מה בין דימיון מודרך ל-EMDER?

דיון מתוך פורום  NLP ודמיון מודרך

19/03/2006 | 01:16 | מאת: נפגעת תקיפה מינית

מה ההבדל בין שיטת הדימיון המודרך-NLP לבין שיטת EMDER? שניהם עובדות על התת מודע ומשחררות מטראומות מודחקות ומדיסואציאציה קשה המקשה על התפקוד התקין. האם ניתן לשלב את שיטת הדימיון המודרך+NLP בצוותא עם טיפול פסיכותראפי דינאמי? האם הוכח אמפירית ומדעית כי שיטתכם אפקטיבית? מה יעילותה לגבי נפגעי תקיפה מינית?

19/03/2006 | 12:34 | מאת: יפעת וינשטיין–זהר

את מעלה אוסף שאלות - חשובות ביותר - ננסה לענות על כולן אחת אחת. מה ההבדל בין שיטת הדימיון המודרך-NLP לבין שיטת EMDER? EMDR זו שיטה הפועלת באצעות תנועות גלגל העין לריפוי מטראומה. NLP גם כן משלבת אבחונים ושינויים באמצעות תנועות עיננים. שתי השיטות מתבססות על הקשר המוכח בין תנועות העיניים לחשיבה, זכרונות,רגשות וכו.. בעוד שב -EMDR תנועות העיניים הן הבסיס לשנוי ופירוק החוויה הקשה ב -NLP יש שיטות והליכים והשינוי מושג בדרך אחרת כאשר הדגש הוא על שמירה על המטופל כך שלא יצטרך לחוות מחדש את הטראומה. ב - NLP יש שיטות ממוקדות ויעילות ביותר להפגת הטרואמה. דמיון מודרך זהו כלי חשוב אבל לאו דוקא בנושא ריפוי מטראומה. האם ניתן לשלב את שיטת הדימיון המודרך+NLP בצוותא עם טיפול פסיכותראפי דינאמי? דמיון מודרך ו -NLP אלה שתי שיטות הפוסעות יד ביד. לגבי שילוב עם טיפול אחר: מה שחשוב זה לוודא שאין סתירה בין השיטות. יש שיטות הדוגלות בהעצמת הרגשות הקשים הטמונים בטראומה וזה נמצא בסתירה ישירה עם גישת ה - NLP. עבודה ש"מושכת" לכיוונים מנוגדים - אינה אפקטיבית. האם הוכח אמפירית ומדעית כי שיטתכם אפקטיבית? המידע שעליו אנו מתבססות הוא מהנסיון שלנו הכולל קשר עם מנחים בעולם (ארה"ב, הולנד). נסיון של תלמידנו וקולגות מהארץ והעולם. בעקבות ההוריקן קתרינה הוקם מרכז ריפוי מטראומה בשיטת NLP בלואיזיאנה - ודווח על הצלחה רבה בקרב המשתתפים. אנו מאוד רוצות להקים מערך מחקר בארץ - הנסיון שלנו ושל הקולגות בטיפול באנשים עם מגוון טראומות - מצביע על שינוי דראמטי - וכדאי מאוד שמטפלים יכללו את כלי ה - NLP בעבודתם. התחלנו לתעד את עבודתינו על מנת להתחיל ליצור מאגר מידע. - אם יש בין הקוראים אנשים המעוניינים לקחת חלק במחקר - נשמח אם יצרו אתנו קשר. מה יעילותה לגבי נפגעי תקיפה מינית? טובה. אנו ממליצות לנפגעי תקיפה מינית לפנות כמה שיותר מהר לטיפול ב - NLP כי מניסיננו - ככל שמטפלים מהר יותר חוסכים כניסה למעגל של תגובות פוסט טרואמטיות. אבל - בבחירת המטפל - יש לשים דגש על גישה NLPיסטית ולא דמיון מודרך - על מנת שלא לחזור ולשחזר את הטראומה! שיטה נוספת עימה אנו עובדות נקראת EFT והיא גם מומלצת להפגת הטרואמה ללא צורך לחיות אותה מחדש. מקוות שענינו על שאלותיך - נשמח להמשיך להתכתב.

20/03/2006 | 02:35 | מאת: נפגעת תקיפה מינית

מהרקורד המר והנמהר שלי למדתי כי אני רק סובלת ממנגנוני ההגנה של: הדחקה, הכחשה ודיסוציאציה. כך שאני מבכרת לחוות שוב את הטראומה האיומה, לשחזר אותה במלא עוזה, להתעמת עמה ומולה על מנת לעבד אותה ולאבד אותה כליל! וזאת אני מבינה ניתן להשיג רק בשיטת הEMDR הידועה כשיחזור טראומטי אקוטי, ולאחר מכן שחרור והקלה ותכף ומייד- ניקוי אוטומאטי. עברתי אונס טראגי לפני כשנה בקירוב שהיווה טריגר להתעללות המינית המתמשכת אותה חוויתי בילדותי ומני אז סובלת ממגוון הפרעות פוסט-טראומטיות(המקננות בי עדיין) נלווה לדכאון שפחות או יותר מאחורי וכבר לא בעוכרי. ככלל אינני מאמינה בשיטת הזבנג וגמרנו. במיוחד לאור העובדה המצערת כי אני נפגעת תקיפה מינית משחר הילדות המוקדמת והמדממת...ולכן מאמינה בטיפול ארוך טווח פסיכודינאמי. חשוב לי לדעת אל-נכון ובבטחון האם אוכל להעזר בשיטת NLP ככלי סיוע תומך לטיפול הפסיכותראפי לצורך שחרור ופריקה מיידית מעוצמת הטראומה הטריה יחסית שחוויתי? תודה רבה.

20/03/2006 | 21:53 | מאת: מוטרדת

וואוווו,כל הכבוד לך יפעת אני ממש מופתעת לטובה מההשקעה שלך בתשובה לנפגעת תקיפה מינית , גם אני נפגעת , וטופלתי בעבר בשיטת -EMDR -בכמה נושאים , זה היה נהדר , פשוט לא להאמין , חבל שלא יכולתי לטפל בכל הנושאים שלי בצורה הזו , אם עברו המון שנים מאז הארועים , האם עדיין ניתן לטפל בטראומות ע"י השיטות של דימיון מודרך ו-NLP -? האם אני עדין יכולה להשתתף במחקר שלכם , האם זה כרוך בתשלום ? ומה השיטה של -EFT -אשמח לכל הסבר שתוכלי לתת , ערב נעים מוטרדת

מנהל פורום NLP ודמיון מודרך