האופציות לניתוח בקע סרעפתי גדול ??

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

29/12/2007 | 09:44 | מאת: יוסי

אימי, כבת 75, סובלת מבקע סרעפתי, גדול מאד. לאחרונה, אובחן שהוא גדל עד כדי כך שהוא לוחץ ופוגם בתפקוד של אחת הריאות. לכן, הומלץ לה על ביצוע ניתוח ( חזה ) לתיקון הבקע ושחרור הריאה. מובן שהיא ואנו בני המשפחה חרדים וחוששים מניתוח החזה והשלכותיו. אודה לכם מאד אם תואילו להשכילני, מה הן האופציות הניתוחיות ואחרות במצבה ?? וכן ובעיקר, הניתן לבצע במקרה מעין זה ניתוח לה-פרסקופיה ?! תודה ושבת שלום יוסי

30/12/2007 | 06:42 | מאת:

מהמתואר במכתבך עולה כי הניתוח הוא בלתי נמנע שכן אמך סובלת מקשיי נשימה . הניתוח ניתן לביצוע באופן הלפרוסקופי וברוב המקרים בגישה מהבטן ולא מהחזה.