תיקון בקע דו צידי בניתוח פתוח/לפרוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

03/05/2006 | 17:15 | מאת: דוד

שלום רב אני בן 55, בריא, רוכב אופניים. אובחן אצלי בצד שמאל בקע חוזר נקודתי (הקודם לפני כ- 10 שנים), אשר מציק למדי, ובצד ימין בקע חדש שאיני מודע לו. 1. האם רצוי לנתח את 2 הצדדים יחדיו, או רק את המציק בלבד ? 2. מה שיטת הניתוח העדיפה - הפתוחה + רשת מתקדמת או לפרסקופיה. אני מעוניין בהחלמה מליאה עד חודש ספטמבר - לטיול של מספר שבועות בנפאל בתודה מראש דוד

04/05/2006 | 12:52 | מאת:

תיקון בקע חוזר עדיף בגישה הלפרוסקופית. במידה ונמצא בקע בצד השני הגישה הלפרוסקופית מומלצת. יש לזכור אם זאת כי לכל גישה יש יתרונות וחסרונות. עליך לשבת עם הכירורג לקבלת המידע.

04/10/2006 | 10:10 | מאת: דודי

שלום רב, נתגלה לי בקע בצד ימין. אני בן כ- 36 ודי בריא. מעונין בהחלמה מהירה ככל שניתן. האם ניתן להשתמש בטכניקת לפרוסקופיה לתיקון הבקע והאם היא עדיפה על פני השיטה המסורתית עם הרשת. בברכה, דודי.