נחיצות תיקון בקע

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

22/02/2008 | 18:35 | מאת: ענת

ברצוני להתיעץ לגבי נחיצות ניתוח בקע מפשעתי אשר בשלב זה אינו גורם לי כל אי נוחות או כאב. האם כדאי לנתח למרות זאת? היתכן שלא אסבול מכאב בעתיד אף ללא ניתוח? בעיקר בהתחשב בכך שהפרוצדורה עצמה וההחלמה ילוו בכאב. תודה ענת

23/02/2008 | 07:49 | מאת:

ענת שלום רב בעבר נהגנו לטעון כי בקע אסימפטומטי אינו נדרש לתיקון שכן הסיכוי לסיבוך נמוך. כיום, לאחר שהצטבר יותר מידע, מומלץ לתקן כל בקע שמזוהה בבדיקה. לגבי ההחלמה- אכן ההחלמה כרוכה בכאב אך בד"כ הוא כאב נסבל החולף כעבור מספר ימים בטיפול אנלגטי פשוט.