Co Q10

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/01/2003 | 13:45 | מאת: Gubi

דר' קיציס, ערכתי חפוש - SEARCH גם בעברית וגם באנגלית בפורום זה כדי למצוא אם יש מידע כלשהו לגבי COQ10 .לתדהמתי ולצערי הרב לא מצאתי מאום. יש לך הסבר לכך? מאז שנות ה - 60 חוקרים בארצות שונות עורכים מחקרים על השפעות ה-Q10 על מחלות קרדיווסקולריות. עד היום נערכו 35 CLINICAL TRIALS ביפן, אירופה ובארה"ב. מחקרים אלה מוכיחים בצורה שלא משתמעת לשתי פנים את יעילותו של COQ10 במצבים כמו CONGESTIVE HEART FAILURE, אנגינה פקטוריס ומחלות לב איסכמיות. ידוע שרמות ה-Q10 יורדות עם הגיל. בגיל 20 יש בלב רמות של Q10 יותר משיש בכול איבר אחר בגופנו. בגיל 80 רמתו היא רק 50% מזו שהיא בגיל 20. המדען החלוץ בתחום זה KARL FOLKER מצא רמות נמוכות של COQ10 בדם של אנשים החולים במחלות לב חמורות. הוא מצא גם כי הוספה של Q10 העלתה משמעותית את רמות ה-Q10 בדם וברקמות של פציינטים שלקחו תוסף זה. יש גם מחקרים המראים ש - Q10 יכול לגרום ל - REGRESSION ובמינונים של 350-400 מג' אפילו ל - APOPTOSIS של תאים סרטניים. כאמור לא נכנסתי בהודעתי זו לפירוט של כל אותם CLINICAL TRIALS ואולי אעשה זאת בהמשך. כן חשוב לי לציין כי אני לא עובד וגם לא מחזיק מניות בחברה שמיצרת או משווקת תוספי מזון. אני גם לא בעלים של חנות טבע כלשהיא, ובקיצור איני גוף אינטרסנטי לחלוטין בהקשר להודעתי זו. אני כותב אותה כי אני חושב שזוהי זכותו של הציבור הרחב ובמיוחד החולה לדעת כמה שיותר על כל האופציות הרפואיות הפתוחות בפניו, גם אלה שלא נרשם עליהן פטנט, וכן גם כאלה אשר מיוצרות ע"י גופים שלא עומדים מאחורי התעשייה הרפואית ותומכים בה בהשקעות של מליוני דולרים ובמחקריה. לא שציפיתי שאתה תעלה את הנושא בפורום מיוזמתך, אולם העובדה כי אף לא אחד מהמשתתפים בפורום זה העלה אותו מצביעה על תסמין מסוים שקיים בקהילה הרפואית. מה דעתך? ובבקשה התיחסותך הרצינית, מעבר למשהו כמו רק: "זה פסודו-רפואי עבורי ולכן אין לי קשר לזה". גם את זה שמעתי לצערי לא אחת מרופאים. בתודה מראש ( -:)

17/01/2003 | 17:47 | מאת: מ.

google ,תכנס לאתר ותמצא הרבה חומר על co enzime Q10

17/01/2003 | 18:53 | מאת: Gubi

תודה לך על העזרה הנדיבה. אני בקיא לחלוטין בנושא, כפי שכבר יכול היית לנחש מהודעתי הראשונה אם היית קורא אותה היטב. שאלתי מופנית ישירות לדר' קיציס.

17/01/2003 | 19:13 | מאת: מ.

כל כוונתי היתה להצביע על כך שהנושא ישנו,נמצא באתרים שונים,אין הוא חידוש,, והרבה אנשים לוקחים אותו עם עוד כמה וכמה תוספים העוזרים למצב הלב,או מצבים בריאותיים אחרים. אגב,יש היום מחקר מקיף על האינטאקציה שבין תרופה לתוסף ויש צורך לשקול כל צירוף לגופו של ענין. איני בא לענות במקום דר.קיציס,אלא,להדגיש שלא מסתירים את העובדה שיש שימוש ב-CO -Q10,והוא בשימוש זה זמן רב. כמי שלוקה בלבו,אני משתמש באנזים,אך,איני יכול לומר שהשפעתו משפרת את מצבי. אני בטוח שישנם כאלה שהאנזים עוזר להם ביחד עם טיפולים נוספים. תודה.

18/01/2003 | 17:20 | מאת: ד"ר קיציס - מנהל הפורום

אני לא מכיר את כל המאמרים על החומר הזה. אבל אני מכיר את המאמרים בעיתונות הקרדיולוגית הרצינית בעניין הקואנזים בכל הקשור לאי ספיקת הלב. בכל המאמרים התוצאות היו שליליות. כלומר לא נצפה שום שיפור בתפקוד הלב ו/או בהרגשתם של החולים שלקחו את החומר לעומת אלו שלא לקחו את החומר. יתרה מזאת, החברות הקרדיולוגיות השונות בעולם ובראשן החברה האמריקאית לא ממליצים על חומר זה בגלל היעדר יעילותו. נכון ! הוא לא הוכח כמזיק. וזה חשוב מאוד. ועל הנייר - כלומר יודעים למה הוא משמש ויודעים ומכירים את משק האנרגיה הפגום של תאי שריר לב כושל - עולה לכאורה שאם לתא הלב הפגום היה יותר מהחומר הזה זה יעזור לו לתפקד טוב יותר ואולי לגרום לשיפור קליני אצל חולי אי ספיקת הלב. הבעיה היחידה במשוואה זו היא שזה לא עובד במציאות במחקר קליני טוב. אני יודע שאתה הולך לכתוב לי ולהפנות אותי למאמרים שונים - אבל אני חוזר על ההדגש "מחקר קליני טוב" כלומר עבודות רנדומליות כפולות סמויות ועל הרבה חוים עם priamry end points הניתנים למדידה מדוייקת תודה על השאלה

מנהל פורום קרדיולוגיה