תינוק שלא עולה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

13/09/2006 | 09:55 | מאת: אלון

שלום רב, אנו זוג הורים לתינוק בן עשרה וחצי חודשים ובזמן האחרון אנו ממש מודאגים לגבי בעיית המשקל והגובה שלו. בננו נולד בשבוע 40 להריון במשקל 2957. ההריון והלידה היו תקינים. בננו עלה בקצב ממוצע של כ-150 גרם לשבוע במשך חצי השנה הראשונה עד שהגיע למשקל של 8 ק"ג. בזמן זה הוא ניזון מהנקה בלבד. בהמשך הוא התחיל לאכול מזונות מוצקים כמו דייסות מטרנה, פירות ומרק. מאותו זמן ועד היום (כמעט 5 חודשים) בננו כמעט לא עלה כלל במשקל. היום הוא שוקל 8200. גם אורכו עלה מעט מאוד. הוא ירד מהעקומה ה-60% שהיה בה לעקומה 5%-10% גם במשקל וגם בגובה. היקף הראש תקין. העקומה שמשווה גובה למשקל מראה התאמה בין שני המדדים אך שניהם כמובן נמוכים. הירידה זוהתה כבר מההתחלה אך רק לאחר 3 חודשים מאז הירידה הוחלט ע"י טיפת חלב ורופא הילדים שצריך לפעול בעניין. עשינו לו בדיקות דם - ספירה, בלוטת התריס וציליאק. הכל היה תקין פרט לחוסר בהמוגלובין שבעקבותיו התבקשנו להגדיל לו את טיפות הברזל ליום מ-6 ל-8. בנוסף הוספנו לו דיסה סמיכה נוספת כל יום (בנוסף לשתים שהוא אוכל ביום), שינינו את סוג הבשר במרק מכנפיים לבשר הודו אדום, ונתנו לו מעדני חלב כמו גמדים ודניאלה. אתמול, חודשיים לאחר השינוי בתפריט לא חל שינוי במאומה. ראינו שגם האורך עלה בחודשיים שלמים בסנטימטר אחד בלבד - מ-68 בחודש שעבר ל-69 אתמול. לאחות טיפת חלב ולרופאי הילדים אין חדש במה שהם מציעים לנו. בכל פעם הם הולכים על כיוון של תפריט ואכילה. האם זה קשור רק לאכילה? איזו עוד כיוונים אנחנו יכולים לחקור? אנחנו מאוד מודאגים מהעניין. בתודה מראש, הורים דואגים

13/09/2006 | 18:14 | מאת:

אני ממליץ לעשות בדיקה הורמונלית כולל את בלוטת יותרת המוח המייצרת את הורמון הגדילה. בנוסף, להוסיף חלבונים לתזונה ממוצרי חלב ובשר. כבד מומלץ מאוד בהצלחה