ריפוי באמצעות דמיון מודרך

דיון מתוך פורום  NLP ודמיון מודרך

28/07/2007 | 16:28 | מאת: אלינה

שלום האם אפשר לרפא גימגום באמצעות דמיון מודרך? אם כן איך אפשר לעשות זאת? תודה אלינה

29/07/2007 | 18:14 | מאת: יפעת וינשטיין–זהר

אני תמיד מהססת בהבטחות של "ריפוי". אני מניחה שנבדקו המרכיבים הפיזיולוגיים של הגמגום. כל זמן שאין גורם פיזיולוגי המסביר את הגמגום, ישנה אפשרות לעבוד על צמצום הגמגום, הפחתת מספר הפעמים בהם הוא מופיע, וככל שיש תגובה טובה יותר לכך יכולה להיות מגמה טובה של שיפור הדיבור השוטף. זאת אנו עושים לאו דוקא בכלים של דמיון מודרך אלא משלבים זאת בעבודת ה - NLP דרך הבנת הטריגרים המפעילים את הגימגום, מציאת הכוונה החיובית או התועלות שהם פועל יוצא של הגמגום (למרות שברור שעל פניו לכאורה אין תועלת אלא הפרעה). לאחר הבנה של הנתונים הללו אנו פועלים ל"תכנות מחדש" של הדיבור האוטומטי תוך שמירה על הכוונה החיובית או ההגנה שהגמגום יצר במהלך השנים.

05/08/2007 | 06:28 | מאת: חני

שלום רב, האם ישנה הדרה בשמיעה, דמיון מודרך ע"י קלטות או דיסקים, עבור מטופל שלא מוכן להקשיב למטפל חיצוני אך אולי ע"י שמיעה בסוף משהו יחדור וישפיע. תודה רבה, העניין דחוף מאוד. תודה חני 052-6116050

מנהל פורום NLP ודמיון מודרך