יוגורט וחיידקים פרוביוטים

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

01/09/2007 | 20:30 | מאת: אלעד

האם זה נכון באמת שאין חשיבות רבה לכמות החיידקים שנמצאת ביוגורטים.. בעקבות התביעה של שטראוס ותנובה..שהטענה שהם טענו שהיוגורטים משפרים את הפלורה של המעיי וגם תורמים למע' החיסון? האם יש אמת בדבר??? ואם כן אם אין חשיבות ליוגורט אפשר להסתפק בגיל או אשל מבחינת אותם ערכים תזונתים??

03/09/2007 | 12:31 | מאת:

בכדי שפעילות החיידקים הטובים תהיה אפקטיבית הם צריכים להיות בצורה הפעילה-כלומר חיים,לכן חשוב שהם ישמרו על צורתם הפעילה לא רק בתהליך הכנת היוגורט אך גם כאשר הצרכן אוכל אותו בפועל. פעילות החיידקים תלויה גם במצב מערכת העיכול,בחומציות הקיבה ובכמות האנזימים ולכן מערכת העיכול צריכה להיות תקינה בכדי שהם יעבדו בצורה אופטימלית ויתרמו לבריאות הגוף. בשורה התחתונה- אכן יש חשיבות לצריכת היוגורט ו"אשל" ו"גיל" אינם תחליפים מבחינת החיידקים הטובים.