעיל בהבהרת שיניים הינו מי חמצן. ברור שריכוז שונה הינו בעל השפעה שונה ולא משנה אם זה diy או dibd . ברור שלא ניתן למכור בחנות את החומר באותא יעילות שרופא שיניים יכול להשתמש בו. חומר משפיע רק על אמאיל ולא על דנטין. רופא שיניים מסוגל להעריך את היעילות היחסית של תהליך ההבהרה וכ"כ האם יש צורך בהכנה מסוימת לפני ההבהרה וטיפול אחריה. מחיר נקבע ע"י רופא שיניים. החלפת סתימות וכתרים הינה בהתאם לצבע החדש הקיים בעקבות ההלבנה. הבהרת שיניים הינה טיפול אסתטי קוסםטי ולכן ההחלטה הינה בידי המטופל בלבד