מוטרד מאוד ממצאים שהתקבלו בהולטר לב 24 שעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/12/2016 | 19:42 | מאת: עידן

שלום רב, נשלחתי לבצע אולטר לב ל 24 שעות לאחר שאני חש דפיקות לב ומחושים בחזה בחודשיים האחרונים להלן תוצאות הבדיקה: קצב בסיסי - סינוס קצב לב מינמאלי 43 קצב לב מקסימלי 133 ממוצע 68 הפרעות קצב חדרתיות PVC'S - נצפה 1352 בודדים בפיזור הומוגני הפרעות קצב על-חדריות PAC'S - לא הפרעות הולכה - לא שינוי ST - לא רצוי לציין שעשיתי גם בדיקת אקו לב וגם אקג במאמץ ולא נמצאו ממצאים מיוחדים אני נוטל סימבלטה 30 מ"ג פעם ביום לטיפול בבעיות נוריולוגיות הנובעות מפגיעה בעמוד שדרה צווארי כמובן שהנתון שמאוד מלחיץ אותי הינו ה 1352 הפרעות קצב חדרתיות שנצפו רציתי לשאול האם ממצא זה מסכן חיים??? והאם יש מה לעשות עם הבעיה הזו? אודה להתייחסות שכן התור לרופאת משפחה שלי (ששלחה אותי) הינו רק בשבוע הבא ואני מוטרד מאוד מתוצאת הבדיקה

17/12/2016 | 10:04 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אין סיבה להיות מוטרד. קודם כל. נושא פעימות לב מוקמדות הוא לא חד משמעי, אך על פי רוב לא מסמל בעיה לבבית. לעיתים יש הפשעות חיצוניות אינן קשורות לבעית לב כלל ועיקר. מדובר בכמות לא גודלה של פעימות במלהך יממה. עם זאת כשאי להלשים בירור אצל קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה