השמנה דרמטית- הצילו

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

19/12/2006 | 10:49 | מאת: הילקה

שלום דר' עדי, אני מעוניינת לשמוע את תגובתך על הבעיה שלי ואולי גם עצה. אני בת 35. לפני שנה עברתי השתלת מח עצם בעקבות הישנות של הודג'קין (מחלה ראשונה בשנת 2000). לשמחתי הרבה עברתי את ההשתלה בקלות יחסית, ללא סיבוכים ומאז אני הולכת ומתרחקת מהחויה הרפואית הקשה וממשיכה בחיי. יחד עם זאת - החל מחודש אפריל - התחלתי להשמין באופן קיצוני. משקלי אז היה 62 ק"ג (גובהי 170 ס"מ) והיום - 83 ק"ג. מחודש אוגוסט אני מקפידה על דיאטה ומשטר תזונה מוקפד. לא נוגעת בסוכרים וקמח ואוכלת מעט, בריא וטרי. התיסכול שלי הולך וגדל, למרות הפורפורציות, כי מעולם לא הייתי שמנה ותמיד היה לי גוף נפלא ויפה ללא שום התעסקויות כמו דיאטות והיום נהפכתי לאישה שמנה, ממורמרת ועצובה על אובדן הגוף היפה שהיה לי. אציין גם שהצלחתי להגמל מעישון כבד וכבר שנה אינני מעשנת וכן שלא הייתי בהריון אף פעם. האם יש לך עצה עבורי????

29/12/2006 | 16:02 | מאת: ד"ר עדי סאקר

הילקה שלום, על מנת לאבחן את בעייתך הייתי ממליץ לבצע שתי בדיקות: 1. בדיקה הורמונלית שתשקף את מצב בלוטת התריס, מתאפשר בקופות החולים, 2. בדיקה לאבחנת חיידק הקנדידה- באופן פרטי