שיבוש המסרים של הגוף – רעב מדומה

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

17/05/2006 | 18:56 | מאת: אלירן דה-מאיו

כידוע, אנשים רבים היום "חולים" ברצון תמידי לאוכל. אנשים אלו סובלים מאי-נעימויות רבות, מחלות שונות, שכוללת אצל חלקם השמנת יתר, שהיא מחלה בפני עצמה. הסיבה העיקרית לרעב הקיים כמעט תמיד אצל אותם אנשים היא השיבוש שנוצר במערכות הגוף בעקבות תזונה עתירת רעלים, אשר אינה מספקת לגוף את שהוא זקוק לו באמת. הרעב שנוצר יכול להיגרם בעקבות החסרים שנוצרו בגוף, והגוף מסמן שהוא זקוק לחומרים מזינים, אך האדם מפרש את הרעב כרצונו, ולוקח את הדבר הראשון שנמצא לידו ומסווג כ-"מזון". סיבה נוספת היא שהתזונה הלקויה גורמת לגוף להשתמש במלוא כוחותיו להפרשת הרעלים, ועקב כך האדם חש עייף בכל שעות היום, והוא מחפש תמיד משהו לאכול בכדי לקבל אנרגיה. שבעצם אכילת היתר, היא הסיבה שמאחורי העייפות התמידית. רעב שכזה נוצר גם אצל אנשים שמצויים במתח נפשי רב, ובכדי לפצות עליו, הם מחפשים בכל הזדמנות להכניס מזון נוסף לגופם. הבעיה העיקרית היא, שבמקרים אלו של מתח נפשי, אותם אנשים בוחרים מזונות שאינם מפצים כלל על מצבם, אלא פועלים בדיוק להיפך, וגורמים להם למתח נפשי גדול וממושך יותר. בחירת המזונות במצב שכזה, היא בדרך כלל לכיוון מזון מעובד וממותק ככל האפשר, עוגיות וחטיפים שונים שערכם התזונתי הוא אפסי, ואלו מכילים בתוכם חומרים רבים שלגוף אין שימוש בהם, ולמעשה הם גורמים לגוף להמשיך ולהיאבק בהפרשת הרעלים המצויים בהם, ובמצב שכזה, כשהגוף מפנה את מירב מאמציו לסילוק הרעלים, האדם חש מותש, והמצב הנפשי הולך ומחמיר. המצב הוא תחושות "מדומות" ומוטעות של רעב עקב ליקויים רבים במערכות הגוף. כאשר נכנסים לגוף חומרי תזונה שתכולתם אינה רצויה ואף מזיקה, התגובה המיידית שלו היא דחייתם, וסילוקם מהר ככל האפשר. התוצאה היא, עייפות ומתח נפשי. אלו תורמים להגברת התחושות המדומות, ולהמשכיות המצב המשובש. תחושות אלו מסמנות מצב בעייתי, שבו אנשים רבים כל כך, איבדו את הקשר הראשוני שלהם עם גופם, ועם האינסטינקטים שהועברו אליהם במהלך האבולוציה. על-מנת להחזיר את פעילות הגוף למצב תקין ומאוזן, הדבר הראשון שיש לעשות הוא למצוא את הרצון האמיתי לשוב למצב הטבעי שלנו כבני אדם, ובנוסף לשינויים רבים שכדאי לעשות באורח-החיים, השינוי הראשוני שכדאי לעשות הוא בתזונה. אין זאת המלצה או עניין של העדפה. כמובן שכל אדם בוחר את דרכו בעולם זה, אבל כל אדם עלול להתעורר ברגע זה או אחר ולבקש בחזרה את הדבר היקר לו ביותר- גוף בריא ונפש שמצויה באיזון. התזונה הטבעית היא דבר שאנשים רבים היום מתחילים להתעורר ולשאוף לו. עקב תחושות מוטעות ומצב בריאותי ונפשי לא תקין, הדרך בחזרה לתזונה הטבעית היא לא קלה לרוב האנשים. שינוי התפריט בצורה קיצונית כל-כך מצריך מאותם אנשים גמילה מהרגלים רבים וארוכי טווח, התהליך מצריך אומץ והתמדה לשחרר את ההיאחזות במוכר והידוע, גם כשברור שאלו שגויים מיסודם. בנוסף התהליך מנוגד להמלצת הרפואה המודרנית בתקופה זו של החיים, ובכלל השקפת החיים הנפוצה היא, שממזון חי וטבעי לא ניתן להתקיים. גם כבוחרים לשוב למצב הטבעי ולהשיב את הבריאות והאנרגיה הנפשית בחזרה, התזונה היא חלק אחד בלבד מתוך השלם. כשצועדים בדרך זו, ובוחרים בתזונה הטבעית, התחושות הופכות לעדינות יותר. הגוף מעביר מסרים מדויקים יותר שאותם אנו מצליחים לפרש נכונה ולפעול בהתאם. אנרגיה רבה מאוד משתחררת מהגוף שנלחם במשך תקופה ארוכה וממושכת, והיא מופנית לנפש ולפעילות תקינה של הגוף. המצב הנפשי משתפר ואנו מגלים בעצמנו יכולות ותכונות חדשות ורעננות, שמכניסות בחיינו עניין רב, ובאופן כללי תחושה של גילוי תמידי שמשרה עלינו תחושה מלאת אושר. הצעד הראשון לקראת הגשמת השינוי הוא רצון אמיתי, ואותו תמצאו רק כשתפנימו שיש דרך אחרת לחיות ושדרך זו היא הטובה ביותר בשבילכם. אני מאחל לכולכם למצוא את הרצון, ואת היופי, ולהתעורר לחיים בריאים ומלאים באושר בכל רגע בחייכם. אלירן דה-מאיו 17\05\06

19/05/2006 | 09:40 | מאת: מור

מאוד מעניין מה שכתבת, שפכת אור אחר על נושא תזונה לא רצוייה והקשר שלה למתח וחרדה. הזדהתי עם מה שכתבת על אנישים שנמצאים במתח נפשי רב ואכלים בכדי לפצות עצמם וכמובן באוכל רווי שומנים וסוכר וכן שהדרך להחזיר ל"מוטב" היא קודם כל לרצות את האני הטבעי של הגוף (מילים שלי). בכל אופן תודה ושבת שלום אלירן!

20/05/2006 | 20:05 | מאת: אלירן דה-מאיו

תודה רבה לך על תגובתך. שבוע טוב