התעבות בצד ימין של העורף

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

04/05/2006 | 17:31 | מאת: עומרי

לפני מספר חודשים הופיעה לי נפיחות בצד ימין של העורף, מעין עיבוי של העורף מימון לחוליות, לא באופן דרמטי, לא משהו בולט לעין, אבל מורגש בהחלט אם מחליקים שם את הידיים. רופא משפחה שלח אותי לכירורג, ששלח לאולטרא-סאונד. האולטראסאונד יצא נקי, והרופא שם אמר שמבחינת הרקמות הרכות הכל בסדר, אולי "יש איזה סיבוב של החוליות שגורם לזה". חזרתי לכירורג שאמר שאם האולטרהסאונד בסדר, אז הכל בסדר ואין מה לבדוק. "לפעמים קורה שרקמות פשוט מתנפחות". רציתי לשאול אם זה באמת המצב שזה יכול פשוט לקרות ולא צריך לבדוק כלום, כי לא יצאתי ממנו בתחושת בטחון. תודה. עומרי.

05/05/2006 | 14:35 | מאת:

רקמות לא "סתם מתנפחות" במידה וקיימת אסימטריה ראוי לבררה. חוליות אינן זזות ואינן גורמות לאסימטריה ברקמה רכה. כדאי שתתיעץ עם כירורג נוסף.