בקיצור... אי אפשר לעשות הרבה עם הלייזר הזה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

08/03/2009 | 23:12 | מאת: מנחם

דר נכבד. אני קורא את השאלות והתשובות ומתרשם שיש הרבה רעש ומעט תוכן. עם הלייזר אי אפשר להשתיל .אי אפשר להשחיז,אי אפשר להוציא סתימה ישנה וגם להלבין איננו יותר יעיל מהשיטות החלופיות. טוב קצת לחטא ,קצת ל"רפא" ובעיקר לנפח את המחיר לפציינט התם.

12/03/2009 | 07:13 | מאת:

מנחם הנכבד.רפואה בכלל ורפואת שיניים בפרט נועדו לרפא (ולא להשחיז). ה"קצת לחטא" כמו שאתה קורה לזה, הרבה פעמים עושה את ההבדל בין כישלון להצלחה, במיוחד בטיפול שורש שבו עיקר העבודה היא לחטא את תעלת השורש. לייזר עושה את זה בצורה הטובה ביותר וללא כל תופעות לוואי העלולות לקרות כאשר משתמשים בחומרי חיטוי (דמוי אקונומיקה למשל). הפציאנט התם מעדיף טיפול שיניים ללא הרדמה (זריקה) בכ 80% מהמקרים, בזמן קצר בהרבה. לבצע שיחזור (סתימה ) במקום טיפול שורש ומבנה וכתר יחסוך למטופל עד פי 8. האם לזה אתה קורה "לנפח " את המחיר. אין מספיק מקום כאן ע"מ למנות את היתרונות העדירים של הלייזר ברפואת שיניים שהודות להם כל יום נמכר לייזר דנטאלי אחד לפחות בארה"ב. אני מניח שחלק נכבד מהשואלים הם רופאי שיניים השואלים שאלות ע"מ להוכיח לעצמם ולמטופלים שלהם את ה"בלוף" של הלייזר. הם עושים שירות רע למטופלים וכם לעצמם. עוד לא נולד האדם שיכול לעצור קדמה.