אבנים בכיס מרה - מה ניתן לאכול???

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

06/09/2007 | 13:17 | מאת: ויקי

שלום, אני בת 24, סובלת מזה כחודשיים מכאבי בטן עזים ומכאבי גב. לאחר בדיקות מקיפות אובחנו גודש אבנים בכיס המרה ועיבוי של הדופן. הכאבים מתחזקים בעיקר בלילה והם קשים יותר ככל שאני אוכלת יותר. השבוע אושפזתי בשל כאבים בלתי נסבלים, הייתי בצום של 3 ימים וקיבלתי בתקופה זאת אינפוזיה. במהלך האשפוז אובחנה גם דלקת קלה בלבלב שנגרמה כתוצאה מהמצב. איני יודעת מה לאכול, אני חוששת לאכול היות שאני מודעת להשלכות. ירדתי בחודשיים האחרונים ב-8 ק"ג (גובהי 165, משקלי 50). נאמר לי להימנע מאכילת מזון מטוגן אך שמתי לב שהכאבים מופיעים גם ללא קשר לאכילת דברים מטוגנים. כרגע אני אוכלת רק ירקות ומוצרי חלב עם 0-3% שומן ותזונתי היומית מסתכמת בלא יותר מ-500 קלוריות. אשמח לקבל את המלצתך בנושא.

11/09/2007 | 11:59 | מאת: ר.א.

נשמע לי שאת בבלאגן גדול וזה לא טוב. לא הכאבים ובטח שלא ההרעבה.. מאיפה את בארץ? אני מטפלת ברפואה סינית, הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול (לא בהכרח אצלי, אני לא בקטע שיווקי רק מנסה לעזור) מכיוון שאני יודעת בוודאות שניתן לעזור בבעיות כיס מרה עם תוצאות טובות. יש מין דיאטה כזאת ש"שוטפת" את כיס המרה, היא יעילה בעיקר במצבים קלים כשהאבנים קטנות או שזה יותר כמו חול. את יכולה לנסות, זה הולך- תפוחים ירוקים חמוצים (8-10), שותים מיץ תפוחים טבעי בלבד, חליטת צמחים- רק טבעי ללא קפאין וללא סוכר, בבוקר- אפשר כוס מים חמימים+כף דבש+חצי לימון סחוט, בערב לפני השינה- חצי כוס שמן זית חמים+חצי לימון סחוט, זה קשה אבל מנסים לשתותו את זה לאט, הולכים לישון על צד ימין. כל ההליך הוא למשך לא יותר מיומיים. חוץ מזה, נשמע לי שאת צריכה ייעוץ נרחב יותר, אם את מעוניינת- אני כאן.. בהצלחה