ניתוח לתיקון בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

13/04/2006 | 00:14 | מאת: A.R

שלום רב ד"ר, אחיינית שלי בת שנה וחצי עברה אתמול ניתוח לתיקון בקע מפשעתי מולד (חד צדדי). מהלך הניתוח ואחרי הניתוח היו תקינים והיא שוחררה לביתה כעבור מספר שעות. אתמול בערב התגלתה בלוטה (גוש) נוספת בזמן החלפת חיתול, בצד המקביל של הבקע שתוקן בניתוח (למרות שצויין ע"י הכירורג בטרום ניתוח שמדובר בבקע חד צדדי) האם מדובר בבקע דו צדדי ולא גילו אותו ? מהו זמן ההחלמה מהניתוח? יש לציין שהחתך הניתוחי מכאיב לה מאוד רק בזמן החתלה. תודה רבה וחג שמח.

24/04/2006 | 08:27 | מאת:

בהחלט יכול להיות כי הילדה סובלת מבקע בצד השני ולכן כדאי כי תבדק ע"י הרופא המנתח. לגבי ההחלמה- החלמת ילדים מניתוח הבקע היא מהירה.