תקופת החלמה מדימום במוח
דיון מתוך פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי
שלום ד"ר גוטליב, אני בת 39+ , לפני כשבועיים סבלתי מלחצים חזקים מאוד בראש ומהקאות, נסעתי במהירות למיון באסף הרופא ושם שחררו אותי הביתה כי חשבו שמדובר במיגרנה. אך למחרת חזרתי שוב למיון, עם הפניה מרופאת המשפחה, לבצע- CT במוח דחוף ונמצא שיש לי דימום במוח. מיד הופניתי לבי"ח תה"ש ושם נמצא בבדיקת CT נוספת, שישנו דימום כנראה מוריד שנקרע (דימום תת עכבישי). לאחר כמה ימים ביצעו לי ניקור מותני והלחץ בראש החל לרדת בהדרגה. כיום אני בבית בהתאוששות ומרגישה יותר טוב (יש לי עדיין לחצים בראש וצפצופים באוזניים אך ללא כל מגבלה פיזית), אך נשארתי עם המון סימני שאלה על המצב שנקלעתי אליו. אני בריאה בדרך כלל ולא מבינה איך דבר כזה קרה לי?! דבר נוסף שמטריד אותי, האם אני יכולה לחזור לפעילות רגילה: לכושר, ללימודים אקדמיים, לעבודה במשרה מלאה,ועוד המון שאלות מחיי היום יום, שקשורים לפעילות נורמלית. אני אמורה לבצע MRA בשבועות הקרובים, שלהבנתי יעזור לרופאים למצוא את מקור הדימום. אבל איך אני מתמודדת עם המצב עד אז? אודה לעצתך.
אהלן תדעי לך שגם לזוגתי שהיא בת 26 היה גם דימום כזה לפני למעלה משנה והיום הכל בסדר והיא לא לוקחת שום תרופות, היא עוסקת בפעילות ספורט ולא מעשנת. הבנתי מהרופאים שזה יכול לקרות לכל אחד. או ממפרצת,או ממכה בראש או מכלי דם לא תקין. אצל זוגתי לאחר הבדיקות הגיעו למסקנה שלא היה לה מפרצת ובדיקת כלי הדם יצאה תקינה לחלוטין.עשו לה גם MRI וגם MRA. אז תדעי לך שאת לא היחידה שעברה את זה.
עדי- תודה על העידוד. אני עדיין עם הרבה חששות, כיצד חוזרים לשגרה לאחר אירוע כזה מפחיד.
א. להפסיק מייד מכל פעילות גופנית מואצת,תוספי מזון,עישון, ב.לגמור עם בדיקות לב,עורקי צוואר,דם ולגשת מייד לבדיקה מקפת אצל נוירוכירורג עדיף ד"ר חוס כהן מהדסה ג.לא להחמיר ולבקר את החולה ללוות ולעודד ולחזק ד.להפחית מייד בעבודה,לימודים פעילות משפחתית לפחות עד שתעבור שנה ומצבה ישאר קבוע ה.לא לטוס ,רכבת הרים,גלישות וכל מה שמעביר את הגוף מעבר לתאוצה הרגילה