קליפות תפוז

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

31/12/2006 | 12:16 | מאת: אסנת

שלום רב יש לי שאלה קצת מצחיקה אבל בהחלט מענינת יש לי חבר לעבודה שאוכל קליפות תפוז טריות, הכוונה שלאחר שהוא מקלף את התפוז הוא פשוט אוכל את כל הקליפה (כולל הכתום, שיהיה ברור). כמו כן הוא אוכל גם קליפות לימון ואוכל את הלימון בבוקר על קיבה ריקה האם זה בריא ? האם זה טוב לאכול כל כך הרבה קליפות? כמעט במשך כל היום הוא נוגס כל פעם קצת. מה זה ? ממה זה יכול לנבוע הנישנוש המוזר הזה אנו במשרד טוענות כי הוא נוהג לא נכון. וגם הוא ישמח לדעת האם הוא נוהג נכון. תודה

02/01/2007 | 18:10 | מאת: ד"ר עדי סאקר

אסנת שלום, כל הכבוד על הדאגה לחברכם לעבודה. צריך להזכיר לו שהתפוז והלימון הם פירות הגדלים בסביבה טבעית לכל המשתמע מכך. אמנם יש ערך תזונתי לקליפת התפוז ואפילו מכינים ממנה ריבות וחטיפים מתוקים, אך אל נשכח שהקליפה היא המעטפת של הפרי המגנה עליו מפני אוייבים כגון לכלוך,ג'וקים,חרקים,חיות למיניהן ובעקבות כך גם המון ריסוס. גם הכמויות קליפות שהוא אוכל ביום לא הגיוניות ויש צורך להפחית או לחדול מכך בכלל.