חלב מועשר בסידן וברזל- זה יעיל?

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

16/07/2006 | 19:48 | מאת: טלי

שלום רב, ברצוני לבדוק את דעתך לתגובה של נציגת תנובה לגבי החלב המועשר בסידן ובברזל. "אנו מודעים לדעה הרווחת כי הברזל אינו נספג בחלב, יחד עם זאת, תרכובת הברזל, בה מועשר 'חלב תנובה פלוס', נבדקה והוכחה כבעל ספיגה טובה באופן כללי ובחלב בפרט. מחקרים מהשנים האחרונות שוללים את הקביעה כי חלב מפריע לספיגת הברזל." האם היא צודקת?

18/07/2006 | 17:08 | מאת: פריזנט צבי

אני סובל מחוסר ברזל. מקבל 2 כדורי "סלו-פה" הרוקח אומר שאסור לקחת את הכדור לפחות שעתיים אחרי אכילת מוצרי חלב.. איך לנהוג. תודה

26/07/2006 | 13:33 | מאת:

טלי שלום, אכן יש אמת בדבריהם, הברזל שלהם הוא בתרכובת ייחודית צמוד לחומצת אמינו אשר אכן נספג בחלב. אך יש לזכור, זהו אינו תחליף למזון עשיר בברזל כי למעשה כמות הברזל בחלב היא נמוכה מאוד. חלב יכול להתלוות לצריכת מזונות אחרים אך לא במקום. יש 1 מל ברזל בלבד בכוס חלב!