דמיון מודרך לטיפול בכפיתיות\חרדות

דיון מתוך פורום  NLP ודמיון מודרך

24/03/2007 | 14:44 | מאת: נסיך

האם ניתן באמצעות טכניקות של דמיון מודרך לטפל במצבי מתח,חרדות,מחשבות כפיתיות בזמן אמת? בעבודה או במקום כלשהו? האם ניתן להתרכז,ושמי שיושב מולי לא ירגיש בכך? אשמח לקבל במייל דוגמא לתרגיל קצר להתמודדות מול פובייה למשל

24/03/2007 | 20:12 | מאת: יפעת וינשטיין–זהר

התשובה לשאלתך היא שכמובן שהטכניקות של דמיון מודרך ו -NLP נותנות מענה בהקשר ששאלת. בנוגע לפוביות ישנו הליך נהדר שהוא אחד מההליכים הראשונים של ה - NLP ושמו הוא :הליך הפחתה מהירה של פוביה. בגדול מדובר ביכולת של האדם הפוחד מסיטואציה או אוביקט מסויים לעשות הפרדה (בשפתנו זה נקרא: דיסוציאציה) מאותו האוביקט. כלומר יש להתחיל לאמן את המוח בחשיבה על מושא הפחד דרך פילטרים שונים ויצירת ריחוק ממושא הפחד. כדאי לחשוב על אחד המקרים המפחידים ביותר באותו הקשר או לחילופין על הפעם הראשונה בה נולד הפחד. את אותו האירוע יש להקרין על מסך ולראותו מההתחלה עד הסוף כמוקרן מהר מאוד בשחור לבן וללא קול. יש להריץ זאת מספר פעמים מההתחלה עד הסוף תוך הקפדה על שמירת הסרט בתוך המסך הקטן, שחור לבן, וכסרט אילם, כאשר בין הרצה להרצה יש לעצור את הסרט בסוף האירוע כשהכל שוב טוב וכאילו לכבות את המסך. לאחר מכן יש לדמיין את עצמך נכנס לסרט בתמונה האחרונה ולהריצו אחורנית בצבעים ובקולות כאשר אתה חווה את עצמך בתוך הסרט. גם את זה יש לעשות מספר פעמים במהירות הרצה גבוהה כאשר כל פעם עוצרים ממש בתחילת האירוע ההוא בתמונה סטטית (נייטראלית מבחינה החוויה הרגשית). בהצלחה.

16/01/2009 | 09:03 | מאת: דר' עדי ברן

אם יורשה לי להוסיף לתשובה המצוינת מאמר שיכול לשפוך אור על נושא דמיון מודרך ו NLP לטיפול בחרדות ולהכניס סדר בברכת ימים של שקט http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=22129 עדי

מנהל פורום NLP ודמיון מודרך