אוכל וכולסטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/09/2015 | 10:21 | מאת: סטודנט

שלום. אני רוצה לברר משהו לגבי השפעת אוכל(וגורמים אחרים) על רמות ה LDL. לפני שנתיים התוצאה יצאה 137, וכמובן גם סך הכולסטרול גבוה מ 200. באותה שנה הדיאטה שלי היתה מורכבת מהרבה פיצה, שווארמה, המבורגרים. גם עליתי איזה קילו שומן, כנראה. שמונה חודשים אחרי זה, כשאני מוריד את רב הג"אנק פוד, הLDL יצא 121. לפני שבוע הLDL היה 94. לא היו שינויים משמעותיים במשקל גוף, אני מתאמן 3 פעמים בשבוע על כח, כמעט ללא קרדיו. הHDL תמיד נע סביב 62, הטריגלצירידים - 50-65. האם הבדל משמעותי כזה יכול לנבוע מזה, שלפני הבדיקה האחרונה פספסתי ארוחה, מכיוון שחזרתי אחרי משמרת לילה ולא אכלתי בצהריים? באופן כללי, האם האופן כזה ניתן "לרמות" את הרופא, כשרב הזמן אתה אוכל לא טוב, ורק יום - יומיים לפני הבדיקה מוריד את רב השומן החי? תודה. (בן 33, ללא בעיות בריאות ידועות, ללא משקל יתר)

לקריאה נוספת והעמקה
07/09/2015 | 22:03 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אני פשוט לא מבין שלאתך. תהביר בבקשה.

מנהל פורום קרדיולוגיה