אנזימי עיכול

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

22/07/2006 | 23:48 | מאת: דנה

שלום רציתי לדעת אודות הפעולה של תוספי אנזימי עיכול (התוספים שניתן לקנות לעזרה בפירוק של שומנים חלבונים ופחמימות שאמור לעזור בבעיות עיכול - מכילים ליפאז לקטאז עמילאז וכ"ו) מה המשמעות של לקחת תוספים אלו ? איך הם פועלים בגוף? האם זה שלוקחים אותם זה אומר שלמשל מבחינה קלורית הגוף יספוג יותר קלוריות מאותו המזון כי הוא ינצל יותר את המזון? האם זה שלוקחים תוסף העוזר לפירוק השומנים אומר שכעת יותר קלוריות מהשומן יספגו בגוף כי כעת הגוף מעכל יות שומנים וקודם הוא לא עיכל אותם ולכן ניספגו פחות קלוריות? או שאולי קורה משהו הפוך ? האם מישהו יכול להסביר מהי בידיוק הפעולה של אנזימי העיכול ואיך הם משפיעים על ספיגת המזון בגוף כולל כמה קלוריות האם לקיחת התוסף יכולה כתוצאה מלקיחתו להוסיף ליותר קלוריות ניספגות ומכאן לעליה במישקל? האם התוסף עצמו הוא בעל ערך קלורי תודה

23/07/2006 | 12:46 | מאת:

אינזימי עיכול מסייעים לספיגה ופירוק של מזון. ללא אינזימים הגוף לא יוכל להשתמש במזון לאנרגיה. אינזימים קיימים בכל סוגי המזון הלא מבושלים. הגוף מייצר גם בעצמו אינזימים אך עם הזמן נשחקים ללא תזונה לא מבושלת. צריכה של אינזימי עיכול חשובה כאשר לא אוכלים מזונות חיים.