כולסטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/01/2000 | 23:16 | מאת: יורם

אני בן 27. האם באמת מסוכן לאכול הרבה בשר בקר או שיש כבר מחקרים חדשים שסותרים את הקודמים ? (אני ממש ממש אוהב פרות ומאוד אתקשה לוותר עליהן בתפריט או להוריד מכמותן...). תודה, יורם.

31/01/2000 | 18:50 | מאת: ד"ר אילן קיציס

ובכן יש עינין בדיאטה... באופן כללי, על פי מחקרים אפידמיולוגים מורכבים ורבים - ולא אחד שבדק הכל - אלה מכלל הנתונים שקובצו יחדיו, עולות מספר המלצות. לי בכל אופן יש בעיה להנחות חולים על פי קוים נוקשים כיון שלרוב אנשים לא יצליחו לעמוד בדיאטות נוקשות. ולכן (ושוב על סמך נתונים) - אני ממליץ כך:- פחות שומן מן החי, פחות חמאה, פחות סוכרים קשים(גלידות ממתקים), ויותר דגים, יותר ירקות ויותר שמן זית. זהו. עם זה צריך לחיות. ואני גם אומר לאנשים שאפשר לעשות "פשעים" מדי פעם - אך לא ברציפות ובקביעות. בקביעות צריך.... יותר דגים יותר שמן זית וירקות. וכן, ללכת גם לדיאטנית לקבל הנחיות יותר מדויקות וללכת לרופא לבדוק כולסטרול (הוכח חד משמעית שזהו גורם סיכון ממשי). ובעיקר להגיע למשקל הרצוי ולעשות פעילות גופנית. ואם אפשר להיות גם מאושרים (ולא בציניות) - הכל ביחד מקרב אותך לחיים טובים (ואולי) גם ארוכים תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה