מרגרינה או חמאה

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

24/07/2006 | 17:40 | מאת: שולמית

שלום רב אימי בת 66. מאובחנת כגבולית בכולסטרול ומשתדלת לאכול בהתאם. לאחרונה שמעתי שעדיף לה לצרוך חמאה על פני מרגרינה (וכמובן לא בהפרזה ) . האם תוכל להתיחס לכך ? תודה מראש שולמית

30/07/2006 | 09:20 | מאת:

עדיף תמיד לצרוך חמאה על פני מרגרינה. מרגרינה מכילה שומן טרנס המזיק לבריאות, ואילו חמאה אינה מכילה שומן טרנס, למרות שמכילה שומן רווי. אך שומן רווי עדיף על שומן טרנס. בחמאה יש יתרון נוסף, היא מכילה חומצה בוטירית המסייעת למעי בתפקוד יעיל. הכי מומלץ זה שמן זית מכבישה קרה. אפשר לשים בצנצנת ולהכניס למקרר נוצר מרקם רך ומעולה למריחה בהצלחה

12/11/2006 | 14:40 | מאת: אבי

אני טוחן גרעיני פישתן פעם בשבועים האים אומגה 3 מתאדה ובאזו כמות אן לי אפשרות לטחון כל יום

30/07/2006 | 09:29 | מאת:

עדיף תמיד לצרוך חמאה על פני מרגרינה. מרגרינה מכילה שומן טרנס המזיק לבריאות, ואילו חמאה אינה מכילה שומן טרנס, למרות שמכילה שומן רווי. אך שומן רווי עדיף על שומן טרנס. בחמאה יש יתרון נוסף, היא מכילה חומצה בוטירית המסייעת למעי בתפקוד יעיל. הכי מומלץ זה שמן זית מכבישה קרה. אפשר לשים בצנצנת ולהכניס למקרר נוצר מרקם רך ומעולה למריחה בהצלחה