ספורט, מתח נפשי ולחץ-דם.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/08/2003 | 08:16 | מאת: אתי

בת 59. מזה שנתיים לחץ-הדם לא מאוזן. מטופלת בנורמיטן 50 מ"ג וטרייטס. לפני חודשיים התברר לרופא המטפל שמתח נפשי הוא הגורם והוסיף לי תרופת הרגעה אלפרוקס במינון נמוך מאד של 0.25 מ"ג פעם ביום. כמו כן אני צועדת 4 ק"מ יום-יום. הורדתי על דעת עצמי את הטרייטס (המשתן). לחץ דמי הוא נמוך וקבוע: 100/70. האם להפחית מהנורמיטן? או להפסיק בכלל? נא לא להפנת אותי אל הרופא המטפל. תודה.

17/08/2003 | 11:36 | מאת: ד"ר קיציס - מנהל הפורום

את בהחלט יכולה להפחית את הנורמיטן לחצי המנה למספר ימים (או יותר) ולראות מה תגובת לחץ הדם. בכל אופן לא להפסיק את הנורמיטן בבת אחת. אל תפני אל הרופא המטפל שלך תמשיכי בטיפול פה בפורום בהתכתבות - במיוחד לאור העובדה שאני מכיר אותך, את גילך, את משקלך את ערכי לחץ הדם שלך שבעתיין הוחל הטיפול בשני כדורים את התרופות שאת לוקחת (טריטייס היא לא תרופה משתנת) בגלל כל אלו אני ממש מציע שנמשיך לטפל בבעיה שלך פה בהתכתבות. אני כל הזמן תמהה למה נוצר הרושם שהטיפול בבעיות מורכבות מאוד עם הרבה מנגנונים (שרובם לא מובן לנו) על ידי תרופות עם הרבה תופעות והשפעה על מערכות ביולוגיות מורכבות יוצר אסוציאציה של "יש בעיה תן תרופה הכל יהיה בסדר וביי". במוח של הרופא שלך, לפני שהוא ממליץ על תרופה מסויימת לבעיה מסויימת עוברים עשרות וצאות אלגוריטמים ואפשרויות ובכלל זה גם נסיון מהעבר ומה לא... ואז הוא אמור "את צריכה כדור". אבל על מנת שהוא יוכל להמליץ לך הוא לפחות צריך להתרשם מאיך את נראית - לפחות..... אז מה לא להפנות אותך לרופא שלך? להמשיך ככה בהתכתבות - טוב אם זה מה שאת חושבת שהכי טוב בשבילך תודה

18/08/2003 | 08:18 | מאת: אתי

ד"ר קיציס שלום.. חלילה אין לי טענות אל הרופאים ויש לי אמון מלא בטיפוליהם ואני גם אמשיך לפנות אליהם במקרה הצורך, אלא שלפעמים יש ניואנסים שחבל לנסות ולהטריח את הרופא כי בגדול אני מרגישה מה הוא חושב על איך שאני מרגישה וזה מתסקל. החולה לומד הרבה מאד משיחות עם חולים בעלי אותם סימפטומים, ואיך אומרים: צרת רבים... הפורום הזה פתח לי אפשרות פחות מלחיצה להבין את בעיותי, אולי בגלל חוסר הלחץ שמרגישים מול הרופא שדי דחוק בזמן (פעם הוא אמר לי:"שאלת כבר 3 שאלות, תסתפקי בזה") ואני לא נודניקית. בכל זאת תודה לך על נכונותך לעזור. תודה, אתי.

מנהל פורום קרדיולוגיה