תזונה/אימון בזמן ההריון

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

07/01/2007 | 13:38 | מאת: ליזה

שלום רב, נמהל פורום כושר ייעץ לי לפנות לתזונאי: הנני בחודש ה-2 להריון, אני מתאמנת בקביעות כבר שנים רבות אימוני ספינינג וכמו כן הליכה/ריצה בחדר כושר בדופק ממוצע של כ-160 . כחודש לפני התחלת ההריון התחלתי דיאטה במטרה להוריד כ-5 ק"ג. זהו עודף המשקל שלי ואיתו אני נאבקת כל חיי (מעלה ומורידה אותם כל מספר שנים). חשוב לי לציין שנסיון רב לימד אותי שפיזית ונפשית ,בשביל להוריד משקל אצלי , נחוצה פעילות אירובית כמעט יומיומית. לצורך המחשה - בשבוע שבו איני מתאמנת וצורכת תפריט הרזייה מאוזן של כ-1200 קלוריות מחולקות ל-6 ארוחות נראית ירידה של כ-200 גרם לעומת בשבוע בו אני מתאמנת בין 3 ל4 אימונים - בו עשויה להיות ירידה בין 500 ל-700 גרם. ההמלצה לנשים בהריון היא לא לעלות מעל דופק של 150 שזהו דופק די נמוך למתאמן ותיק ולדעתי לא ממש ניתן לשרוף קלוריות לרדת במשקל עם דופק כזה שאלתי היא - האם משמעות הדבר היא שלא אוכל להמשיך תכנית בה התחלתי ולכן אאלץ "לגרור" את עודף המשקל עד סוף ההריון (פלוס כל אותו משקל שיתווסף), דבר שכלל לא קוסם לי. האם אוכל לגרום לאיזושהי שריפת קלוריות גם בדופק של 150 ? באופן כללי , אשמח לדעת מה מומלץ במצב כזה? תודה ליזה

09/01/2007 | 19:12 | מאת: ד"ר עדי סאקר

ליזה שלום, את יכולה להמשיך בפעילות הגופנית האירובית השיגרתית,אך לא לעבור את דופק 150, ובאותה עת להמשיך לשרוף קלוריות